Ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε το 1996, πλήρως διαπιστευμένο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο με περισσότερους από 21 εκατομμύρια φοιτητές με σαφή αποστολή: να παρέχει στους φοιτητές τις γνώσεις και τις δεξιότητες για να υπηρετήσουν την κοινωνία, να συμβάλουν στην περαιτέρω επέκταση της ανθρώπινης γνώσης μέσω της έρευνας και της ανάπτυξης.

Βρίσκεται στο μοναστήρι Jerónimos, Εθνικό Μνημείο του 13ου αιώνα, σε καλή επικοινωνία με τη Μούρθια (4χλμ.), μια ασφαλή και φιλική πόλη κοντά στην παραλία. Μια υποδομή κορυφαίας κατηγορίας που συνδέεται με πρακτικά μαθησιακά στοιχεία θα προετοιμάσει τους μαθητές να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους.

Το UCAM προσφέρει 163 προγράμματα, εκ των οποίων τα 30 διδάσκονται 100% στα αγγλικά, η μέθοδος διδασκαλίας του UCAM βασίζεται στην εξατομικευμένη προσοχή με μειωμένο αριθμό μαθητών ανά τάξη και έναν προσωπικό δάσκαλο που ανατίθεται σε κάθε μαθητή.

Το UCAM έχει περίπου 210 φημισμένα διεθνή πανεπιστήμια εταίρους και έχει δημιουργήσει περισσότερες από πενήντα ερευνητικές ομάδες σε στενή συνεργασία με επιχειρήσεις.

Ισπανικό πανεπιστήμιο Αθλητισμού, χορηγοί 21 επίσημων ομάδων. Το UCAM ξεχωρίζει στα αθλήματα κολλεγίων, με περισσότερους από 2000 αθλητές κολλεγίων και, μεταξύ αυτών, 100 συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το UCAM είναι ένα ανοιχτό και παγκόσμιο πανεπιστήμιο με περισσότερα από 10 διεθνή γραφεία σε όλο τον κόσμο και υποστηρίζει το 10% των διεθνών φοιτητών με διαμονή και διευκολύνει την προσαρμογή τους στην πανεπιστημιακή ζωή και τον ισπανικό πολιτισμό.