Το Πανεπιστήμιο του Nottingham Trent (NTU) έχει αναγνωριστεί για συνεχόμενη χρονιά ως ένα από τα πιο βιώσιμα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου από το People & Planet University Green League. Το NTU έχει διατηρήσει την 3η θέση από πέρσι ανάμεσα σε 154 Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασίλειου.

Μία νέα κουλτούρα προς την βιώσιμη ανάπτυξη έχει δημιουργηθεί σε ολόκληρο το πανεπιστήμιο μέσω ποικίλων δράσεων, μερικές από αυτές είναι η μη χρήση της πλαστικής σακούλας, ενοικίαση ποδηλάτων ενθαρρύνοντας την εναλλακτική μετακίνηση, επιλογή από βιολογικά, εποχικά και τοπικά προϊόντα σε όλα τα εστιατόρια της πανεπιστημιούπολής.

Το NTU δεσμεύεται επίσης να εργαστεί προς την κατεύθυνση των 17 Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης που υιοθέτησαν  και στηρίζουν τα Ηνωμένα Έθνη (SDGs) και έχει ενσωματώσει κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά θέματα στην εκμάθηση και διδασκαλία μιας τέτοιας στρατηγικής.

Το Πανεπιστήμιο βρίσκεται στην 5η θέση στον κόσμο σύμφωνα με το UI Green Metric, το οποίο εξετάζει τις δραστηριότητες και τις πολιτικές σχετικά με τις πράσινες πανεπιστημιουπόλεις και τη βιωσιμότητα στα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Ο Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης του NTU, Charmaine Morrell, δήλωσε: «Η εδραίωση μιας κουλτούρας βιώσιμης ανάπτυξης, η ενίσχυση της εμπειρίας των σπουδαστών και του προσωπικού βρίσκονται στο επίκεντρο του έργου μας για την βιωσιμότητα. Αυτό περιλαμβάνει σοβαρή επένδυση στην ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε θέματα βιωσιμότητας, να ενσωματώσουμε την βιωσιμότητα στα κτίριά μας, να εργαστούμε σκληρά για να ενσωματώσουμε τα SDG του ΟΗΕ στο πρόγραμμα σπουδών μας και να εμπλακούμε με την κοινότητα φυτεύοντας περισσότερα από 4.000 δέντρα σε όλη την πόλη του Nottingham σε συνεργασία με ομάδες της τοπικής κοινότητα.»

Για περισσότερες πληροφορίες για το Nottingham Trent University, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου, Global Education Services, στο 22 780250 η 22 772244.