Το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Saxion είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ολλανδία, με σχεδόν 27.000 φοιτητές (και εξακολουθεί να αυξάνεται!). Το Πανεπιστήμιο Saxion έχει πλούσια ιστορία – οι ρίζες του μπορούν να αναχθούν στο 1875. Η συγχώνευση δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, του HogeschoolEnschede και του HogeschoolIJselland, το 1998 άνοιξε το δρόμο για το Πανεπιστήμιο Saxion στη σημερινή του μορφή. Αυτή η συγχώνευση επέτρεψε στη Saxion να αναπτύξει περαιτέρω την ισχυρή της θέση στην ολλανδική τριτοβάθμια εκπαίδευση και έκτοτε το Πανεπιστήμιο Saxion έχει αναγνωριστεί ως σημαντικό κέντρο εξειδίκευσης σε περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

  • Ποιότητα εκπαίδευσης: Το Saxion προσφέρει ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων σε διάφορα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων πολλών διεθνών προγραμμάτων. Η ποιότητα της εκπαίδευσης στο Saxion παρακολουθείται από το ολλανδικό Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Επιστήμης, καθώς και διαπιστευμένη από πολλούς διεθνείς φορείς, διασφαλίζοντάς σας ότι τα προγράμματα που προσφέρονται είναι υψηλού επιπέδου.
  • Διεθνής προσέγγιση: Είμαστε πολύ περήφανοι για το ποικιλόμορφο φοιτητικό μας σώμα. Ο διεθνής φοιτητικός μας πληθυσμός ξεπερνά τους 3.500 φοιτητές με συνολικά 89 διαφορετικές εθνικότητες. Πολλά από τα πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικά μαθήματα του Saxion διεξάγονται ήδη στα αγγλικά, με περισσότερα να προστίθενται κάθε χρόνο. Οι «διεθνείς τάξεις» μας αποτελούνται από ένα μείγμα μαθητών από όλο τον κόσμο. Με αυτόν τον τρόπο σας παρέχουμε μια πραγματικά πολυπολιτισμική εμπειρία στην οποία μπορείτε να συγκρίνετε εμπειρίες και να μάθετε από συμφοιτητές διαφορετικών καταβολών και εθνικοτήτων.
  • Υποστήριξη σε μαθητές: Η εκπαίδευση στο Saxion είναι πολύ μαθητική και σας προσφέρουμε υποστήριξη όχι μόνο από ακαδημαϊκή άποψη αλλά και από την άποψη της προσωπικής σας εξέλιξης. Ενώ σπουδάζετε στο Πανεπιστήμιο Saxion θα έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε τόσο τις γνώσεις όσο και τις δεξιότητες που χρειάζεστε για να συνεχίσετε στην επαγγελματική σας πορεία.

Το να έρθετε στην Ολλανδία από το εξωτερικό μπορεί φυσικά να είναι ένα μεγάλο βήμα για πολλούς διεθνείς φοιτητές. Εάν φτάνετε εκτός Ολλανδίας, το Πανεπιστήμιο στοχεύει να κάνει τη μετάβαση για εσάς όσο το δυνατόν πιο ομαλή και, ως εκ τούτου, έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο οικογενειών υποδοχής (Friends of Saxion International Students) που είναι έτοιμοι να σας βοηθήσουν να εγκατασταθείτε στη ζωή στην Ολλανδία. Έχουν επίσης ένα πρόγραμμα «Buddy», όπου οι τρέχοντες φοιτητές μπορούν να σας βοηθήσουν να σας καθοδηγήσουν στην αρχική περίοδο σπουδών στο Saxion.

ΚΑΤΑΛΥΜΑ

Το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Saxion έχει τρεις πανεπιστημιουπόλεις στα ανατολικά της Ολλανδίας – μία πανεπιστημιούπολη σε κάθε μία από τις τρεις ολλανδικές πόλεις Deventer, Enschede και Apeldoorn. Χάρη στη σημαντική συμβολή της γεωργίας στην τοπική οικονομία, αυτή η περιοχή φημίζεται για την όμορφη ύπαιθρο και τον αρκετά χαλαρό ρυθμό ζωής της. Ωστόσο, και οι τέσσερις τοποθεσίες Saxion διαθέτουν καλές συγκοινωνιακές εγκαταστάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι η φασαρία των μεγάλων πόλεων του Άμστερνταμ, του Ρότερνταμ, της Ουτρέχτης και της Χάγης δεν απέχει περισσότερο από 1½ ώρα.

