Το Πανεπιστήμιο Iuav της Βενετίας ιδρύθηκε το 1926 ως μία από τις πρώτες Σχολές Αρχιτεκτονικής στην Ιταλία. Μέχρι σήμερα, εξακολουθεί να διατηρεί τη μοναδική του θέση. Είναι ένα πανεπιστήμιο με θέμα το ντιζάιν που εστιάζει στη διδασκαλία, την έρευνα και την πρακτική στο σχεδιασμό χώρων και περιβαλλόντων διαβίωσης (κτήρια, πόλεις, τοπία και περιοχές) και στο σχεδιασμό αντικειμένων καθημερινής χρήσης, μόδας και γραφικών. Έχει μια πιο πρόσφατη αλλά καθιερωμένη παράδοση στη διδασκαλία, την έρευνα και την πρακτική των εικαστικών τεχνών, του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών και των εκδηλώσεων πολυμέσων.

Τα αναλυτικά προγράμματα, τα μαθήματα και οι δραστηριότητες μάθησης και εργαστηρίων οργανώνονται σε 4 πτυχία και 6 μεταπτυχιακά που καλύπτουν τους τομείς της αρχιτεκτονικής, του σχεδιασμού, της μόδας, των εικαστικών τεχνών, του αστικού και περιφερειακού σχεδιασμού και του θεάτρου. Επί του παρόντος, το Iuav προσφέρει 2 μεταπτυχιακά που διδάσκονται πλήρως στα αγγλικά: MA Architecture και MS in Urban Plannng for Transition.

Επιπλέον, το Iuav προσφέρει προχωρημένα μαθήματα εξειδίκευσης και 9 διδακτορικά.

Μια τεχνική μάθησης μοναδική για το Iuav είναι το εργαστήριο, το οποίο έχει σκοπό να προσφέρει ευκαιρίες μάθησης και εργασιακή εμπειρία υπό την άμεση επίβλεψη επαγγελματιών και δασκάλων υψηλού προφίλ.

Η Iuav έχει συνάψει συμφωνίες με σημαντικά ιταλικά και ξένα πολιτιστικά ιδρύματα, μουσεία και πανεπιστήμια όπως La Biennale di Venezia, Teatro La Fenice, Palazzo Grassi, Musei Civici Veneziani, Triennale di Milano, Parsons School of Design, MIT, IIT, CCA και Πανεπιστήμιο Tongji. Οι φοιτητές του Iuav ασχολούνται με όλα αυτά τα ιδρύματα σε τακτική βάση. Η Iuav δεσμεύεται να επενδύσει στην έρευνα και την ανάπτυξη σε θέματα που σχετίζονται με την πόλη, την επικράτεια και το περιβάλλον, το τοπίο, τις υποδομές και την κινητικότητα, την προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος, τον αειφόρο σχεδιασμό, την ιστορία της αρχιτεκτονικής, τα νέα σύνορα του ντιζάιν και τις τέχνες.

Περίπου 4.200 φοιτητές φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Iuav. Η είσοδος τόσο σε μεταπτυχιακά όσο και σε προπτυχιακά προγράμματα είναι περιορισμένη – απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση υψηλών προτύπων διδασκαλίας. Προγράμματα Διεθνών Ανταλλαγών είναι διαθέσιμα αυτήν τη στιγμή σε συνεργασία με 200 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Ενθαρρύνουν την κινητικότητα των φοιτητών και του προσωπικού προκειμένου να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με την κοινή ευρωπαϊκή ιθαγένεια, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και να μοιραστούν την έρευνα.

Σπουδές στο Iuav σημαίνει να είσαι ανοιχτός σε αυτό που πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο και να μαθαίνεις και να δουλεύεις με εξαιρετικές προσωπικότητες στους τομείς της αρχιτεκτονικής, του αστικού και περιφερειακού σχεδιασμού, του σχεδιασμού και των εικαστικών και παραστατικών τεχνών. Το Iuav ιδρύθηκε από διεθνούς φήμης αρχιτέκτονες όπως οι Carlo Scarpa, Giuseppe Samonà, Manfredo Tafuri, Aldo Rossi, Giovanni Astengo και Giancarlo De Carlo. Ο Gino Valle, ο Michele De Lucchi, η Nanda Vigo και ο Egle Renata Trincanato έχουν γράψει όλοι την ιστορία του Σχολείου μας. Αξιοσημείωτοι μελετητές και επαγγελματίες όπως ο Le Corbusier, ο Louis Kahn, ο Frank Lloyd Wright και, πιο πρόσφατα, οι Alejandro Aravena, Judith Clark, Richard Serra, φιλοξενήθηκαν ως επισκέπτες καθηγητές στο Iuav και δίδαξαν και δίδαξαν τους μαθητές μας όλα αυτά τα χρόνια.

