Επιστολή προς τις διοικήσεις των αγγλικών πανεπιστημίων με την οποία τονίζει ότι οι Βρετανοί και ξένοι φοιτητές που παραμένουν στην Αγγλία, είτε σε εστίες των πανεπιστημίων τους είτε σε ιδιωτική κατοικία, δεν πρέπει πλέον να ταξιδέψουν προς το σπίτι ή την πατρίδα τους, απηύθυνε η Υφυπουργός Παιδείας αρμόδια για τα Πανεπιστήμια, Μισέλ Ντόνελαν.
 
Η υφυπουργός σημειώνει ότι κατόπιν της αυστηροποίησης των μέτρων της κυβέρνησης Τζόνσον για περιορισμούς στις μετακινήσεις από την αρχή της περασμένης εβδομάδας, όλοι οι φοιτητές «θα πρέπει τώρα να μείνουν εκεί που είναι και να μην επιχειρήσουν να ταξιδέψουν».
 
Είτε ένα φοιτητής ζει σε εστία είτε σε σπίτι με ενοίκιο, «θα πρέπει να παραμείνει εκεί και να μένει εντός σπιτιού ενόσω ισχύουν οι τρέχοντες περιορισμοί», αναφέρεται στην επιστολή.
 
Η κ. Ντόνελαν επισημαίνει ότι το μέτρο αυτό είναι κρίσιμης σημασίας, καθώς με τον τρόπο αυτό θα επιβραδυνθεί ο ρυθμός μετάδοσης του νέου κορωνοϊού.
 
Η υφυπουργός διαβεβαιώνει ότι η βρετανική κυβέρνηση θα βοηθήσει όπως μπορεί τα πανεπιστήμια στην εξυπηρέτηση των φοιτητών που διαβιούν σε εστίες, τόσο σε επίπεδο τροφοδοσίας και καθαριότητας, όσο και σε επίπεδο παροχής υγειονομικής φροντίδας.
 
Διαβεβαιώνει επίσης ότι οι δικαιούχοι φοιτητές θα λάβουν κανονικά τη δόση των δανείων τους για την κάλυψη των διδάκτρων του τρίτου τριμήνου, καθώς και όποιο επίδομα δικαιούνται.