Ιταλία, Μιλάνο Δείτε χάρτη

Via Carlo Darwin, 20, 20143

https://www.naba.it/en

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Η NABA, Nuova Accademia di Belle Arti, είναι μια διεθνούς φήμης ακαδημία μόδας, τέχνης και σχεδίου που βρίσκεται στο Μιλάνο και τη Ρώμη, τις δύο πρωτεύουσες της παγκοσμίου φήμης σκηνής σχεδιασμού, τέχνης και μόδας της Ιταλίας.

Ιδρύθηκε το 1980, η NABA είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική ακαδημία τέχνης στην Ιταλία που προσφέρει διαπιστευμένα προγράμματα πτυχίου και μεταπτυχιακού τίτλου στα ιταλικά και στην αγγλική γλώσσα και πρόσφατα έχει καταμετρήσει τον υψηλότερο αριθμό φοιτητών από όλο τον κόσμο μεταξύ των ιταλικών AFAM (Higher Education in Art, Μουσικοχορευτικό Σύστημα) Σχολές Καλών Τεχνών.

Προσφέρει ακαδημαϊκούς τίτλους στους τομείς του σχεδιασμού, του σχεδιασμού μόδας, της επικοινωνίας και της γραφιστικής, του σχεδιασμού μέσων και των νέων τεχνολογιών, της σκηνογραφίας και των εικαστικών τεχνών.

Οι μαθητές στο NABA μπορούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους ενώ προετοιμάζονται για την επαγγελματική λέξη. Η NABA έχει περάσει δεκαετίες καλλιεργώντας σχέσεις με γνωστές εταιρείες σχεδιασμού και στούντιο και οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν σε πραγματικές συνοπτικές εργασίες που δίνονται από αυτές τις εταιρείες. Η έμφαση στην πρακτική εξάσκηση, σε ισορροπία με διαλέξεις για την τέχνη και τη θεωρία του σχεδιασμού, είναι αυτό που κάνει την ακαδημαϊκή μεθοδολογία του NABA τόσο επιτυχημένη και μοναδική.

Με 4000 μαθητές από 80 χώρες, το NABA είναι ένα πραγματικά πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

Η πανεπιστημιούπολη του Μιλάνου, που βρίσκεται στην όμορφη και ιστορική περιοχή Navigli, αποτελείται από 13 μοντέρνα κτίρια, ενώ η νέα πανεπιστημιούπολη της Ρώμης καταλαμβάνει δύο ιστορικά κτίρια. Και οι δύο πανεπιστημιουπόλεις προσφέρουν εργαστήρια σχεδιασμού, εργαλεία αιχμής, φοιτητικούς χώρους και βιβλιοθήκη. Μεταξύ των αποφοίτων μας, το ποσοστό απασχόλησης εντός ενός έτους από την αποφοίτηση είναι 92%.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ τη NABA;

Για σπουδές στη μεγαλύτερη ιδιωτική ακαδημία στην Ιταλία στις τέχνες και το σχέδιο
Για σπουδές στο Μιλάνο και τη Ρώμη, τις διεθνείς πρωτεύουσες του Πολιτισμού, της Τέχνης, του Σχεδίου και της Μόδας.
Να συνεργαστεί με εταιρείες και ιδρύματα σε έργα, πρακτική άσκηση και να επωφεληθεί από πολλές άλλες ευκαιρίες.
Να αποκτήσουν μια πολυεπιστημονική, παγκόσμια, προσανατολισμένη στον πειραματισμό προσέγγιση.
Να μαθαίνει από μέλη ΔΕΠ και διεθνούς φήμης επαγγελματίες.
Παρακολούθηση προγραμμάτων στα ιταλικά και αγγλικά και απόκτηση πτυχίου που αναγνωρίζεται νομικά από το Ιταλικό Υπουργείο Παιδείας, Πανεπιστημίου και Έρευνας (MIUR), καθώς και σε διεθνές επίπεδο·
Για σπουδές σε μια πολυβραβευμένη και παγκόσμια κατάταξη Ακαδημία, επιλεγμένη ανάμεσα στις κορυφαίες σχολές Σχεδίου και Μόδας από το περιοδικό DOMUS και το FRAME.
ΤΟΜΕΙΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

