Φοιτητές του Πανεπιστημίου του Derby στην αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης!

Με τη συνεργασία 12 φοιτητών από τα τμήματα της Μηχανικής και των Επιχειρήσεων, το σχέδιο “Πλαστικό Φανταστικό” όπως ονομάστηκε, έχει ως στόχο την μετατροπή των απορριμάτων που συλλέγονται στην πανεπιστημιούπολη, όπως τα πλαστικά μπουκάλια νερού, σε χρήσιμα υλικά και προϊόντα.

Μετά την ολοκλήρωση των μελετών σκοπιμότητας, οι τελειόφοιτοι φοιτητές μηχανικής θα κατασκευάσουν απλές μηχανές για τη μετατροπή των αποβλήτων, χρησιμοποιώντας σχέδια από το Precious Plastic – μια παγκόσμια κοινότητα ανθρώπων που εργάζονται για την επίλυση της πλαστικής ρύπανσης.

Οι φοιτητές του τμήματος επιχειρήσεων θα δημιουργήσουν επιχειρηματικές υποθέσεις, στρατηγικές μάρκετινγκ και σχέδια πωλήσεων για τα ανακυκλωμένα προϊόντα, για να εξασφαλίσουν ότι αυτή η νέα επιχείρηση μπορεί να γίνει μια βιώσιμη εταιρεία με επικεφαλής φοιτητές.

Στόχος είναι κάθε χρόνο η επιχείρηση να αναπτύσσεται, με τους νέους σπουδαστές να «απασχολούνται» μέσω των μελετών του τελευταίου τους έτους για την πρόοδο του επιχειρηματικού μοντέλου, τον επανασχεδιασμό των μηχανημάτων, τη διατήρηση των μερών τους, τον σχεδιασμό νέων προϊόντων και την εξεύρεση νέων αγορών.

Τα προγράμματα των φοιτητών διευθύνονται από τον John Thorley, ανώτερο καθηγητή Μηχανολόγων Μηχανικών, και την Olivia Ramsbottom, Ανώτερη Λέκτορα Επιχειρήσεων και Διοίκησης.

Ο Δρ Fred Paterson, εμπνευστής και καθοδηγητής του έργου της Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας για το Τμήμα Επιχειρήσεων, είπε: ‘’ Τα πλαστικά απορρίμματα θεωρούνται συνήθως επιβλαβή και μεταφέρουν μεγάλο κόστος για τους οργανισμούς και τις κοινότητες μας, αλλά μπορούν επίσης να θεωρηθούν ως μια πολύτιμη και ελάχιστα χρησιμοποιούμενη πρώτη ύλη. Αυτό το εμπνευσμένο σχέδιο θα αναπτύξει μηχανικές και επιχειρησιακές δεξιότητες για την αναδυόμενη οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ενώ παράλληλα θα αντιμετωπίσει τις γενικότερες δεξιότητες απασχολησιμότητας για τους εμπλεκόμενους φοιτητές.

Είναι επίσης μέρος της δέσμευσης του Πανεπιστημίου του Derby για τη βελτίωση του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσης πλαστικών, του σχεδίου ηλεκτρικών ποδηλάτων και όλων των ερευνών μας για την βιώσιμη οικοδόμηση, τη μηχανική και τις επιχειρήσεις”.

Ο John επίσης πρόσθεσε ότι το έργο  “Το Πλαστικό φανταστικό”  προσφέρει μια συναρπαστική, πραγματική εμπειρία μάθησης για τους φοιτητές μας, προωθώντας τη δέσμευσή τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις και κυκλική οικονομία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία υπό την ηγεσία των σπουδαστών, η οποία προτρέπει τους φοιτητές να αναπτύξουν τις δεξιότητες απασχολησιμότητας και να διευρύνουν τις γνώσεις τους, ενισχύοντας την ετοιμότητά τους για απασχόληση.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εξασφάλιση θέσης στο πανεπιστήμιο του Derby, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου στην Κύπρο, Global Education, στα τηλέφωνα  22 780250,  22 772244.

By |2018-11-15T09:26:46+02:0015/11/2018|

Global S. & C. Educational Services

ΚΥΠΡΟΣ:
Σινά 22, ΒLock B,Γραφείο 003, 2406 Έγκωμη, Λευκωσία
Τηλ.: +357 2278.0250, +357 2278.5022, +357 2277.2244
Fax: +357 22780.0260

Πρόσφατα άρθρα

Go to Top