ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το Πανεπιστήμιο Jacobs της Βρέμης, που κατατάσσεται μεταξύ των δέκα κορυφαίων μικρών πανεπιστημίων παγκοσμίως, είναι ένα εμπνευσμένο πείραμα από πολλές απόψεις. συνδυάζει επιτυχώς τις ιδιότητες μιας ευρείας φιλελεύθερης εκπαίδευσης τεχνών με τις απαιτήσεις της διδασκαλίας που βασίζεται στην επιστήμη. Ενσωματώνει αρμονικά μια πολιτιστικά ποικιλόμορφη κοινότητα πανεπιστημιούπολης στο προαστιακό τοπίο της Βόρειας Βρέμης – και καταδεικνύει την αξία της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε διάλογο με τα εξαιρετικά χρηματοδοτούμενα από το κράτος πανεπιστήμια της Χανσεατικής περιοχής.

Φιλοξενεί 1.500 μαθητές. Αυτοί οι νέοι προέρχονται από περισσότερες από 110 χώρες, με το 80% περίπου να μετακομίζει στη Βρέμη για τις σπουδές τους. Το Πανεπιστήμιο Jacobs είναι επίσης ένα «σπίτι» για περισσότερους από 900 φοιτητές καθώς μαθαίνουν ΚΑΙ ζουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους σε αυτήν την πολύ ιδιαίτερη πανεπιστημιούπολη σε μια διεθνή κοινότητα.

Με τα υψηλότερα πρότυπα στην έρευνα και τη διδασκαλία, το Πανεπιστήμιο Jacobs κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων 25 τοις εκατό όλων των πανεπιστημίων παγκοσμίως.

Διεθνές και διεπιστημονικό, το Πανεπιστήμιο Jacobs προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ελκυστικών προγραμμάτων σπουδών: από φυσικές επιστήμες, μαθηματικά και μηχανική έως κοινωνικές επιστήμες και οικονομικά. Πολλοί από τους πτυχιούχους συνεχίζουν να επηρεάζουν τις βιομηχανίες τους στη Βρέμη ή αλλού στη Γερμανία.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

– Ακαδημαϊκή ποιότητα – Οι μαθητές συναντούν τα υψηλότερα ακαδημαϊκά πρότυπα, αποκτώντας μια διεπιστημονική εκπαίδευση στην οποία οι καθηγητές καθοδηγούν προσωπικά τους φοιτητές και τους προσκαλούν στην έρευνά τους από νωρίς.

– Διεθνότητα – Με 120 έθνη που εκπροσωπούνται στην πανεπιστημιούπολη, οι μαθητές ζουν και μαθαίνουν ανάμεσα σε ένα χωνευτήρι ιδεών και απόψεων, παρέχοντας μια εμπειρία που αποκαλύπτει νέα πάθη και διευρύνει την προοπτική. Το Πανεπιστήμιο Jacobs εκτιμά τη διαφορετικότητα και την παγκόσμια σκέψη και προωθεί μια κοινότητα που την υπερασπίζεται.

– Προσωπική ανάπτυξη – Οι μαθητές αποφοιτούν με αυτοεπάρκεια και κοινωνικές δεξιότητες. Η διαφορετικότητα που συναντούν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους τους προετοιμάζει να συμμετάσχουν σε διαφορετικούς πολιτισμούς και παγκόσμιες βιομηχανίες.

– Απασχολησιμότητα – Οι απόφοιτοι συνεχίζουν σε επιτυχημένες σταδιοδρομίες στις επιχειρήσεις και την επιστήμη, κατέχοντας τη διεπιστημονική γνώση και εμπειρία που αναζητούν οι σημερινοί εργοδότες.

– Κορυφαία κατάταξη στη Γερμανία και παγκοσμίως – Το Πανεπιστήμιο Jacobs θέτει τα πρότυπα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με κορυφαίους ακαδημαϊκούς και αριστεία στην έρευνα σε διεθνείς κατατάξεις, συμπεριλαμβανομένων
U-Multirank και CHE. Το διάσημο περιοδικό Times Higher Education έχει συμπεριλάβει το Πανεπιστήμιο Jacobs μεταξύ των κορυφαίων 25% όλων των πανεπιστημίων και ένα από τα 30 κορυφαία πανεπιστήμια νέων παγκοσμίως.