Επικοινωνία και Γραφιστική
Σχέδιο
Σχέδιο μόδας
Media Design και Νέες Τεχνολογίες
Σκηνογραφία
Εικαστικές τέχνες
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Πανεπιστημιούπολη της Ρώμης – Η Ρώμη είναι μια διεθνής πόλη, στην πραγματικότητα, εκτός από την πρωτεύουσα της Ιταλίας και όπου εδρεύει η ιταλική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο, εδώ βρίσκονται διεθνείς οργανισμοί όπως ο ΟΗΕ και ο FAO, όπως και οι πρεσβείες ξένων χωρών. Για το λόγο αυτό, μετρά εκατομμύρια διεθνείς παρουσίες κάθε χρόνο, αποτελώντας όχι μόνο τουρίστες, αλλά και επαγγελματίες, διπλωμάτες και φοιτητές από όλο τον κόσμο. Η κεντρική τοποθεσία της Ρώμης επιτρέπει στους μαθητές να φτάσουν εύκολα σε όλες τις περιοχές της Ιταλίας.

Η νέα πανεπιστημιούπολη NABA στη Ρώμη καταλαμβάνει δύο ιστορικά κτίρια των αρχών του 20ου αιώνα που βρίσκονται στην περιοχή Ostiense, μια πρώην βιομηχανική περιοχή μεταξύ του σιδηροδρομικού σταθμού και του Τίβερη, όπου σήμερα η καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά συναντά τη σύγχρονη κουλτούρα, γίνεται ένα από τα πιο δημιουργικά και νέο μέρος στην πόλη.

Η πανεπιστημιούπολη καλύπτει έκταση περίπου 3.500 τ.μ. με εξειδικευμένα εργαστήρια, βιβλιοθήκη, χώρους μελέτης και σαλόνια.

Πανεπιστημιούπολη του Μιλάνου – Η πρωτεύουσα του Made in Italy, είναι μια δυναμική πόλη με ισχυρή διεθνή εστίαση που προτείνει ένα μοντέλο πολιτιστικής ανάπτυξης σε συνεχή επέκταση.

Με τις σπουδές σας στο Μιλάνο, θα μπορέσετε να εισέλθετε σε αυτό το δημιουργικό σύστημα και στη συνέργεια της διεθνούς αριστείας του στους τομείς της μόδας, του σχεδιασμού, της τέχνης και της επικοινωνίας.

Η πανεπιστημιούπολη NABA στο Μιλάνο βρίσκεται κοντά στην περιοχή Navigli, μια από τις πιο ζωντανές περιοχές της πόλης, και εντάσσεται σε ένα ιστορικό αρχιτεκτονικό συγκρότημα που αποτελείται από 13 κτίρια που εκτείνονται σε περίπου 17.000 τ.μ. βιβλιοθήκη, χώρο πρασίνου και καφετέρια.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Το NABA διαθέτει πολυάριθμα εξειδικευμένα εργαστήρια όπου οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν επαγγελματικά εργαλεία για σύνθετα και διεπιστημονικά έργα στους τομείς Σχεδιασμού, Σχεδιασμού Μόδας, Σχεδιασμού Μέσων και Νέων Τεχνολογιών, Εικαστικών Τεχνών.

Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να βιώσουν από πρώτο χέρι την ομαδική εργασία, στην οποία πολλοί επαγγελματίες της μόδας, του σχεδιασμού, της επικοινωνίας, των νέων τεχνολογιών και της τέχνης αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον και συνεργάζονται.