Για το κύρος μιας από τις σημαντικότερες σχολές αρχιτεκτονικής στον κόσμο, της μοναδικής στο ιταλικό πανόραμα που φιλοξενεί κλάδους διαλόγου (αρχιτεκτονική, σχεδιασμός, σχέδιο, τέχνες, μόδα, θέατρο) γύρω από την κεντρική θέση του έργου ως εκπαιδευτική εμπειρία. Το Iuav είναι ένας χώρος διδασκαλίας που συμβαδίζει με τις ανάγκες της διεθνούς αγοράς, ένα προηγμένο ερευνητικό κέντρο σε θέματα που αφορούν το διάστημα, τις πόλεις, το περιβάλλον, την τέχνη, ένα κέντρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Iuav τα πιο επίκαιρα ζητήματα: από τη βιωσιμότητα στην επαναχρησιμοποίηση, από την αστική ανάπλαση στα νέα μέσα, από τη συμμετοχή στο σχεδιασμό μονοπατιών σε ένα σχέδιο σε ανθρώπινη κλίμακα, από τη δημιουργικότητα στον τομέα της μόδας ή της τέχνης έως την επιμέλεια πολιτιστικών εκδηλώσεων, από το νέο εκφραστικότητα του κινηματογράφου και του θεάτρου στην κλιματική αλλαγή ή τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, μετατρέπονται σε ευκαιρία για αλληλένδετους πειραματισμούς και ικανότητες μετρημένες σε μελλοντικά σενάρια.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Προγράμματα διπλού πτυχίου

Το Iuav προσφέρει επίσης πολλά διπλά προγράμματα σπουδών: σπουδάζοντας (2/3 εξάμηνα) σε ένα συνεργαζόμενο Πανεπιστήμιο, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να απονείμουν διπλό πτυχίο (ένα από το Iuav και το άλλο από τον συνεργάτη).

Οι συνεργάτες διπλού πτυχίου είναι:

École Nationale d’Architecture Paris Val de Seine
Pontificia Universidad Catolica de Chile, Χιλή
Universidad de Chile, Χιλή
Université de Reims-Champagne Ardenne, Γαλλία
Universidad Diego Portales, Χιλή
Universidad Mayor, Chil
Πανεπιστήμιο Tongji – Κολλέγιο Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας, P.R. Κίνα
Κατάταξη θέσης Η τοποθέτηση Iuav σε εθνικές και διεθνείς κατατάξεις επιβεβαιώνει την εξαιρετική απόδοση για άριστη διδασκαλία και έρευνα και διεθνοποίηση.

Κατάταξη QS World University Ranking 2021 Το Iuav κατατάσσεται μεταξύ των 100 κορυφαίων πανεπιστημίων στον κόσμο για την αρχιτεκτονική και την πολεοδομία.

Εκπαίδευση Γύρω στο 2021 ο Iuav κατατάσσεται στην πρώτη θέση στην Ιταλία για πτυχία και μεταπτυχιακά στην αρχιτεκτονική, δεύτερη για μεταπτυχιακό στις παραστατικές τέχνες και τρίτη για πτυχία στο σχέδιο.

Κατάταξη Censis 2021/2022 Το Iuav κατατάσσεται στην πρώτη θέση στην Ιταλία στον τομέα της διεθνοποίησης (προορίζεται ως διεθνής κινητικότητα και φοιτητές με διεθνή προσόντα εγγεγραμμένοι σε πτυχία πανεπιστημίου και μεταπτυχιακού) και δεύτερη μεταξύ των πολυτεχνικών σχολών.

Μια διδακτική παράδοση αναγνωρισμένη σε όλο τον κόσμο: η διασταύρωση των μονοπατιών που διευρύνουν το πεδίο των επιμέρους κλάδων, ο σχηματισμός δεξιοτήτων σε συνάρτηση με τις διαδικασίες μετασχηματισμού που λαμβάνουν χώρα στον κόσμο

Εργαστήρια και Εργαστήρια: μια προσφορά κατάρτισης που βασίζεται στην εργαστηριακή εμπειρία και σε εντατικά εργαστήρια που διεξάγονται από διεθνούς φήμης δασκάλους και επαγγελματίες.

Εγγυημένη πρακτική άσκηση: η προσφορά πρακτικής άσκησης σε στούντιο, εταιρείες, ιδρύματα για όλα τα μαθήματα κατάρτισης, επίσης αντί της πρακτικής δοκιμασίας που απαιτείται από τις Κρατικές Εξετάσεις.

Υποστήριξη για εμπειρίες σπουδών στο εξωτερικό: Το Iuav είναι το πρώτο πανεπιστήμιο στην Ιταλία που προσφέρει περιόδους σπουδών ή πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό με υποτροφία

Ευκαιρίες απασχόλησης: Το 90% των αποφοίτων βρίσκουν εργασία εντός τριών ετών από την αποφοίτησή τους. Η εκπαίδευση μετριέται ιδιαίτερα στις ανάγκες μιας παγκόσμιας αγοράς σε σημείο που σχεδόν όλοι οι απόφοιτοί μας δηλώνουν ικανοποιημένοι με τις δεξιότητες που απέκτησαν σε σχέση με την εργασία που έχει γίνει και την τεχνική κατάρτιση που προσφέρει το Πανεπιστήμιο (πηγή Almalaurea 2020).

Μοναδικό μέρος της Βενετίας: η ευκαιρία να επισκεφθείτε μια πόλη που είναι μοναδική στον κόσμο για τον τρόπο ζωής, την ομορφιά, την πολιτιστική της προσφορά και τη διεθνή της εμβέλεια.

