Ιταλία, Μιλάνο / Ρώμη / Τορίνο / Βενετία

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Ιδρύθηκε στο Μιλάνο το 1966 από τον σημερινό Πρόεδρό του, Francesco Morelli, το IED προσφέρει ενδελεχή, αποτελεσματική εκπαίδευση, βασισμένη στη θεωρία και την πρακτική της κουλτούρας του σχεδιασμού, σε νέους που θέλουν να ξεκινήσουν δημιουργική καριέρα στη μόδα, το σχέδιο, τις εικαστικές τέχνες και τις επικοινωνίες.

Το IED είναι πλέον το μοναδικό διεθνές δίκτυο κατάρτισης σχεδιασμού. Προσφέρει τριετή μεταλυκειακά μαθήματα, μαθήματα προχωρημένων και μεταπτυχιακά.

Το Μιλάνο, η Ρώμη, το Τορίνο, η Βενετία, η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και το Σάο Πάολο στεγάζουν τις τέσσερις Σχολές Σχεδίου: IED Fashion Lab, IED Design, IED Visual Arts και IED Communications.

Αν και όλα τα σχολεία και όλες οι πανεπιστημιουπόλεις εφαρμόζουν την ίδια μέθοδο εκπαίδευσης και έχουν τους ίδιους βασικούς στόχους, το καθένα έχει τη δική του ισχυρή, αυτόνομη προσωπικότητα, που προέρχεται από ρίζες που εμβαθύνουν στην ενδοχώρα, τον παραγωγικό ιστό και τον πολιτισμό της πόλης υποδοχής.

Συνολικά, περίπου 9000 φοιτητές από περισσότερες από 90 διαφορετικές χώρες εγγράφονται σε μαθήματα στο IED κάθε χρόνο. Το σχολείο όπου σπουδάζουν είναι ένα διεθνές σχολείο, όπου η ποιότητα των διδασκόντων και οι ισχυροί δεσμοί με την επιχειρηματική κοινότητα που ήταν πάντα στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής μεθόδου IED επιτρέπουν στη δημιουργικότητα να συνδυάζεται με την κουλτούρα του σχεδιασμού.

Διαμονή: 500-1000€ το μήνα, ανάλογα με την τοποθεσία και τον τύπο του καταλύματος.

Μεταφορικά: Περίπου 110€ το μήνα

* Μιλάνο – Το Μιλάνο έχει καλό δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών. Υπάρχουν τρεις γραμμές του μετρό και πολλά τραμ, τρόλεϊ και λεωφορεία. Το εισιτήριο για ένα μόνο ταξίδι κοστίζει 1 €, αλλά υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη εισιτηρίων διαρκείας και εκπτώσεις για φοιτητές και συχνούς χρήστες.

* Ρώμη – Η Ρώμη έχει ένα αρκετά καλό δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών. Υπάρχουν τρεις γραμμές του μετρό και πολλά τραμ, τρόλεϊ και λεωφορεία. Το εισιτήριο για ένα μόνο ταξίδι κοστίζει 1 €, αλλά υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη εισιτηρίων διαρκείας και εκπτώσεις για φοιτητές και συχνούς χρήστες.

* Τορίνο – Το Τορίνο έχει καλό δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών. Υπάρχουν τρεις γραμμές του μετρό και πολλά τραμ, τρόλεϊ και λεωφορεία. Το εισιτήριο για ένα μόνο ταξίδι κοστίζει 0,90 €, αλλά υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη εισιτηρίων διαρκείας και εκπτώσεις για φοιτητές και συχνούς χρήστες.

*Βενετία – Η Βενετία διαθέτει δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών ACTV. Το εισιτήριο για ένα μόνο ταξίδι κοστίζει 6 €, αλλά υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη εισιτηρίων διαρκείας και εκπτώσεις για φοιτητές και συχνούς χρήστες.

Τρόφιμα και είδη προσωπικής περιποίησης: Περίπου 400€ το μήνα, ανάλογα με τις ατομικές σας ανάγκες.