ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας έχει δημιουργήσει ένα ίδρυμα τριτοβάθμιας έρευνας και εκπαίδευσης που παρέχει ευκαιρίες εκπαίδευσης πρώτης κατηγορίας και είναι εταίρος συνεργασίας τόσο για δημόσιες όσο και ιδιωτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς για την παροχή εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού.

Το Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας προσφέρει μια ποικιλία προγραμμάτων Μηχανικής στα Αγγλικά. Μαθαίνεις σε μικρές τάξεις και απολαμβάνεις μια επαγγελματική αλλά άτυπη σχέση μαθητή-δασκάλου. Σπουδάζετε σε ομάδες και πραγματοποιείτε έργα σε συνεργασία με τη βιομηχανία της Δανίας, τα οποία θα αυξήσουν την ευκαιρία σας να βρείτε δουλειά στη Δανία. Θα βρείτε αυτά τα προγράμματα που αναφέρονται παρακάτω.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ & ΔΙΑΜΟΝΗ

Το πανεπιστήμιο και η τοπική επιχειρηματική κοινότητα συνδέονται στενά στο Sønderborg, με αποτέλεσμα η εκπαίδευση να ευθυγραμμίζεται με τη ζήτηση από τοπικές εταιρείες και ερευνητές που συνεργάζονται με τη βιομηχανία σε ένα ευρύ φάσμα έργων.

Με ερευνητές και φοιτητές από περισσότερες από 50 χώρες, το SDU Sønderborg προσφέρει ένα μοναδικό διεθνές περιβάλλον. Το πανεπιστήμιο συνεργάζεται στενά με τις περιφερειακές εταιρείες, πράγμα που σημαίνει ότι οι απόφοιτοι του SDU Sønderborg διαθέτουν τις δεξιότητες που απαιτεί η επιχειρηματική κοινότητα. Με τη μοναδική τοποθεσία του Sønderborg στην πύλη προς τη Γερμανία και την Ευρώπη, το πανεπιστήμιο χαρακτηρίζεται επίσης από μια εξαιρετικά ισχυρή και καλά ανεπτυγμένη ερευνητική κοινότητα παραμεθόριων περιοχών.

Το Odense είναι η κύρια πανεπιστημιούπολη του SDU και σχεδόν όλα τα προγράμματα του πανεπιστημίου εκπροσωπούνται εδώ. Το Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας στο Odense είναι η μεγαλύτερη πανεπιστημιούπολη του πανεπιστημίου και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Περιφέρειας της Νότιας Δανίας. Σχεδόν όλα τα προγράμματα του πανεπιστημίου εκπροσωπούνται εδώ και τα κτίρια στο Campusvej 55 φιλοξενούν περίπου 23.000 φοιτητές και 3.200 υπαλλήλους.

Η πανεπιστημιούπολη βρίσκεται περίπου τρία χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και είναι μεγαλύτερη από το Πριγκιπάτο του Μονακό. Πάνω από το 20% είναι δασική έκταση και καταναλώνουμε τόση ενέργεια όσο μια πόλη 15.000 κατοίκων. Μέσω του Studiebyen Odense (πόλη των σπουδών Odense) συνεργαζόμαστε με όλα τα άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα στο Odense.

Τυπική μορφή διαμονής:

Ένα δωμάτιο σε αίθουσα κατοικίας (kollegium), τιμή: περίπου. 260-400 ευρώ το μήνα.
Ιδιωτικό νοικιασμένο δωμάτιο σε σπίτι ή διαμέρισμα, τιμή: περ. 250-500 ευρώ το μήνα.
Ένα ιδιόκτητο νοικιασμένο διαμέρισμα – είτε μόνο του είτε κοινόχρηστο με άλλους φοιτητές, οι τιμές ποικίλλουν σημαντικά.
Ο ιδιοκτήτης μπορεί να σας ζητήσει να πληρώσετε τους πρώτους μήνες ενοίκιο και μια προκαταβολή πριν υπογράψετε τη σύμβαση. Η κατάθεση λειτουργεί ως εγγύηση για τα έξοδα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής σας εκεί. Το ποσό είναι συνήθως ισοδύναμο με ενοίκιο 3 μηνών.

Στη Δανία αναμένεται να έχετε ασφάλεια περιεχομένου. Εάν επιλέξετε να μην ασφαλίσετε για τη στέγαση σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει κάλυψη για εσάς σε περίπτωση διάρρηξης ή πυρκαγιάς.