ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το Πανεπιστήμιο Jönköping είναι ένα νέο πανεπιστήμιο με επαγγελματικό προσανατολισμό που χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό διεθνοποίησης, επιχειρηματικό πνεύμα και εκτεταμένη συνεργασία με τη γύρω κοινωνία. Είναι ένα από τα τρία σουηδικά ιδιωτικά, μη κερδοσκοπικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με το δικαίωμα να απονέμουν διδακτορικούς τίτλους. Η JU λειτουργεί βάσει συμφωνίας με τη σουηδική κυβέρνηση και συμμορφώνεται με τους εθνικούς κανονισμούς πτυχίων και τις απαιτήσεις ποιότητας. Τόσο στο πλαίσιο της εκπαίδευσης όσο και της έρευνας, το Πανεπιστήμιο Jönköping έχει στενή συνεργασία με τις επιχειρήσεις και την κοινωνία.

Το Πανεπιστήμιο Jönköping έχει περίπου 11.000 φοιτητές, εκ των οποίων οι 2.000 είναι διεθνείς φοιτητές. Το πανεπιστήμιο είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στη διεθνή ανταλλαγή φοιτητών και ένα από τα καλύτερα στη Σουηδία όσον αφορά την προσέλκυση ξένων φοιτητών. Η Πανεπιστημιούπολη έχει ένα πραγματικά διεθνές και ακαδημαϊκό περιβάλλον με φοιτητές και προσωπικό από όλα τα μέρη του κόσμου.

Το πανεπιστήμιο είναι οργανωμένο ως μη κερδοσκοπικός εταιρικός όμιλος με το Jönköping University Foundation ως μητρικό οργανισμό και έξι εξ ολοκλήρου θυγατρικές: τη Σχολή Υγείας και Πρόνοιας, τη Σχολή Εκπαίδευσης και Επικοινωνίας, τη Διεθνή Σχολή Επιχειρήσεων Jönköping, τη Σχολή Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Υπηρεσίες και Jönköping University Enterprise.

Η Σουηδία προσελκύει φοιτητές από όλο τον κόσμο, που θέλουν να πάνε στο εξωτερικό – είτε για ανταλλαγή είτε για πλήρες πρόγραμμα. Στο Πανεπιστήμιο Jönköping, θα βρείτε το κατάλληλο μέρος για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας, να αποκτήσετε γνώσεις και να ασχοληθείτε με τις σπουδές σας. Εδώ είναι 7 από τους πολλούς λόγους για τους οποίους το Πανεπιστήμιο Jönköping είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς:

Διεθνές Περιβάλλον
Το Πανεπιστήμιο Jönköping είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Σουηδίας στον τομέα της διεθνοποίησης και διαθέτει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ανταλλαγών με περίπου 350 πανεπιστήμια-εταίρους παγκοσμίως. Η πανεπιστημιούπολη έχει ένα πραγματικά διεθνές περιβάλλον με φοιτητές από περισσότερες από 70 χώρες. Θα αποφοιτήσετε με ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο και πρακτική εμπειρία που απαιτείται για μια επιτυχημένη παγκόσμια καριέρα.

Παγκόσμια Καριέρα
Γνωρίζατε ότι η Σουηδία είναι η γενέτειρα πολλών εταιρειών που διαμορφώνουν τον κόσμο όπως η IKEA, η H&M, η Volvo, η Skype, η TetraPak, η Husqvarna, η AstraZeneca και η Ericsson; Γιατί να μην ξεκινήσετε μια παγκόσμια καριέρα σπουδάζοντας στη Σουηδία στο Πανεπιστήμιο Jönköping!

Πρακτική Εργασιακή Εμπειρία
Το πανεπιστήμιο χρησιμοποιεί τον κόσμο των επιχειρήσεων ως πλατφόρμα εκπαίδευσης- και πολλά προγράμματα ενσωματώνουν πρακτικά στοιχεία (π.

Υψηλής κατάταξης και διαπιστευμένη σχολή επιχειρήσεων
Το 2015, το Jönköping International Business School (JIBS), έγινε η πρώτη σχολή επιχειρήσεων στη Σουηδία που έλαβε διαπιστεύσεις τόσο EQUIS όσο και AACSB. Διαβάστε περισσότερα για τις κατατάξεις και τις διαπιστεύσεις εκπαίδευσης και έρευνας του JIBS.

Αγγλικά μιλούν όλοι
Σχεδόν όλοι οι Σουηδοί μιλούν καλά αγγλικά και πολλές σουηδικές εταιρείες χρησιμοποιούν τα αγγλικά ως επίσημη επιχειρηματική γλώσσα. Στο Πανεπιστήμιο Jönköping, πολλά προγράμματα σχεδιάζονται και διδάσκονται στα αγγλικά – τόσο για Σουηδούς όσο και για διεθνείς φοιτητές.

Ασφαλές και μοντέρνο
Η Σουηδία είναι καθαρή και ασφαλής και το βιοτικό επίπεδο είναι υψηλό. Η Σουηδία καταγράφεται ως μία από τις πιο βιώσιμες χώρες στον κόσμο σύμφωνα με τον Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Η πόλη Jönköping
Το Jönköping είναι μια φοιτητική πόλη με υπέροχη φοιτητική ζωή. Στο Jönköping θα βρείτε τα περισσότερα πράγματα στη γωνία: τις μεγάλες παραλίες της λίμνης Vättern. όμορφη φύση; εγκαταστάσεις αναψυχής και αθλητισμού· το κέντρο της πόλης με καταστήματα, καφέ και εστιατόρια. και μια μεγάλη ποικιλία πολιτιστικών χώρων.

ΚΑΤΑΛΥΜΑ

Όλοι οι νέοι διεθνείς φοιτητές έχουν εγγυημένη διαμονή, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποβάλουν αίτηση για διαμονή σωστά και θα ανακοινώσουν την άφιξή τους έγκαιρα. Η εγγύηση ισχύει μόνο για φοιτητές που γίνονται δεκτοί στο Πανεπιστήμιο Jönköping.

Το Γραφείο Διαμονής συνεργάζεται με πολλούς διαφορετικούς ιδιοκτήτες γύρω από το Jönköping για να προσφέρει μια ποικιλία καταλυμάτων στους διεθνείς φοιτητές μας.

Δεδομένου ότι η πανεπιστημιούπολη βρίσκεται στο κέντρο του κέντρου της πόλης, δεν υπάρχουν επιλογές στέγασης στην πανεπιστημιούπολη. Αντίθετα, τα φοιτητικά καταλύματα απλώνονται σε όλη την πόλη. Οι διάφορες επιλογές στέγασης φιλοξενούν από 20 έως 550 φοιτητές.

ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Το ακόλουθο παράδειγμα ενός εφικτού μηνιαίου προϋπολογισμού θα σας δώσει κάποια ιδέα για το κόστος ζωής στη Σουηδία.

  • Διαμονή: 2.400-4.000 SEK ανάλογα με την τοποθεσία
  • Τρόφιμα: 2.000 SEK
  • Τηλέφωνο: 300 SEK
  • Μηνιαία εισιτήρια λεωφορείου: 480 SEK
  • Πλύσιμο και υγιεινή: 250 SEK
  • Ένδυση, χόμπι, αναψυχή: 750 SEK