επίσης:

Ζωντανή ζωή στην πανεπιστημιούπολη
Ακαδημαϊκή συμβουλή 1 προς 1
Ευκαιρίες πρακτικής άσκησης και σπουδών στο εξωτερικό

ΔΙΔΑΚΤΡΑ & ΕΞΟΔΑ

Προγράμματα Bachelor και Master: 20 000 €/ανά ακαδημαϊκό έτος τόσο για ΕΕ/εκτός ΕΕ

(εκτός MSc Psychologie: 10 000 €/ανά ακαδημαϊκό έτος)

+ Προκαταβολή Εγγραφής (μόνο εφάπαξ) 500 €

Άλλα έξοδα που πρέπει να έχετε υπόψη:
– Δίδακτρα Πανεπιστημίου (120 €) – καλύπτει τα δίδακτρα για συλλόγους και αθλητικές δραστηριότητες, τα δίδακτρα της φοιτητικής κυβέρνησης, τα δίδακτρα αποφοίτησης κ.λπ.

– Εισιτήρια εξαμήνου (μεταφοράς) (480 €) – επιτρέπει στους μαθητές να ταξιδεύουν με τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς επιπλέον κόστος για ολόκληρο το έτος (συμπεριλαμβανομένων των τοπικών τρένων προς γειτονικές πόλεις όπως το Αννόβερο, το Αμβούργο, το Osnabrück και το Oldenburg).
– Τέλη εκπομπής (54 €) – υποχρεωτικό για όλους τους κατοίκους Γερμανίας και καλύπτει το κόστος της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνικών εκπομπών.
– Άδεια διαμονής (100 €) – απαιτείται για όλους τους μη Γερμανούς φοιτητές που σπουδάζουν στη Γερμανία
– Ασφάλιση Υγείας (1.260 €) – απαιτείται για όλους τους φοιτητές. Μπορεί να μπορείτε να βρείτε φθηνότερη ασφάλιση υγείας από το σπίτι, αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η ασφάλιση θα καλύπτει όλα τα ισχύοντα έξοδα στη Γερμανία.

Έξοδα όπως: σχολικά βιβλία, ασφάλιση υγείας (υποχρεωτική στη Γερμανία), άδειες παραμονής, ταξίδια από και προς το σπίτι, καθώς και τυχόν πρόσθετα προσωπικά έξοδα δεν χρηματοδοτούνται από το πανεπιστήμιο.

Όλες οι χρεώσεις υπόκεινται σε αλλαγές και αυτό το φύλλο πληροφοριών πρέπει να θεωρείται μόνο ως οδηγός.

Υποτροφίες

Το Πανεπιστήμιο Jacobs της Βρέμης απονέμει μερικές υποτροφίες σε εξαιρετικά παρακινημένους, κοινωνικά αφοσιωμένους, εξαιρετικούς ακαδημαϊκούς ερμηνευτές. Αυτές οι αξιοκρατικές υποτροφίες κυμαίνονται επί του παρόντος από 2.500 έως 15.000 ευρώ. Επιπλέον, οι φοιτητές της ΕΕ είναι επιλέξιμοι για ελάχιστη εγγυημένη υποτροφία 4.000 €.

Όλοι οι υποψήφιοι για το MSc στην Επιστήμη Δεδομένων για την Κοινωνία και τις Επιχειρήσεις, το MSc Data Engineering και το MSc Supply Chain Management εξετάζονται για υποτροφίες βάσει αξίας έως 12.000 € ετησίως.

Οι φοιτητές με περιορισμένα οικονομικά μέσα μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για οικονομική ενίσχυση. Το ποσό μιας πιθανής επιχορήγησης καθορίζεται με βάση τις οικονομικές ανάγκες του μαθητή.

Μάθετε περισσότερα για τις υποτροφίες και τις επιλογές χρηματοδότησης εδώ.

ΚΑΤΑΛΥΜΑ

Οι προπτυχιακοί φοιτητές (Πτυχίο) όχι μόνο σπουδάζουν αλλά ζουν και μαθαίνουν σε μία από τις λύσεις στέγασης που παρέχονται από το πανεπιστήμιο. Στην πανέμορφη και ασφαλή πανεπιστημιούπολη του πανεπιστημίου μπορείτε να βρείτε αίθουσες διαλέξεων, ερευνητικά εργαστήρια, εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις, το θέατρο και τον κινηματογράφο της πανεπιστημιούπολης, καθώς και το φοιτητικό μπαρ και καφέ σε κοντινή απόσταση. Οι κοινωνικές δραστηριότητες που κυμαίνονται από δείπνα έως μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις αποτελούν το χαρακτηριστικό γνώρισμα της ζωντανής κοινότητας της πανεπιστημιούπολης μας.

