Χρήσιμες πληροφορίες  εάν επιλέξετε την  Μ.Β. για τις σπουδές σας

  • Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη

Παρέχεται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.Tο Πανεπιστήμιο φοίτησης σας ενημερώσει εκτενώς για την διαδικασία. Απευθύνεστε στον οικογενειακό γιατρό, General Practitioner, που θα διαγνώσει το  ιατρικό περιστατικό και εφόσον  χρήζει εξειδικευμένης γνωμάτευσης τότε θα σας παραπέμψει κατά περίπτωση.

Καθοδήγηση για την επιλογή του GP θα δοθεί από το Πανεπιστήμιο που θα σας δεχθεί. Όταν εγγραφείτε θα σας δοθεί η κάρτα υγείας και δεν χρεώνεστε για τις επισκέψεις σας. Οι γιατροί στην Βρετανία δέχονται κατόπιν ραντεβού με τα επείγοντα περιστατικά να αποτελούν μοναδική εξαίρεση. Σε περίπτωση που δεν έχει  ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής και χρειαστείτε γιατρό  και δεν υπάρχει διαθεσιμότητα θα πρέπει  να ανατρέξετε σε ιδιωτική λύση. Μόνο η επίσκεψη στον οφθαλμίατρο δεν καλύπτεται από το Βρετανικό Σύστημα Υγείας.

  • Κινητή Τηλεφωνία

Αξιόπιστες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι οι Three, O2, BT, T-Mobile, Orange, Vodaphone, που προσφέρουν ειδικά πακέτα σύνδεσης στους φοιτητές. Για να προχωρήσετε στο συμβόλαιο με την επιλεγμένη εταιρεία χρειάζονται έγγραφα όπως, η διεύθυνση κατοικίας στην Μ.Β., Bank statement του φοιτητικού σας λογαριασμού, Ταυτότητα.

Οι χρονοκάρτες  αποτελούν εναλλακτική  λύση εάν δεν θέλετε να συνάψετε συμβόλαιο,  μπορείτε να τις προμηθευτείτε στα newsagents.  Συνήθως οι φοιτητικές εστίες διαθέτουν γραμμή σταθερού τηλεφώνου.

  • Τραπεζικός Λογαριασμός

Mετά την εγγραφή στην Σχολή του Πανεπιστημίου θα πρέπει να ανοίξετε λογαριασμό  σε οποιαδήποτε  τράπεζα στην Μ.Β.  όπως HSBC, Barclays, Lloyds, Natwest και Abbey, Τράπεζα Κύπρου, Eurobank,  Πειραιώς  κλπ.

Πριν ξεκινήσει το  ακαδημαϊκό έτος, και στην “Orientation week”, στα Campus υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια τραπεζών, όπου τα στελέχη της κάθε τράπεζας προσφέρουν εξειδικευμένες πληροφορίες στους φοιτητές σε όλο το φάσμα  του νέου τραπεζικού συστήματος.

Για  το άνοιγμα λογαριασμού στη Βρετανία  είναι απαραίτητα τα παρακάτω έγγραφα:

  1. Letter of acceptance από το Πανεπιστήμιο φοίτησης
  2. Proof of current address, διεύθυνση της εστίας ή οικίας στην Βρετανία
  3. Proof of home address , διεύθυνση οικίας στην Κύπρο, την Ελλάδα από τα Bank statements ή λογαριασμός τηλεφώνου κλπ
  4. Proof of identity, διαβατήριο ή ταυτότητα
  5. Κατάθεση ποσού με το άνοιγμα του λογαριασμού, διαφοροποιείται ανά τράπεζα

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού,  τις επόμενες ημέρες θα λάβετε cheque book και  debit card. Η χρήση των επιταγών είναι διαδεδομένη στην Βρετανία, τα περισσότερα πανεπιστήμια ενημερώνουν τους φοιτητές  ότι η πληρωμή για παράδειγμα της φοιτητικής εστίας θα γίνει  με  προσκόμιση επιταγής.

Το on-line banking θα σας βοηθήσει να βλέπετε τις κινήσεις του λογαριασμού σας, τα bank statements κλπ.

  • Διαμονή

Η διαμονή στις  φοιτητικές  εστίες του πανεπιστημίου συνήθως είναι η πιο οικονομική επιλογή και αποτελεί πλέον συγκριτικό πλεονέκτημα για το καθένα Πανεπιστημιακό ίδρυμα. διαμονή.  Σήμερα τα περισσότερα Campus  διαθέτουν νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, οι παλαιότερες  έχουν εκσυγχρονισθεί , αφού και στις  δυο περιπτώσεις  έχουν δαπανηθεί και συνεχίσουν να δαπανούνται υπέρογκα ποσά  επενδύσεων. Βρίσκονται  ιδανικά κοντά στο πανεπιστήμιο και  υπάρχει διαθεσιμότητα για όλους το 1ο έτος σπουδών,   και σε  κάποιες εστίες προσφέρεται και φαγητό.

Τα επόμενα χρόνια φοίτησης  οι σπουδαστές αναζητούν μαζί με τους φίλους, συμφοιτητές  σπίτι ή διαμέρισμα για να μοιρασθούν τα έξοδα. Σε αυτή την περίπτωση.

Η Ομάδα της Global, μέσω της εταιρείας Student Lettings (info@studentletsuk.com) που διαθέτει διαμερίσματα, σπίτια, studios, κα.  προς ενοικίαση βάσει  των  αναγκών σας.

Επιπρόσθετα στην Μ.Β. διατίθενται ιδιωτικές φοιτητικές εστίες  για όσους επιθυμούν να συνεχίζουν να ζουν στο φοιτητικό περιβάλλον και προσφέρουν  υψηλά standards  παροχών. Oι φοιτητές έχουν την εναλλακτική να ενοικιάσουν διαμέρισμα, δωμάτιο, studio κα.  για όσα χρόνια διαρκεί η φοίτησή  τους.

Για όλα τα παραπάνω και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία η Ομάδα της  Global θα σας ενημερώσει εκτενώς, πορείτε να απευθυνθείτε στα τηλ. επικοινωνίας: +357 2278.0250, +357 2278.5022 και +30 6908-281.882