Υπηρεσίες φοιτητών: η δυνατότητα ύπαρξης μιας από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές βιβλιοθήκες στον τομέα της αρχιτεκτονικής, της πόλης και των τεχνών. εργαστηρίων στα οποία η φοίτηση συνδυάζεται με πρακτική εμπειρία, γραφείων κύρους και άρτια εξοπλισμένα, αρμόδιας βοήθειας.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Κόστος αίτησης: 30 €

Μαθήματα Bachelor και Master 2780,00 €

Κόστος εισδοχής δοκιμών 30 – 55 € (ανάλογα με το πρόγραμμα)

Η συνολική πληρωμή μπορεί να χωριστεί σε 3 δόσεις. Ενδέχεται να ισχύουν μειώσεις βάσει εισοδήματος ή/και αξιοκρατίας.

ΚΑΤΑΛΥΜΑ

Το Università Iuav di Venezia συνεργάζεται με πολλούς οργανισμούς για να υποστηρίξει τους φοιτητές στην αναζήτησή τους για στέγαση.

Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το VeniceApartment.com για φοιτητές, ένα δωρεάν εργαλείο για να βρείτε καταλύματα στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας. Σε συμφωνία με την πόλη της Βενετίας και τις βενετικές ενώσεις ιδιοκτητών, ο γενικός στόχος της πλατφόρμας είναι να βελτιώσει την ποσότητα και την ποιότητα των διαμερισμάτων και των δωματίων που διατίθενται για φοιτητές σε ρυθμιζόμενες συνθήκες και τιμές.

Το εύρος των δαπανών που χειρίζονται κυμαίνεται από 300 € έως 2400 € το μήνα, ανάλογα με το αν νοικιάζετε μόνο ένα κρεβάτι σε κοινόχρηστο δωμάτιο ή σε πλήρες τμήμα. Η ελάχιστη συμβατική διάρκεια είναι 6 μήνες σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις.

Η Iuav έχει επίσης συνάψει συγκεκριμένες συμφωνίες για να εγγυηθεί πολύ ανταγωνιστικές τιμές για την φοιτητική κοινότητα του Iuav. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις εγκαταστάσεις που σχετίζονται με το Iuav εδώ. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις ειδικές τιμές, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε τη συνδρομή Iuav κατά την κράτηση.

ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Το μηνιαίο κόστος σας θα ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο διαμονής και τον τρόπο ζωής σας, αλλά κατά μέσο όρο, μπορεί να χρειάζεστε μεταξύ 900 και 1.500 ευρώ το μήνα. Η διαμονή στη Βενετία μπορεί να είναι αρκετά ακριβή. Οι φοιτητές συνήθως ξοδεύουν τουλάχιστον περίπου 300 έως 400 ευρώ το μήνα, εκτός από τα έξοδα διαμονής.

Για μια πολύ συγκεκριμένη ανάλυση των τρεχουσών τιμών στη Βενετία, μπορείτε να δείτε αυτόν τον ιστότοπο.

ΠΟΤΕ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝ ΑΙΤΗΣΗ (για το φθινόπωρο 2021)

Η προθεσμία μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πρόγραμμα.

Προθεσμίες πτυχίου
Αρχιτεκτονική: 20.07.
Πολεοδομία: 16.08
Σχέδιο μόδας και τέχνες πολυμέσων & Προϊόν, οπτική επικοινωνία και εσωτερική διακόσμηση: 19.08

Προθεσμίες Master: 19.08
εκτός από την Αρχιτεκτονική (στα αγγλικά): από 26.02 έως 31.03

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ

Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Iuav σημαίνει να ζεις σε μια πόλη που είναι μοναδική στον κόσμο, τη Βενετία, μια διάσταση διαφορετική από κάθε άλλη πόλη και ιδιαίτερα ενθαρρυντική για όσους αναλαμβάνουν μια εμπειρία σπουδών στους τομείς της αρχιτεκτονικής, των τεχνών, της μόδας και της αστικής κληρονομιάς. .

Σημαίνει ότι υπάρχουν διαθέσιμες σημαντικές βιβλιοθήκες και αρχεία, συμμετοχή σε καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις διεθνούς απήχησης: Μπιενάλε, μεγάλες εκθέσεις, συνέδρια πολλών πολιτιστικών ιδρυμάτων, μουσικές, θεατρικές και κινηματογραφικές εποχές, τα μεγάλα ετήσια φεστιβάλ της πόλης. Η πύλη e-Venice συγκεντρώνει όλες τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στη Βενετία.

Για να μάθετε περισσότερα για τη φοιτητική ζωή στη Βενετία, επισκεφθείτε επίσης https://www.studyinvenice.it/en/vivere-a-venezia

Ενδιαφερόμενος? Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πανεπιστήμιο, τις επιλογές σπουδών σας, τις απαιτήσεις εισόδου και τη διαδικασία υποβολής αίτησης, επικοινωνήστε με έναν από τους συμβούλους μας σε μια χώρα που είναι πλησιέστερη σε εσάς.