Τα διεθνή μαθήματα διδάσκονται όλα στις πανεπιστημιουπόλεις στο Enschede, Deventer και Apeldoorn. Όλες οι πανεπιστημιουπόλεις είναι εξοπλισμένες με αίθουσες υπολογιστών, εγκαταστάσεις βιβλιοθήκης και εστιατόρια. Ασύρματο internet είναι διαθέσιμο σε όλες τις πανεπιστημιουπόλεις, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να φέρετε τον φορητό υπολογιστή σας και να εργαστείτε, να μελετήσετε, να αναζητήσετε και να ελέγξετε το email σας όπου θέλετε.

Σχετικά με το SaxionEnschede: Από το 1998 έως το 2001 γίνεται πολλή σκληρή δουλειά για την κατασκευή μιας νέας πανεπιστημιούπολης στο Enschede. Το κτίριο είναι το πρώτο πραγματικό «City Campus» στην Ολλανδία. Δεν μοιάζει καθόλου με παραδοσιακό σχολείο. Χαρακτηριστικά του κτιρίου είναι τα περίπτερα, που φιλοξενούν διαφορετικούς τύπους εκπαίδευσης. Η πανεπιστημιούπολη δεν αποτελείται μόνο από αίθουσες διδασκαλίας αλλά και από ομάδες μελέτης – και μεμονωμένους χώρους εργασίας, το λεγόμενο «τοπίο μελέτης». Η πανεπιστημιούπολη της πόλης βρίσκεται σε ένα ήσυχο καταπράσινο μέρος της πόλης, δίπλα στο πάρκο της πόλης και μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από το σταθμό λεωφορείων και τρένων και το υπέροχο κέντρο της πόλης. Η πανεπιστημιούπολη έχει πολλά να προσφέρει: εστιατόρια, ένα εσπρέσο μπαρ και ένα θέατρο. Όλες αυτές οι εγκαταστάσεις συμβάλλουν σε μια ευχάριστη διαμονή. Εκτός από την κύρια πανεπιστημιούπολη, πρόσφατα ανοίξαμε ένα εντελώς νέο 7όροφο κτίριο που στεγάζει τη Σχολή Δημιουργικής Τεχνολογίας μας.

Σχετικά με το Saxion Deventer: Η πανεπιστημιούπολη Saxion στο Deventer βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το σιδηροδρομικό σταθμό. Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, σχεδιασμένη από τον Ολλανδό αρχιτέκτονα Paul Dirks και η ιδιαίτερη τοποθεσία, λίγα λεπτά από την παλιά πόλη, το κέντρο της πόλης και το κέντρο τεχνών, είναι όλα τα συστατικά που κάνουν αυτό ένα εξαιρετικό περιβάλλον μάθησης. Τα τελευταία δύο χρόνια αυτή η πανεπιστημιούπολη έχει επεκταθεί με μια νέα κεντρική αίθουσα και περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας.

Σχετικά με το Saxion Apeldoorn: Το Apeldoorn houses είναι η μικρότερη πανεπιστημιούπολη του Saxion. Αυτό το νέο, χαρακτηριστικό κτίριο χρησιμοποιείται από το Hospitality Business School για τη διδασκαλία προγραμμάτων Hotel Management.
Μόλις αποφασίσετε να σπουδάσετε στο εξωτερικό, η διαμονή είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να κανονίσετε. Το Πανεπιστήμιο ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους φοιτητές να βρουν το δικό τους κατάλυμα. Ωστόσο, σε περίπτωση

θα θέλατε να τακτοποιήσετε όλα εγκαίρως και θέλετε να βυθιστείτε στη διεθνή φοιτητική ζωή, προσφέρουν επίσης τη δυνατότητα να κάνετε κράτηση δωματίου σε ένα από τα διεθνή φοιτητικά σπίτια τους.