Το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Χάγης (THUAS) είναι ένα ασφαλές, πρακτικό περιβάλλον όπου μπορούν να αναπτυχθούν και να καινοτομήσουν ως παγκόσμιοι πολίτες – για να ενωθούν για να μοιραστούν την ανάπτυξη, τη δικτύωση και την πρακτική. Έτσι το Πανεπιστήμιο σχεδιάζει να διαμορφώσει και να αλλάξει τον κόσμο στον οποίο ζούμε, ενώ αναπτύσσουν τις δικές τους γνώσεις και δεξιότητες.

Καθηγητές, συνεργάτες και 26.000 φοιτητές της THUAS από σχεδόν 150 διαφορετικές χώρες είναι αφοσιωμένοι σε αυτήν την εξέλιξη καθημερινά. Η παγκόσμια, καινοτόμος στάση αντανακλάται σε όλα τα προγράμματα σπουδών μας και στα τέσσερα κεντρικά μας θέματα: Η επόμενη οικονομία, ποιότητα ζωής: άνθρωποι και τεχνολογία, καλή διακυβέρνηση για έναν ασφαλή κόσμο και συνδεδεμένη μάθηση. Συνεργάζονται επίσης στενά με περισσότερους από 300 εταίρους ανταλλαγής από περισσότερες από 50 χώρες, από τη Βραζιλία και την Κίνα έως την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Το Πανεπιστήμιο ενθαρρύνει τους φοιτητές, τους διδάσκοντες και τους συνεργάτες να εξελιχθούν σε ανοιχτόμυαλοι παγκόσμιοι πολίτες – να μείνουν σταθεροί στις πεποιθήσεις τους και να αντιμετωπίσουν τον κόσμο. Συνειδητοποιούν ότι η δική τους επαγγελματική δέσμευση κάνει τη διαφορά και πρέπει όλοι να συνεργαστούν για να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν δημιουργικές λύσεις.

Η Χάγη είναι η τέλεια τοποθεσία για να γίνεις παγκόσμιος πολίτης. Είναι η Διεθνής Πόλη της Ειρήνης και της Δικαιοσύνης – η πολιτική και πολιτιστική καρδιά της Ολλανδίας. Φιλοξενεί το Παλάτι της Ειρήνης, το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης, το Binnenhof (κοινοβούλιο), 115 πρεσβείες, πολυεθνικές όπως η Shell, η Siemens και η ING και πολλές διεθνείς ΜΚΟ.

Αυτές είναι οι τιμές που οδηγούν το THUAS:

  • Curious – Το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Χάγης είναι περίεργο, φιλόδοξο και επιχειρηματικό. Είναι πρόθυμοι να συνεισφέρουν με κριτική σκέψη.
  • Σύνδεση – Το Πανεπιστήμιο επενδύει σημαντικά στο δίκτυο προκειμένου να αναπτύξει μαζί νέες ιδέες.
  • Φροντίδα – Η THUAS είναι αφοσιωμένη και ενδιαφέρεται για την προσωπική σας ανάπτυξη.

Το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Χάγης αποτελείται από σχολές, ερευνητικές ομάδες και τμήματα υπηρεσιών. Περισσότεροι από 25.000 φοιτητές είναι εγγεγραμμένοι σε πρόγραμμα Bachelor, Master ή μεταπτυχιακό σε έναν από τους τέσσερις χώρους και περισσότερα από 1900 άτομα εργάζονται στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Χάγης, το 65% των οποίων είναι σε θέση που σχετίζεται με την εκπαίδευση και το 35% σε θέση στήριξης.

ΚΑΤΑΛΥΜΑ

Το Πανεπιστήμιο καλωσορίζει όλους τους φοιτητές στη Χάγη, την πιο εκπληκτική φοιτητική πόλη της Ολλανδίας. Η Χάγη είναι η διεθνής πόλη της ειρήνης και της δικαιοσύνης, και έδρα κορυφαίων θεσμών όπως το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων και το κορυφαίο νομικό μέσο των Ηνωμένων Εθνών, το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης. Η Χάγη φιλοξενεί επίσης περισσότερους από 30.000 φοιτητές.

Η Χάγη παρέχει ένα παράθυρο στον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα είναι ένα ζεστό και ασφαλές περιβάλλον, στο οποίο όλα είναι συμπαγή και εύκολα προσβάσιμα. Θα το ανακαλύψετε αυτό. Βρείτε το δρόμο σας γύρω από την πόλη, κατά μήκος της ακτής και στα φιλόξενα μπαρ. Η πόλη έχει πολλά να σου προσφέρει και ισχύει και το αντίστροφο. Λοιπόν: απολαύστε το χρόνο σας εδώ στη Χάγη.

Η εύρεση κατάλληλου και φθηνού καταλύματος στη Χάγη μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική διαδικασία. Αλλά υπάρχουν πολλοί οργανισμοί που είναι εδώ για να βοηθήσουν. Τα γραφεία στέγασης, για παράδειγμα το DuWO και το The Student Hotel ειδικεύονται στην ενοικίαση σε φοιτητές. Υπάρχει επίσης μια πύλη Housing Anywhere που προσφέρει δωμάτια για βραχυπρόθεσμη υποενοικίαση από φοιτητές σε άλλους φοιτητές.