Η τριτοετής φοιτήτρια Μόδας, Freya Whittaker, έλαβε μέρος σχεδιάζοντας την collection με την επωνυμία  “WORK#ER” βασισμένη  στο ψυχολογικό concept  “deindividuation”, οποία επικεντρώνεται στην απώλεια της ταυτότητας στο χώρο εργασίας με τη χρήση μιας γυναικείας στολής.

Η 21χρονη δήλωσε ότι «Η νέα μου collection  εκφράζει την έννοια της αποσύνθεσης στον σύγχρονο πολιτισμό διερευνώντας την σχέση μεταξύ του λευκού και μπλε κολάρου στην  στολή ενδυμασίας στην  εργασία. Συγχρόνως  αποτυπώνει το νόημα ιδιοκτησίας μεταξύ των δύο. Έχω διερευνήσει την σχέση ομοιότητας και διαφοράς μεταξύ των μπλε και λευκών υφασμάτων, χρησιμοποιώντας τυπωμένες εικόνες και με την ειδική διαδικασία επεξεργασίας κατέληξα στην δημιουργία ειδικών υφασμάτων. Συνεχίζοντας αναφέρει ότι  «Θέλησα να δημιουργήσω την συλλογή που θα είναι ευκολοφόρετη στην καθημερινή ζωή των γυναικών, έτσι επέλεξα να χρησιμοποίησω τα παραδοσιακά ενδύματα εργασίας όπως είναι  το κοστούμι, η  φούστα που φοράει η γραμματέας στο γραφείο και τέλος το πουκάμισο που είναι απαραίτητο. Συνεπώς δημιούργησα hybrid ενδύματα όπως είναι  το φόρεμα-πουκάμισο.”

Η Freya παρουσίασε την ειδική αυτή συλλογή της κατά την επίδειξη στην πασαρέλα, επιλέγοντας όμορφα  μοντέλα μαζί με άλλους υποψηφίους φοιτητές που προέρχονται από άλλα Πανεπιστήμια. Τρεις ακόμα φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Derby, οι Yu Chiou Chen, Emily Clarkson και Abhirami Vijayakumar παρουσίασαν την δική τους συλλογή.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση απονομής Βραβείων διοργανώνεται επιτυχώς από την Fashanne. Πρόκειται για τα μοναδικά  βραβεία μόδας που δίδονται στους φοιτητές της περιοχής των East Midlands. Υπάρχουν 4 κύρια Βραβεία τα οποία είναι,  Knitwear Design, Textile Design, Footwear & Accessory Design και Fashion Design και τα κέρδισε η Freya.

Για την  Freya η  απόκτηση βραβείων ήταν μια τεράστια έκπληξη, θεωρεί ότι “Είναι πολύ αναζωογονητικό να γνωρίζεις ότι ο κόσμος, και ιδιαίτερα η κριτική επιτροπή αναγνωρίζει και αποτυπώνει την σκληρή δουλειά σου, αντιλαμβάνοντας  πλήρως  τί πραγματικά  προσπαθείς να εκφράσεις. Επίσης συνυπολογίζουν και εκτιμούν τον  χρόνο που έχεις καταβάλει. Ήταν εξαιρετικά υπέροχο που βραβεύτηκα σε μια τόσο εκπληκτική βραδιά που για εμένα παρουσιάσθηκαν  collection ισάξιες κατά την διάρκεια της  επίδειξης”.

Η κριτική επιτροπή συναποφασίζει μαζί με τον ειδήμωνFashion  της  μόδας και τηλεοπτικό παρουσιαστή Patrick Grant,  τον Διευθυντή αλυσίδας  καταστημάτων ASOS Simon Platts,  και τον σχεδιαστή και σύμβουλο μόδας  Daniel Hanson(ο οποίος θαα λάβει βραβείο από το Πανεπιστήμιο του Derby αυτό το καλοκαίρι ως επίτιμος  Απόφοιτος για την ξεχωριστή και σύγχρονη δημιουργία του στην μόδα σήμερα).

Η Fashion Λέκτορας του Πανεπιστημίου κα Fiona Hawthorne δήλωσε εμφανώς συγκινημένη ότι η “Η Freya ανέπτυξε το WORK#ER, η οποία ήταν αισθητικά δυναμική collection κατά την δημιουργία και τον πειραματισμό και συμπεριέλαβε ολόκληρη την αποτύπωση της έννοιας που ζητήθηκε”. Συμπερασματικά κατέληξε ότι “Ολόκληρη η Ομάδα του Πανεπιστημίου είμαστε πολύ περήφανοι για την Freya καθώς εργάστηκε συστηματικά με ζήλο καθ “όλη τη διάρκεια του  έτους για να παρουσιάσει την συλλογή μόδα αντάξιας των  βραβείων μόδας των East Midlands”.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εξασφάλιση θέσης στο πανεπιστήμιο του Derby, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου στην Κύπρο, Global Education, στα τηλέφωνα  22 780250,  22 772244.