Τα Design Labs είναι εξοπλισμένα με πολυάριθμα εργαλεία και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Διαθέτουν τον στάνταρ εξοπλισμό εργαλείων και ηλεκτρικών εργαλείων, μαζί με φρέζα, τόρνους, κυκλικό πριόνι, πριονοκορδέλες, θάλαμο βαφής και επαγγελματικό μηχάνημα θερμοδιαμόρφωσης. Οι μαθητές μπορούν να συνεχίσουν τα έργα τους και να εκπαιδεύονται χάρη στα εξειδικευμένα τμήματα: Light Modelling, για εργασία με πολυστυρένιο και κατασκευή μοντέλων στούντιο. Ξύλο και Πλαστικό, για σύνθετες διαδικασίες κατεργασίας. Κοπή λέιζερ και 3D εκτυπωτής και έλεγχος CNC, για δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων και πρωτοτύπων, κοπή και χάραξη, δημιουργία τρισδιάστατων αντικειμένων.
Τα Εργαστήρια Σχεδιασμού Μόδας επιτρέπουν στους μαθητές να εκτελούν δραστηριότητες ραπτικής, από τα πρώτα βήματα έως τα πιο σύνθετα έργα, χάρη σε μηχανήματα και εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας (όπως μηχανή Framis, Lectra System ή μηχανή Shima Seiki). Το Sewing Lab είναι εξοπλισμένο με βιομηχανικές ραπτομηχανές, πρέσες και επαγγελματικά σίδερα και βάσεις, καθώς και ανδρικά, θηλυκά και παιδικά ομοιώματα. Στο Εργαστήριο Κλωστοϋφαντουργίας υπάρχει εξοπλισμός ξήρανσης υφασμάτων και εξοπλισμός μεταξοτυπίας. Το Knitwear Laboratory and Textile Library είναι εξοπλισμένο με πλεκτομηχανές και αποτελεί επίσης χώρο έρευνας και εις βάθος ενημέρωσης, με τη συλλογή 4000 δειγμάτων υφασμάτων, τα περισσότερα από τα οποία έχουν κωδικοποιηθεί και παρέχονται με φύλλα δεδομένων.

Το Εργαστήριο Σχεδιασμού Μέσων Χωρίζεται σε διαφορετικές ενότητες για να καλύψει τους διαφορετικούς τομείς πειθαρχίας. Στο Medialab, οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν εξοπλισμό ήχου/εικόνας (επαγγελματικές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, όπως το RED Gemini, βιντεοκάμερες, φακοί, οθόνες, φωτισμός, μικρόφωνα). Το Εργαστήριο Τεχνολογίας Φωτισμού – Πράσινη Οθόνη είναι ένας εντελώς σκοτεινός χώρος για τη ρύθμιση σετ φωτογραφιών και βίντεο, με στάνταρ εξοπλισμό (σετ γέφυρες φωτός, σκηνικά διαφορετικών χρωμάτων και διάφορα είδη φωτός). Το Techlab παρέχει στους μαθητές εργαλεία για μετα-παραγωγή ήχου και βίντεο, επεξεργασία, διόρθωση χρώματος, οπτικά εφέ, ηχογράφηση και μίξη ήχου, 2D και 3D animation και VR.

Τα Εργαστήρια Περιοχής Εικαστικών Τεχνών είναι αφιερωμένα στους διάφορους κλάδους της καλλιτεχνικής αναπαράστασης και επιτρέπουν στους μαθητές να εκπαιδεύονται με τεχνικές και υλικά. Το Εργαστήριο Ζωγραφικής (Στούντιο) παρέχει καβαλέτα, χώρους και πάγκους εξοπλισμένους για ατομικές εργασίες. Το εργαστήριο Etching and Gravure είναι επίσης πλήρως εξοπλισμένο για εκτύπωση. Οι μαθητές μπορούν επίσης να επωφεληθούν από ένα Darkroom, που προορίζεται ειδικά για την ανάπτυξη φωτογραφικού φιλμ.

Πανεπιστήμια Ιταλίας
Raffles Milan Institute of Fashion and Design
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Ρώμης
Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Σχεδιασμού
Istituto Marangoni
Νέα Ακαδημία Belle Art