Το Rotterdam Business School (RBS) είναι η διεθνής σχολή επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών του Ρότερνταμ. Το Rotterdam Business School (RBS) αφορά τις διεθνείς επιχειρήσεις. Περισσότεροι από 2.500 φοιτητές είναι εγγεγραμμένοι επί του παρόντος στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα που διδάσκονται στα αγγλικά.

Εκπαίδευση, τοποθετήσεις επιχειρήσεων, προγράμματα ανταλλαγών και πρακτικά ερευνητικά έργα. Όλα στοχεύουν στην προετοιμασία των φοιτητών για μια καριέρα στις διεθνείς επιχειρήσεις. Οι πραγματικές επιχειρηματικές υποθέσεις που παρέχονται από διεθνείς εταιρείες βρίσκονται στο επίκεντρο πολλών μαθημάτων. Προκαλούν τους μαθητές του RBS να μάθουν να ενεργούν γρήγορα και αποφασιστικά και να βασίζουν τις αποφάσεις τους στην αυξανόμενη εμπειρία και τον υγιή προβληματισμό.

Ακριβώς όπως και στον κόσμο των επιχειρήσεων, η εστίαση RBS είναι πλήρως διεθνής. Πάνω από 50 εθνικότητες εκπροσωπούνται στον φοιτητικό πληθυσμό τους. Συνεργάζονται στενά με εταίρους στις επιχειρηματικές και εκπαιδευτικές κοινότητες στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Αμερική για να προσφέρουν στους μαθητές τους την παγκόσμια προοπτική και την εμπειρία που χρειάζονται για να πετύχουν.

Η εκπαίδευση στο Rotterdam Business School ακολουθεί το Εκπαιδευτικό Μοντέλο του Ρότερνταμ (REM), ένα μείγμα συσσώρευσης γνώσης, πρακτικής εμπειρίας και προσωπικής ανάπτυξης. Όλα τα προγράμματα πτυχίου περιλαμβάνουν περιόδους πρακτικής εργασιακής εμπειρίας και σπουδών ή τοποθέτησης στο εξωτερικό. Τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών περιλαμβάνουν επίσης μια περίοδο πρακτικής κατάρτισης. Αυτό επιτρέπει στους μαθητές να αποκτήσουν τόσο εμπειρία στον τομέα τους όσο και μια γεύση από τις διεθνείς επιχειρήσεις, ακόμη και πριν αποφοιτήσουν.

Το διεθνές διδακτικό προσωπικό στο Rotterdam Business School έχει πολυετή εμπειρία στον επιχειρηματικό κόσμο. Πολλοί διδάσκοντες κατείχαν θέσεις σε (διεθνείς) εταιρείες στην Ολλανδία ή στο εξωτερικό. Πολλοί εξακολουθούν να εργάζονται ως επαγγελματίες ή σύμβουλοι στους διάφορους τομείς τους. Η εμπειρία τους μεταφράζεται σε σχετική επαγγελματική γνώση για μελέτες περιπτώσεων και πραγματικές περιπτωσιολογικές μελέτες για τους μαθητές τους.

ΚΑΤΑΛΥΜΑ

Το Ρότερνταμ είναι πραγματικά μια παγκόσμια πόλη. Το Ρότερνταμ, έδρα του μεγαλύτερου λιμανιού της Ευρώπης, έχει παγκόσμιο εμπόριο και συνδέσεις μεταφορών. Η ιστορία του διεθνούς εμπορίου της πόλης βοήθησε να διαμορφωθεί αυτό που τώρα θεωρείται ως η τυπική νοοτροπία του Ρότερνταμ «σηκώστε τα μανίκια και γίνετε ραγισμένοι». Γνωστό ως η απόλυτη πόλη φεστιβάλ της Ολλανδίας, το Ρότερνταμ σφύζει από δραστηριότητα όλο το χρόνο. Οι πολιτιστικές, αθλητικές και μουσικές εκδηλώσεις είναι άφθονες, ενώ η ποικιλομορφία των πολιτισμών σημαίνει ότι και η κουζίνα είναι πραγματικά παγκόσμια.

Με τα χρόνια, το Ρότερνταμ έχει εξελιχθεί σε μια μητροπολιτική πόλη με περισσότερες από 100 εθνικότητες. Η πόλη καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά κατά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο. Χάρη σε ένα προληπτικό σχέδιο ανοικοδόμησης από την κυβέρνηση, το Ρότερνταμ ξαναχτίστηκε σε ένα σύγχρονο αρχιτεκτονικό καταφύγιο, με μερικά μεσαιωνικά hotspots όπως το Delfshaven, που έμειναν αλώβητα από τις γερμανικές βόμβες στον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η στέγαση φοιτητών στο Ρότερνταμ συνήθως υποδηλώνει ότι ορισμένες ανέσεις μοιράζονται με άλλους. Αυτές οι παροχές περιλαμβάνουν κοινόχρηστη κουζίνα, μπάνιο και ντους. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, θα έχετε ένα πλήρως επιπλωμένο ιδιωτικό δωμάτιο για τον εαυτό σας. Το πλήρως επιπλωμένο συνήθως συνεπάγεται κρεβάτι, ντουλάπα και γραφείο.

Η εμπειρία διδάσκει στην RBS ότι όσο περισσότερο οι μαθητές σπουδάζουν ή μένουν στο Ρότερνταμ, τόσο πιο εύκολο και φθηνότερο γίνεται να βρεις δωμάτιο. Η συμβουλή τους είναι να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας νωρίς. Αν πάλι δεν καταφέρετε να βρείτε δωμάτιο πριν την άφιξή σας, μπορείτε πάντα να μείνετε σε έναν ξενώνα στο Ρότερνταμ μέχρι να βρείτε δωμάτιο (π.χ. Stayok Rotterdam).

Το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Ρότερνταμ προσφέρει στους διεθνείς φοιτητές την ευκαιρία να μείνουν σε ένα από τα τρία κτίρια. Hatta, Erasmus International House και Robert Baeldestraat. Οι τιμές ενοικίασης κυμαίνονται από 420 έως 560 ευρώ ανά μήνα, ανάλογα με τον τύπο και το μέγεθος του δωματίου. Αυτά τα δωμάτια προσφέρονται από το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Ρότερνταμ μέσω του SSH, του μεγαλύτερου παρόχου φοιτητικών καταλυμάτων στην Ολλανδία.
Στην ιδιωτική αγορά θα βρείτε μια ατελείωτη γκάμα δωματίων και διαμερισμάτων που ανήκουν σε άπειρους ιδιώτες.

ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Για να καλύψετε τα έξοδα διαβίωσής σας, όπως στέγαση, φαγητό, ασφάλιση και μεταφορά, θα πρέπει να περιμένετε να ξοδεύετε περίπου € 700 – € 1.000 το μήνα, εξαιρουμένων των διδάκτρων σας.

Το κόστος (ανά μήνα) είναι περίπου το εξής:

  • Διαμονή € 300 – € 600
  • Φαγητό 150€
  • Έξοδος/αθλήματα 100€
  • Τηλέφωνο 30€
  • Ασφάλιση € 80 – € 100
  • Μέσα μαζικής μεταφοράς € 40 – € 100