ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το Vrije Universiteit Brussel είναι ένα δυναμικό και σύγχρονο φλαμανδικό πανεπιστήμιο με δύο πανεπιστημιουπόλεις στην περιφέρεια της πρωτεύουσας των Βρυξελλών: η κύρια πανεπιστημιούπολη στο Etterbeek φιλοξενεί επτά σχολές και στο Jette μπορείτε να βρείτε την ιατρική πανεπιστημιούπολη και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Το πανεπιστήμιο είναι οργανωμένο σε 8 σχολές που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών επιστημών, των κλασικών, των βιοεπιστημών, των κοινωνικών επιστημών, των ανθρωπιστικών επιστημών και της μηχανικής.

Το πανεπιστήμιο προσφέρει εκπαίδευση υψηλής ποιότητας σε σχεδόν 10.000 φοιτητές και η ετήσια εκπαιδευτική αξιολόγηση δείχνει ότι οι φοιτητές είναι «ικανοποιημένοι» έως «πολύ ικανοποιημένοι» με το 90% των μαθημάτων τους.

Οι αίθουσες διαλέξεων και τα εργαστήρια είναι εξοπλισμένα με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Στην πανεπιστημιούπολη θα βρείτε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως γυμναστήρια, αίθουσες γυμναστικής, γήπεδα τένις και σκουός, καθώς και μια πισίνα.

Το Πανεπιστήμιο είναι ένα εξαιρετικό ερευνητικό κέντρο έχοντας συνεισφέρει σε πολλές ευρεσιτεχνίες, spin-offs, διεθνείς δημοσιεύσεις, κορυφαίους ερευνητές, διδακτορικούς τίτλους και έχοντας ισχυρή παρουσία στην ευρωπαϊκή ερευνητική σκηνή και σε πολλές διάσημες διεπιστημονικές ερευνητικές ομάδες.

Γιατί να επιλέξετε το VrijeUniversiteit Brussel;

 • Το πανεπιστήμιο έχει καταταχθεί σε μια θέση ανάμεσα στα καλύτερα 350 πανεπιστήμια στον κόσμο από την παγκόσμια κατάταξη πανεπιστημίων Times Higher Education 2011-2012 και τη θέση αρ. 204 στην QS World University Rankings 2011/12.
  εξαιρετική τοποθεσία – Οι Βρυξέλλες βρίσκονται στην καρδιά της Ευρώπης και λόγω του μείγματος των ανθρώπων που ζουν εκεί είναι μια πολύ διεθνής πόλη.
 • είναι ένα τέλειο μέρος για έρευνα – Η περιοχή των Βρυξελλών-Πρωτεύουσας είναι ένας από τους ευρωπαϊκούς κόμβους επιστημονικής έρευνας και προηγμένων τεχνολογιών.
 • Το πανεπιστήμιο διαθέτει εξαιρετικές εγκαταστάσεις για την εξάσκηση όλων των ειδών αθλημάτων: μεταξύ άλλων δυνατοτήτων υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα αθλητικά προγράμματα όπως υποβρύχιο χόκεϊ, JuJitsu, υδατοσφαίριση, μπάντμιντον και πολλά άλλα.
 • Σχετικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο Βέλγιο

  Για τους Βέλγους και τους Ευρωπαίους φοιτητές, η τριτοβάθμια εκπαίδευση χρηματοδοτείται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις δημόσιες αρχές.

  Το ύψος των διδάκτρων στο Βέλγιο ποικίλλει ανάλογα με το έτος, το ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τον τύπο του προγράμματος που ακολουθείται.

  Για παράδειγμα, τα βασικά δίδακτρα για έναν φοιτητή της ΕΕ για ένα έτος βασικών σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 ανέρχονται σε 835 ευρώ.

  Εκτός από τα βασικά δίδακτρα, οι φοιτητές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης υποχρεούνται να πληρώσουν επιπλέον δίδακτρα. Για το ακαδημαϊκό έτος 2011 – 2012 το ύψος των διδάκτρων αυτών κυμαίνεται μεταξύ 1.923 ευρώ και 3.845 ευρώ.

  Το ακριβές ποσό που πρέπει να καταβληθεί ορίζεται στον φοιτητή στην επιστολή που τον εξουσιοδοτεί να εγγραφεί στο ίδρυμα της επιλογής του.

  Κατάλυμα

  Οι διεθνείς φοιτητές θα έχουν ίση πρόσβαση στη στέγαση στην πανεπιστημιούπολη με τους ντόπιους φοιτητές. Λάβετε υπόψη ότι η προθεσμία υποβολής αίτησης για δωμάτιο στην πανεπιστημιούπολη είναι η 1η Μαΐου. Τα δωμάτια κατανέμονται με σειρά προτεραιότητας, επομένως όσο πιο γρήγορα κάνετε αίτηση, τόσο το καλύτερο. Το τυπικό ενοίκιο για ένα δωμάτιο VUB είναι 291,28 EUR το μήνα, για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015. Για ένα δίκλινο διαμέρισμα και οι δύο ενοικιαστές πληρώνουν 218,46 EUR. Αυτά τα ποσοστά είναι κάτω από τη μέση τιμή της ιδιωτικής αγοράς στις Βρυξέλλες.