Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, μαζί με την Global Education, διοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία την εκπαιδευτική έκθεση «Σπουδές στο Εξωτερικό 2023».

Την έκθεση εγκαινίασε ο Δήμαρχου Αγλατζίας, κ. Ανδρέα Κωνσταντίνου. Ακολούθησαν ομιλίες από τους οργανωτές της έκθεσης. κ. Λοΐζος Κωνσταντίνου, Πρόεδρο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας, και κ. Κρις Σωφρονίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Global Education.

Η έκθεση περιλάμβανε εκπροσώπους από κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως Αγγλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Τσεχία, Μεγάλη Βρετανία και Ελλάδα, παρέχοντας στους μαθητές μοναδικές ευκαιρίες για την εξερεύνηση αγγλόφωνων προγραμμάτων σπουδών σε προπτυχιακό, πτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες διαλέξεις για θέματα όπως σπουδές στην Ελλάδα, σπουδές σε αγγλόφωνα προγράμματα, αθλητικές υποτροφίες και διαχείριση εξόδων σπουδών. Στο πλαίσιο αυτό, ο κορυφαίος ομιλητής και συγγραφέας επαγγελματικού προσανατολισμού, κ. Κωνσταντίνος Κότιος, προσέφερε μια διάλεξη για τις επαγγελματικές προοπτικές του μέλλοντος και τις σπουδές στην Ελλάδα.

 

Επιπλέον, διάφορες εταιρείες παρουσίασαν φοιτητικές υπηρεσίες, όπως ο χρηματοδοτικός οργανισμός για φοιτητικά δάνεια FINS, η IELTS Cyprus που παρείχε πληροφορίες για την εξέταση IELTS, απαραίτητη για τους μαθητές που επιδιώκουν σπουδές σε αγγλόφωνα προγράμματα, και η Altius Insurance με ολοκληρωμένα σχέδια υγείας αποκλειστικά για φοιτητές.

Συνολικά, η έκθεση προσέφερε μια ολοκληρωμένη εμπειρία και αποδείχτηκε εξαιρετικά χρήσιμη για τον επισκέπτη, καθώς τον βοήθησε να εξερευνήσει τις διάφορες εκπαιδευτικές επιλογές και να λάβει ενημερωτικά στοιχεία που θα τον καθοδηγήσουν στην καλύτερη επιλογή για το μέλλον του.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες, ομιλητές, εταιρείες και πανεπιστήμια για τη συνεισφορά τους στην επιτυχία της εκδήλωσης, και κυρίως το συγκρότημα Διας για τη στήριξη ως χορηγός επικοινωνίας με τη City.

Τέλος, εκφράζουμε την απόλυτη δέσμευση για τη συνέχιση και ανάπτυξη της εκθεσης που αποφασίστηκε να γίνει ετήσια, προσφέροντας ακόμη περισσότερες ευκαιρίες στους μαθητές και τους γονείς για τη διαμόρφωση του εκπαιδευτικού τους μέλλοντος.