Έφτασε επιτέλους η ώρα την οποία περίμενες εδώ και καιρό. Η αγωνία σου αλλά και των δικών σου ανθρώπων σύντομα φτάνει στο  τέλος της. Το τέλος που σηματοδοτεί παράλληλα και την αρχή μιας νέας  δημιουργικής  ζωής, μιας δυναμικής πορείας γεμάτη αλλαγές  και νέες εμπειρίες.  Σε αυτό το μεταβατικό  στάδιο ολοκληρώνεις την δευτεροβάθμια εκπαίδευσή και πλέον  σχεδιάζεις το μέλλον σου!

θα ήθελα να σου δώσω τις παρακάτω συμβουλές για να σε βοηθήσω κατά την διάρκεια των εξετάσεων, να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό!

Θα πρέπει  να  προσέξεις τα παρακάτω:

  1. Πριν ξεκινήσεις λοιπόν  τον «μαραθώνιο γραψίματος», πάρε βαθιές ανάσες. Οι τεχνικές αναπνοής ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος, άρα και την οξυγόνωση του εγκεφάλου. Παίρνεις μια βαθιά ανάσα από την μύτη, κρατάς την αναπνοή σου για 2 δευτερόλεπτα και εκπνέεις αργά από το στόμα. Να σκέφτεσαι  κάτι πολύ  όμορφο ή να επαναλαμβάνεις  κάποια λέξη ή φράση που πραγματικά σε ανακουφίζει.
  2. Διάβασε όλες τις ερωτήσεις  με ηρεμία  και συγκεντρώσου  πριν ξεκινήσεις να απαντήσεις το γραπτό σου.  Θα σε βοηθήσει πολύ  να απαντήσεις πρώτα τις ερωτήσεις που θυμάσαι και νιώθεις πως γνωρίζεις  καλύτερα. Έτσι, ενισχύεις την αυτοπεποίθησή σου και δεν σπαταλάς χρόνο μέχρι να θυμηθείς πληροφορίες για τα υπόλοιπα θέματα.
  3. Κάνε διάλειμμα μεταξύ των ερωτήσεων. Επεξεργάσου τον χώρο γύρω σου, για παράδειγμα εαν έχει παράθυρο έξω, πρόσεξε το περιβάλλον και εστίασε πάνω του παρατηρώντας χρώματα και ήχους για λίγη ώρα, και μετά επικεντρώσου στο γραπτό σου. Μην παρατηρείτε τους συμμαθητές, καθηγητής.
  4. Σκέψου θετικά και απομάκρυνε εντελώς τις αρνητικές σκέψεις. Είναι πολύ σημαντικό να εστιάσεις στο ΤΩΡΑ. Δεν σκεφτόμαστε ότι  ακολουθούν και  άλλες εξετάσεις, πως ο χρόνος διαβάσματος είναι περιορισμένος, οποιεσδήποτε οικογενειακές  & προσωπικές δυσκολίες, πιθανές αρνητικές αντιδράσεις της οικογένειάς σου αν δεν αποφέρεις τα επιθυμητά αποτελέσματα, κτλ. Αυτή είναι η δική σου ώρα.
  5. Να εστιάζεις  σε εσένα, να μοιράζεσαι  τις ανησυχίες και τους φόβους σου με εκείνους που πραγματικά εμπιστεύεσαι και σε καταλαβαίνουν, γονείς, αδέρφια, φίλους κλπ.

Σου εύχομαι  πολύ καλή επιτυχία στις Εξετάσεις!