Αφού γίνετε δεκτοί στο Πανεπιστήμιο Jacobs, μπορείτε να δώσετε την προτίμησή σας σε ποιο από τα τέσσερα κολέγια (αίθουσες) θα θέλατε να ζήσετε. Το τέλος διαμονής για ένα ακαδημαϊκό έτος (εννέα μήνες) είναι 8000 ευρώ (καλύπτει το κόστος για την αίθουσα του κολεγίου σας, βασικά έξοδα κοινής ωφέλειας όπως θέρμανση, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, πρόσβαση στο διαδίκτυο, συν τρία γεύματα την ημέρα για εννέα μήνες (Σεπτέμβριος έως Μάιος)).

Οι απόφοιτοι (Master) φοιτητές δεν ζουν στην πανεπιστημιούπολη αλλά συμμετέχουν εξίσου σε πολλές κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και σε αμέτρητες εκδηλώσεις. Το Πανεπιστήμιο Jacobs είναι στην ευχάριστη θέση να παρέχει στους Μεταπτυχιακούς Φοιτητές του ελκυστικά και οικονομικά καταλύματα εκτός πανεπιστημιούπολης στην πόλη της Βρέμης (μόνο δωμάτιο).
Το τέλος διαμονής για ένα ακαδημαϊκό έτος (εννέα μήνες) είναι 4000 Ευρώ.

Κατά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, οι φοιτητές μπορούν να αποφασίσουν εάν θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την υπηρεσία που προσφέρει το πανεπιστήμιό μας ή αν προτιμούν να βρουν ένα μεμονωμένο κατάλυμα μόνοι τους.

ΠΟΤΕ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝ ΑΙΤΗΣΗ (για το φθινόπωρο 2021)

Προθεσμίες για προγράμματα ΠΤΥΧΙΩΤΩΝ (Πτυχίο):

Όσο νωρίτερα υποβάλετε αίτηση, τόσο νωρίτερα θα λάβετε την απόφαση αποδοχής σας, συνήθως εντός 2 έως 4 εβδομάδων από την υποβολή της αίτησης.

ΠΡΩΙΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ – ισχύουν έως την 1η Νοεμβρίου 2021 –
Το Early Decision είναι η δεσμευτική επιλογή για φοιτητές που δεσμεύονται να φοιτήσουν στο Πανεπιστήμιο Jacobs εάν γίνουν δεκτοί.

EARLY ACTION – ισχύουν έως την 1η Δεκεμβρίου 2021
&
EARLY ACTION II – ισχύουν έως την 1η Φεβρουαρίου 2021
Το Early Action I & II είναι πρώιμες, μη δεσμευτικές προθεσμίες υποβολής αιτήσεων.

ΚΥΛΙΑΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ – 1 Ιουνίου / 20 Ιουλίου 2021:
1 Ιουνίου: είναι η τελική προθεσμία υποβολής αιτήσεων για διεθνείς φοιτητές που χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν και να σπουδάσουν στη Γερμανία.

20 Ιουλίου: είναι η τελική προθεσμία υποβολής αιτήσεων για πολίτες ΕΕ/ΕΟΧ και πολίτες των ακόλουθων χωρών που δεν χρειάζονται βίζα:
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (συμπεριλαμβανομένων των Παρθένων Νήσων των ΗΠΑ, της Αμερικανικής Σαμόα, του Γκουάμ, του Πουέρτο Ρίκο και των Νήσων Βόρειων Μαριάνων), Ανδόρα, Αυστραλία (συμπεριλαμβανομένων των Νήσων Κόκος (Κίλινγκ), Νήσος Νόρφολκ, Νήσος των Χριστουγέννων), Βραζιλία, Καναδάς, Ελ Σαλβαδόρ, Ονδούρα, Ισραήλ, Ιαπωνία, Μονακό, Νέα Ζηλανδία (συμπεριλαμβανομένων των Νήσων Κουκ, Νιούε και Τοκελάου), Σαν Μαρίνο, Δημοκρατία της Νότιας Κορέας, Ελβετία

Σημείωση! Πρέπει να υποβάλετε αίτηση για Οικονομική Βοήθεια εντός τεσσάρων εβδομάδων μετά την απόφαση εισδοχής και το αργότερο έως τις 15 Ιουλίου.

