Το Hanze University of Applied Sciences είναι ένα μεγάλο, ολοκληρωμένο πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών που εκπαιδεύει ειδικευμένους και αφοσιωμένους επαγγελματίες για πάνω από δύο αιώνες. Οι απόφοιτοι Hanze εμπλουτίζουν αυτούς με τους οποίους έρχονται σε επαφή, τόσο τα άτομα όσο και η κοινωνία γενικότερα. Μοιράζονται τα ταλέντα τους και συγκινούν τον κόσμο. Αυτός ο κόσμος άλλαξε τα τελευταία διακόσια χρόνια και μαζί του άλλαξε και το πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών.

Παρ” όλες τις αλλαγές, ένα πράγμα ήταν σταθερό από την αρχή: η επιθυμία μας να συνεισφέρουμε στην κοινωνία. Το 1798 έξι κορυφαίοι πολίτες του Χρόνινγκεν ίδρυσαν την Ακαδημία Σχεδίου, Αρχιτεκτονικής και Ναυτοσύνης, η οποία έγινε γνωστή ως Ακαδημία Μινέρβα τριάντα χρόνια αργότερα. Στο τέλος, αυτό έγινε Hanze UAS Groningen. Στόχος των ιδρυτών του ήταν να «δώσουν σε όσους είχαν περιορισμένα και πιο ουσιαστικά μέσα την ευκαιρία να λάβουν εύκολα διαθέσιμη και πιο τακτική Εκπαίδευση». Ακόμη και τότε, ο κοινωνικός και χειραφετητικός ρόλος της Ακαδημίας ήταν ήδη κεντρικό χαρακτηριστικό του ιδρυτικού χάρτη. Αλλά και η επιχειρηματικότητα, η αυτοεκπλήρωση, η εφαρμογή, η χρησιμότητα, η ικανότητα και η τεχνογνωσία – όλες οι αξίες που συνεχίζουν να σχετίζονται με το Hanze UAS σήμερα. Υποστηρίζουν την αποστολή του Πανεπιστημίου και αντικατοπτρίζονται στο σύνθημά τους – Μοιραστείτε το ταλέντο σας. Μετακινήστε τον κόσμο. Με την υποστήριξη αυτής της παράδοσης, εκπαιδεύουν επαγγελματίες σε περισσότερα από 70 προγράμματα σπουδών, από μεταπτυχιακά έως προγράμματα Master, πλήρους και μερικής απασχόλησης. Τα τελευταία χρόνια η διδασκαλία του Hanze UAS έχει ενσωματωθεί ακόμη πιο στενά με την εφαρμοσμένη έρευνα και την επαγγελματική πρακτική. Μέσα σε τέσσερα ερευνητικά κέντρα και δύο κέντρα εμπειρογνωμοσύνης, εργαζόμαστε σε εφαρμοσμένη έρευνα που θα ωφελήσει την κοινωνία.

Το όνομα Hanze UAS σχετίζεται με μια κάποτε κινητήρια δύναμη όσον αφορά τις επιχειρήσεις και το εμπόριο. Πριν από πολλά χρόνια, η Χανσεατική Ένωση ήταν απαραίτητη για το διεθνές εμπόριο, τη συνεργασία και τις επαφές. Αυτό συνέβη στην Ολλανδία και σε πολλές άλλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Σκανδιναβία. Η Ολλανδία είχε πολλές χανσεατικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Χρόνινγκεν.

Επομένως, ο όρος «Hanze» μπορεί να συσχετιστεί σταθερά με το παρελθόν καθώς και με την πόλη του Groningen. Το λογότυπο έχει επίσης ιστορικές πτυχές. Το λοξό γοτθικό γράμμα H σε πορτοκαλί μπορεί να βρεθεί παντού που σχετίζεται με το Hanze UAS.

ΚΑΤΑΛΥΜΑ

​Βρίσκεται στα βόρεια της Ολλανδίας, το Groningen είναι μια νέα και ζωντανή φοιτητική πόλη, με τους μισούς πολίτες της να είναι κάτω των 35 ετών. Το Groningen έχει πληθυσμό 197.823 (το 2014). Το Groningen διαθέτει ένα γραφικό και ασφαλές κέντρο της πόλης, που περιβάλλεται από χαλαρωτική ύπαιθρο. Ο πρώτος σημαντικός οικισμός στο Χρόνινγκεν ανάγεται στον τρίτο αιώνα μ.Χ. Κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους, η πόλη έγινε σταθερά σημαντικό εμπορικό κέντρο στη Βόρεια Ευρώπη. Ο χάρτης της πόλης του Χρόνινγκεν χρονολογείται από τον πρώιμο Μεσαίωνα και πολλά παλιά κτίρια στο κέντρο εξακολουθούν να δείχνουν τη μεγάλη ιστορία του Χρόνινγκεν. Η πόλη δεν είναι μόνο ιστορικά ενδιαφέρουσα, έχει και εντυπωσιακή μοντέρνα αρχιτεκτονική.

Σε κοντινή απόσταση από το Groningen υπάρχουν οι ανοιχτοί χώροι και οι εντυπωσιακοί σχηματισμοί σύννεφων για τους οποίους η Ολλανδία είναι τόσο διάσημη. Και λίγο ανατολικά έχεις τα δάση του Drenthe, με ζαρκάδια, αλεπούδες και νυσταγμένα χωριά. Ωστόσο, το πιο αξιοσημείωτο από όλα είναι η θάλασσα Wadden, με την άγρια ​​ζωή από φώκιες και πουλιά. Στην άμπωτη, τμήματα αυτών των ρηχών υγροτόπων ξεραίνονται. Τότε μπορεί κανείς να φτάσει ακόμη και σε λίγα νησιά με τα πόδια. Ωστόσο, αυτή είναι μια δύσκολη επιχείρηση, οπότε μην το κάνετε χωρίς οδηγό.

Το Groningen απέχει 2 ώρες από το Άμστερνταμ και το αεροδρόμιο Schiphol και 3 ώρες από τη Χάγη και το Ρότερνταμ. Το Groningen βρίσκεται επίσης πολύ κοντά στα γερμανικά σύνορα, μόλις 50χλμ. Απέχει 2 ώρες από τη Βρέμη και 3 ώρες από το Αμβούργο. Υπάρχουν απευθείας λεωφορεία μεταξύ του Groningen και του αεροδρομίου της Βρέμης.

Η εύρεση δωματίου στο Χρόνινγκεν μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη αν ξεκινήσετε πολύ αργά. Επομένως, εάν θέλετε να είστε σίγουροι ότι θα έχετε ένα δωμάτιο που ταιριάζει στις επιθυμίες σας, σας συμβουλεύουμε να ξεκινήσετε το συντομότερο δυνατό. Η συμβουλή μας είναι να ξεκινήσετε τουλάχιστον 3 μήνες πριν έρθετε στο Groningen.

Οι περισσότεροι διεθνείς φοιτητές που έρχονται στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Hanze, στο Groningen θέλουν να βρουν κατάλυμα στην πόλη του Groningen. Στην Ολλανδία, η οργάνωση της φοιτητικής στέγασης διαφέρει από αυτή σε πολλές άλλες χώρες. Τα περισσότερα πανεπιστήμια δεν διαθέτουν αίθουσες διαμονής ή άλλα είδη φοιτητικής στέγασης. Αντίθετα, οι Ολλανδοί φοιτητές βρίσκουν το δικό τους κατάλυμα στην ιδιωτική αγορά.