Η Σχολή Οικονομικών Επιστημών της Στοκχόλμης στη Ρίγα (SSE Riga) είναι μια σχολή επιχειρήσεων στη Ρίγα της Λετονίας, που ιδρύθηκε το 1994 και με τα χρόνια έχει αποκτήσει φήμη ως η κορυφαία σχολή επιχειρήσεων στην περιοχή. Δεν χρειάζεται να πάτε μακριά από το σπίτι για να σπουδάσετε σε ένα από τα καλύτερα Business Schools στην Ευρώπη.

«Παρέχοντας μια εκπαίδευση που είναι ανταγωνιστική σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η SSE Riga δίνει στους ταλαντούχους φοιτητές της Βαλτικής την ευκαιρία να μένουν «στο σπίτι» αντί να πηγαίνουν στο εξωτερικό για σπουδές. Διαφορετικά, οι πιο ταλαντούχοι μπορεί να φύγουν από την περιοχή και μόλις το κάνουν αυτό, θα είναι δύσκολο να τους δελεάσουν πίσω», λέει ο Anders Paalzow, Πρύτανης SSE Riga.

Το SSE Riga είναι ένα σχετικά μικρό σχολείο με ένα δυναμικό διεθνές περιβάλλον μάθησης όπου η πλειοψηφία των μαθημάτων βασίζεται στη μέθοδο μελέτης περίπτωσης. Προσφέρει δύο διαπιστευμένα προγράμματα σπουδών: ένα τριετές πρόγραμμα Bachelor στα Οικονομικά και τις Επιχειρήσεις και ένα Executive MBA – ένα διετές επαγγελματικό πρόγραμμα Master:

130 φοιτητές κάθε χρόνο γίνονται δεκτοί στο πρόγραμμα Bachelor
20-30 φοιτητές κάθε χρόνο εγγράφονται στο πρόγραμμα Master
Γιατί να σπουδάσετε στη Λετονία;

Τα δίδακτρα και τα έξοδα διαβίωσης είναι γενικά χαμηλότερα από τα έξοδα στις περισσότερες «δυτικές χώρες».
Τα πανεπιστήμια είναι γνωστά για την παραγωγή αποφοίτων πληροφορικής και μηχανικής υψηλής ποιότητας.
Η ένταξη στην ΕΕ σημαίνει ότι ένα πτυχίο από τη Λετονία είναι ισοδύναμο με άλλες χώρες της ΕΕ, γεγονός που διευκολύνει την αναγνώριση των διαπιστευτηρίων.

Θα έχετε όλα τα οφέλη του να ζείτε σε μια ευρωπαϊκή χώρα με χαμηλότερο κόστος από πολλές δυτικές χώρες της ΕΕ.
Η πρωτεύουσα της Λετονίας, η Ρίγα, είναι μια ελκυστική, ζωντανή, κοσμοπολίτικη πόλη, αλλά λιγότερο ακριβή από πολλές άλλες δυτικοευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Κατάλυμα

Αίθουσα Φοιτητικής Εστίας SSE Riga

Το SSE Riga προσφέρει πρόσφατα ανακαινισμένα καταλύματα στο SSE Riga Student Residence Hall. Οι κοιτώνες απέχουν περίπου 20 λεπτά με το λεωφορείο από τη SSE Riga. Η τιμή κυμαίνεται από 100 – 160 ευρώ το μήνα.

Διατίθενται δίκλινα δωμάτια με δύο κατοικίες (δύο μονά κρεβάτια) και τρίκλινα δωμάτια με τρεις κατοικίες (τρία μονά κρεβάτια). Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια κοινή αίθουσα σε κάθε όροφο για σπουδές, ενώ υπάρχει ασύρματο internet και εγκαταστάσεις κουζίνας.