Κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι πως ορισμένα βρετανικά πανεπιστήμια προσφέρουν και δεύτερη ακαδημαϊκή έναρξη σπουδών τον Ιανουάριο τόσο για το προπτυχιακό (Bachelors) όσο και για το μεταπτυχιακό (Master), δίνοντας την ευκαιρία σε φοιτητές που καθυστέρησαν να ικανοποιήσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες εγγραφής τον Σεπτέμβριο 2021, είτε για λόγους υπηρεσίας στην Ε.Φ είτε για άλλους προσωπικούς λόγους.

Οι φοιτητές αυτοί τώρα έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο 2021 και να επωφεληθούν μιας ολόκληρης χρονιάς ή καλύτερα εννέα μηνών ακαδημαϊκής φοίτησης ενώ, χωρίς αυτή τη δυνατότητα, θα ανάμεναν μέχρι την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Αυτό όμως δεν ισχύει σε όλα τα πανεπιστήμια και για όλους τους κλάδους σπουδών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα του πανεπιστήμιου που τους ενδιαφέρει και να ελέγξουν εάν υπάρχει έναρξη και τον Ιανουάριο.

To κυριότερο είναι πως οι κύπριοι φοιτητές που θα πάνε για σπουδές τον Ιανουάριο 2021 θα έχουν την τελευταία ευκαιρία να διεκδικήσουν το ευρωπαϊκό φοιτητικό δάνειο και να πληρώσουν ευρωπαϊκά δίδακτρα για όλα τα χρόνια σπουδών τους. Όπως όλοι γνωρίζουν από τον Σεπτέμβριο 2021 δεν θα υπάρχει πλέον το βρετανικό δάνειο και θα δίδακτρα θα αυξηθούν.

H εκπαιδευτική υπηρεσία Global Educational Services μπορεί να ενημερώσει για τα πανεπιστήμια και τους κλάδους που προσφέρονται τον Ιανουάριο και κυριότερα να εξασφαλίσει και θέση στον ενδιαφερόμενο. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 22 780250 και 22 785022.