Σύμφωνα με τα δεδομένα του νέου  συγκεντρωτικού  πίνακα  έρευνας και αξιολόγησης  της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης  που δημοσιεύθηκε τέλη Ιουλίου στο Times  Magazine,  το  Coventry University κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις των κορυφαίων Πανεπιστημίων  στην Μ. Βρετανία  και  βρίσκεται στην Τρίτη θέση  όσον αφορά τα Πανεπιστήμια της ΕΕ,   για την υποστήριξη και  την αποτελεσματική διδασκαλία και μελέτη  που παρέχει στους φοιτητές  σε όλους ανεξαιρέτως τους κλάδους σπουδών.

Βάσει της  μεθοδολογίας της έρευνας, προσμετρώνται οι εκάστοτε  βαθμολογίες  των Πανεπιστημίων συμπεριλαμβάνοντας τα εξής, κατά πόσο  αποτελεσματικά διατυπώνεται  η  διδασκαλία από τους Καθηγητές, πόσο περιεκτική και  συνοπτική  είναι και σε ποιο βαθμό  καλύπτει το φάσμα των γνώσεων για τους φοιτητές, την δέσμευση των φοιτητών, πόσο  σύγχρονο είναι το μαθησιακό περιβάλλον στην Πανεπιστημιούπολη βάσει των προσδοκιών και τέλος,  ποια είναι η τελική αναλυτική  βαθμολογία που αποκομίζουν κατά την διάρκεια του προγράμματος σπουδών.

Ειδικότερα  το Coventry  University διέπρεψε  λαμβάνοντας την Τρίτη θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ  βάσει της   όσον αφορά τα   σχόλια ικανοποίησης  των φοιτητών κατά την διάρκεια των σπουδών σε συνάρτηση με την μετάβασή τους στον επαγγελματικό στίβο. Ουσιαστικά δηλαδή   εάν η διδασκαλία τους  παροτρύνει  και τους κεντρίζει το ενδιαφέρον για περαιτέρω μελέτη,  εάν έχουν την δυνατότητα  διασύνδεσης μέσω του Πανεπιστημίου σε εταιρείες και οργανισμούς. Για τους αποφοίτους του Coventry University  η εύρεση εργασίας κατά την διάρκεια της πρακτικής του εξάσκησης  αλλά και μετά την αποφοίτησή τους  είναι πέρα για πέρα  σημαντική, λόγω του ανταγωνισμού και προμηνύει το ξεκίνημα της επιτυχημένης  επαγγελματικής σταδιοδρομίας ορόσημο για το μέλλον τους.

  Επιπρόσθετα το Πανεπιστήμιο  διατήρησε και τον τίτλο του “Κορυφαίου σύγχρονου Πανεπιστημίου της M. Βρετανίας τα τελευταία συναπτά έτη” αφού  για έβδομη συνεχή  χρονιά στο Guardian University Guide 2019, εξασφάλισε το “Χρυσό Βραβείο  στο Teaching Excellence Framework (TEF) της Βρετανικής κυβέρνησης”.  Αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί  ότι το Πανεπιστήμιο βραβεύτηκε και  ως  “Το Πανεπιστήμιο της Χρονιάς”  στα Βραβεία Εκπαίδευσης 2018.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Coventry, John Latham γεμάτος υπερηφάνεια και συγκίνηση δήλωσε:

“Σήμερα καταφέραμε να είμαστε ένα Πανεπιστήμιο παγκόσμιας εμβέλειας, που  επικεντρώνεται στην πολύ καλή επικοινωνία και  συνεργασία με τους φοιτητές,  στην παροχή ποιοτικής διεθνούς μαθησιακής εμπειρίας. Οτιδήποτε αποφασίσουν να σπουδάσουν μαζί μας, είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τα αποτελέσματα αυτών των κατατάξεων και της βαθμολογίας. Είναι σημαντικό για εμάς να προσελκύουμε φοιτητές διεθνώς  να έρθουν για  να σπουδάσουν στην καρδία της Αγγλίας. Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι “Οι επιδόσεις μας σε αυτές τις κατατάξεις είναι απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης του ανθρώπινου δυναμικού μας και της  εξυπηρέτησης που προσφέρει και της φήμης που απολαμβάνει στο τέλος”

Εάν ενδιαφέρεστε να σπουδάσετε στο πανεπιστήμιο του Coventry, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον εκπρόσωπο του πανεπιστημίου στην Κύπρο, Global Education, στα τηλέφωνα 22 780250 ή 22785022.