ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΤΟΥ ΛΊΜΕΡΙΚ
Ιδρύθηκε το 1972, το Πανεπιστήμιο του Λίμερικ (UL) γιορτάζει τα 50α γενέθλιά του φέτος. Η UL είναι γνωστή για την απασχολησιμότητά της, την αφοσίωση στην εμπειρία των φοιτητών, τα προγράμματα που σχετίζονται με τη βιομηχανία, τη βραβευμένη έρευνα, την εκπληκτική πανεπιστημιούπολη και τη βαθιά δέσμευση της UL για συμμετοχή στην Κοινότητα. Με σχεδόν 17.000 φοιτητές, συμπεριλαμβανομένων 3.000 διεθνών φοιτητών, το UL είναι ένα νέο και επιχειρηματικό πανεπιστήμιο με υπερήφανο ρεκόρ καινοτομίας στην εκπαίδευση και την υποτροφία.
Το UL προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις τέσσερις σχολές μας (Business / Science & Engineering / Education & Health Sciences / Arts, History & Social Sciences), συμπεριλαμβανομένων των ιδρυμάτων, προπτυχιακών, μεταπτυχιακών, Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών. Με ποσοστό απασχόλησης πτυχιούχων που είναι σταθερά υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο, οι απόφοιτοι UL βρίσκουν απασχόληση σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Η όμορφη πανεπιστημιούπολη UL προσφέρει υπερσύγχρονα αθλήματα, εγκαταστάσεις κολύμβησης, καταλύματα στην πανεπιστημιούπολη και περισσότερα από 80 κλαμπ και κοινωνίες. Είμαστε το σπίτι των πρώτων:

πόλη
Το Λίμερικ είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιρλανδίας, με 100.000 ανθρώπους να ζουν στο κέντρο της πόλης και 300.000 σε ολόκληρη την κομητεία. Ο μισός πληθυσμός είναι κάτω των 35 ετών, καθιστώντας την μια νέα και ζωντανή πόλη φοιτητών και νέων επαγγελματιών. Το Λίμερικ είναι μια μεσαιωνική πόλη, με το κάστρο του βασιλιά Ιωάννη να στέκεται ακόμα
περήφανα στις όχθες του ποταμού Shannon, παράλληλα με το σύγχρονο κτίριο και την τέχνη του δρόμου όπως η Dolores O’riordan από τα Cranberries. Έχει όλα όσα αναμένονται σε μια πόλη, από καφετέριες και καταστήματα έως γκαλερί τέχνης και Μουσείο, καθώς και μια ισχυρή μουσική σκηνή. Και με χαμηλότερο κόστος ζωής από την πρωτεύουσα, το Δουβλίνο.

Φυσικά
Προπτυχιακός κατάλογος μαθημάτων: Αλφαβητικός κατάλογος μαθημάτων / Πανεπιστήμιο του Λίμερικ (ul.ie)
Προπτυχιακό ενημερωτικό δελτίο (μπορείτε να το κατεβάσετε από): Ενημερωτικό Δελτίο / Πανεπιστήμιο του Λίμερικ (ul.ie)

Μεταπτυχιακός κατάλογος μαθημάτων: κατάλογος διδακτικών Προγραμμάτων / Πανεπιστήμιο του Λίμερικ (ul.ie)
Μεταπτυχιακό ενημερωτικό δελτίο (μπορείτε να το κατεβάσετε από): διδακτικά προγράμματα / Πανεπιστήμιο του Λίμερικ (ul.ie)

Αίτηση
Όλοι οι φοιτητές της ΕΕ / ΕΟΧ / Ηνωμένου Βασιλείου / Ελβετίας πρέπει να υποβάλουν αίτηση για τις προπτυχιακές τους σπουδές με τον ίδιο τρόπο όπως οι Ιρλανδοί φοιτητές, μέσω της ιστοσελίδας του CAO. Η «κανονική» ημερομηνία λήξης είναι η 1η Φεβρουαρίου 2023. Υπάρχει χρέωση αίτησης 45€. Εάν υποβάλετε αίτηση έως τις 20 Ιανουαρίου 2023, υπάρχει τιμή «early bird» 30€.

Τέλος
Εάν ένας φοιτητής είναι υπήκοος της ΕΕ, έχει ζήσει στην ΕΕ για περισσότερα από 3 από τα τελευταία 5 χρόνια και αυτή είναι η πρώτη φορά στην εκπαίδευση τρίτου επιπέδου, τότε μπορεί να δικαιούται το καθεστώς «δωρεάν τελών» της ΕΕ. Οι μαθητές μπορούν να ακολουθήσουν αυτό το χρήσιμο διάγραμμα ροής ταξινόμησης τελών για να ελέγξουν ποιες αμοιβές θα πρέπει να πληρώσουν.Τα «δωρεάν τέλη» είναι €2.000 ανά ακαδημαϊκό έτος. Το πανεπιστήμιο μας έχει επίσης μια μικρή εισφορά φοιτητικού κέντρου €96 ανά ακαδημαϊκό έτος.

Χορήγηση
Ως πολίτης της ΕΕ, ο φοιτητής μπορεί να είναι επιλέξιμος για την επιχορήγηση «SUSI» (το κυβερνητικό πρόγραμμα επιχορηγήσεων φοιτητών). Για να πληρούν τις προϋποθέσεις, οι μαθητές πρέπει επίσης να πληρούν τα κριτήρια για την εθνικότητα, το καθεστώς μετανάστευσης και την κατοικία και ένα τεστ μέσων θα ισχύει για το εισόδημά τους ή για το εισόδημα των γονέων τους.

Υποτροφία
Υπάρχει μια σειρά ακαδημαϊκών Υποτροφιών διαθέσιμων σε φοιτητές UL. Οι περισσότερες από αυτές τις υποτροφίες είναι συγκεκριμένες για το μάθημα, εναλλακτικά, υπάρχουν επίσης ορισμένες γενικές υποτροφίες που είναι ανοιχτές σε όλους τους μαθητές.

Στέγαση
Όλες οι πληροφορίες (τιμές, φωτογραφίες, τοποθεσίες των φοιτητικών χωριών) μπορούν να βρεθούν στη διαβίωση των φοιτητών. Όλα τα δωμάτια είναι ιδιωτικά. Η κουζίνα, ο χώρος διαβίωσης και τα μπάνια μοιράζονται με άλλους 3-7 συγκατοίκους. Υπάρχουν λιγότεροι συγκάτοικοι και ιδιωτικά μπάνια στις πιο ακριβές κατοικίες στην πανεπιστημιούπολη. Οι εισερχόμενοι φοιτητές της ΕΕ που έχουν υποβάλει αίτηση μέσω του συστήματος CAO θα θεωρούνται εισερχόμενοι φοιτητές πρώτου έτους.

 

Promotional video: UL50 – Our Past, Present, Future – YouTube

Facebook: https://www.facebook.com/UniversityofLimerickGlobal/

Instagram: https://www.instagram.com/ULGlobal/

TikTok: https://www.tiktok.com/@ulglobal/

Youtube: https://www.youtube.com/@ULGlobal