Προθεσμίες για μεταπτυχιακά προγράμματα (Master):

Οι υποψήφιοι που χρειάζονται βίζα για να ξεκινήσουν τις σπουδές τους στη Γερμανία: 1 Ιουνίου 2021

Οι υποψήφιοι που δεν χρειάζονται βίζα για να ξεκινήσουν τις σπουδές τους στη Γερμανία: 15 Ιουλίου 2021

Σημείωση! Προθεσμία MSc Ψυχολογίας:

Οι υποψήφιοι που χρειάζονται βίζα για να ξεκινήσουν τις σπουδές τους στη Γερμανία: 1 Ιουνίου 2021

Οι υποψήφιοι που δεν χρειάζονται βίζα για να ξεκινήσουν τις σπουδές τους στη Γερμανία: 15 Αυγούστου 2021

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗ ΒΡΕΜΕΝΗ

Πάνω από το δέκα τοις εκατό των δύο εκατομμυρίων φοιτητών στη Γερμανία είναι ξένοι φοιτητές, καθιστώντας τη Γερμανία έναν από τους πιο δημοφιλείς φοιτητικούς προορισμούς στον κόσμο. Τα αγγλικά διδάσκονται στα γερμανικά σχολεία από μικρή ηλικία και θεωρούνται ως η κύρια δεύτερη γλώσσα. Η Γερμανία έχει μια πλούσια ακαδημαϊκή παράδοση που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Η χώρα εκτιμά τους στενούς δεσμούς με τη βιομηχανία και βασίζεται στην άριστη ακαδημαϊκή κατάρτιση για να οδηγήσει την οικονομία της. Κάθε χρόνο, χιλιάδες μηχανικοί, επιστήμονες, οικονομολόγοι και άλλοι απόφοιτοι πανεπιστημίου συμμετέχουν ή υποστηρίζουν τις προσπάθειες γερμανικών εταιρειών όπως η Allianz, η BMW, η Bosch, η Daimler, η Deutsche Post DHL, η SAP, η Siemens ή η Volkswagen. Η χώρα διαδραματίζει επίσης βασικό ρόλο στη διεθνή πολιτική, καθοδηγώντας πολλές διπλωματικές προσπάθειες και υπερασπίζοντας περιβαλλοντικές πολιτικές.

Το Πανεπιστήμιο Jacobs εδρεύει στα βόρεια της Βρέμης – μια πόλη με θαλάσσια ατμόσφαιρα και 1.200 χρόνια ιστορίας. Περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι ζουν στη Βρέμη, είναι εύκολο να μετακινηθείτε στην πόλη, η οποία έχει υψηλή ποιότητα διαβίωσης. Η ιστορική πλατεία της αγοράς είναι διάσημη για τις μασκότ της Βρέμης, τους μουσικούς της πόλης από το παραμύθι των αδελφών Γκριμ και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Περισσότεροι από 30.000 φοιτητές ζουν και σπουδάζουν στη Βρέμη και το κοντινό Bremerhaven που μαζί αποτελούν την Bundesland (πολιτεία) της Βρέμης.

Υπάρχουν πολλά εστιατόρια, παμπ, κλαμπ, μουσεία, θέατρα και άλλοι χώροι για εξερεύνηση στην πόλη. Η Βρέμη φιλοξενεί το Freimarkt, το παλαιότερο πανηγύρι της Γερμανίας, και η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά είναι ένας δημοφιλής προορισμός όχι μόνο για τους ντόπιους. Η περιοχή Schlachte κατά μήκος του ποταμού Weser και η συνοικία Viertel είναι γνωστές για την έντονη νυχτερινή ζωή τους. Η Βρέμη μπορεί να υπερηφανεύεται για μια υπέροχη πολιτιστική ζωή με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, φεστιβάλ ή υπαίθριες αγορές. Μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη ύπαιθρο, να κατευθυνθείτε προς τον ποταμό Weser το καλοκαίρι ή να πιάσετε μια μπάντα σε ένα από τα πολλά κλαμπ και μουσικούς χώρους της πόλης.

Οι μαθητές μπορούν να κάνουν εκδρομές σε όλη την περιοχή. Σε κεντρική τοποθεσία στην Ευρώπη, η Βρέμη είναι ένα ιδανικό σημείο εκκίνησης για ταξίδια σε προορισμούς όπως το Αμβούργο, το Βερολίνο, το Παρίσι, η Ρώμη, οι Βρυξέλλες ή το Άμστερνταμ, για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Η Βρέμη είναι επίσης η μόνη γερμανική πόλη που διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο που βρίσκεται σε απόσταση δέκα λεπτών με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης.

Ενδιαφερόμενος? Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πανεπιστήμιο, τις επιλογές σπουδών σας, τις απαιτήσεις εισόδου και τη διαδικασία υποβολής αίτησης, επικοινωνήστε με έναν από τους συμβούλους μας σε μια χώρα που είναι πλησιέστερη σε εσάς.