Οι σπουδές δεν σχετίζονται μόνο με ένα πτυχίο ή ένα δίπλωμα, σχετίζονται και με την ποιότητα της γνώσης και της ζωής που προσφέρει ένα πανεπιστήμιο . Παρ’όλη την αξιόλογη πρόοδο των Κυπριακών και Ελληνικών πανεπιστημίων τα μεγάλα ευρωπαϊκά κέντρα προσφέρουν κάτι το ξεχωριστό και μια ποιότητα που συνδέεται με την μακρά και λαμπρή τους παράδοση.

Το να ζει ένας νέος για τρία ή τέσσερα χρόνια σε μια σύγχρονη και ανεπτυγμένη πόλη αποτελεί από μόνο του μια εκπαιδευτική εμπειρία. Θα έχει την ευκαιρία να διευρύνει τους ορίζοντές του, να γνωρίσει άλλους πολιτισμούς, διαφορετικούς ανθρώπους και καινούριες νοοτροπίες. Αποκτά πλέον πολιτισμική μόρφωση πολύ σημαντική για την εξέλιξη και το μέλλον του ώς επιστήμονα.

Εάν κατά τη διάρκεια των σπουδών ο φοιτητής εργάζεται παράλληλα, θα μπει στην αγορά εργασίας έχοντας στο βιογραφικό του, εργασιακή εμπειρία από χώρα του εξωτερικού που είναι σίγουρα ένα πλεονέκτημα.. Αν πάλι αποφασίσει να εργαστεί στην χώρα σπουδών του μετα από την αποφοίτηση του, θα νιώθει πολύ πιο άνετα και οικεία ώστε να ξεκινήσει την καριέρα του στο εξωτερικό.