Το Πανεπιστήμιο του Nottingham προσχώρησε στην Ευρωπαϊκή Κοινοπραξία Καινοτομικών Πανεπιστημίων (ECIU) το 2017.Τα πανεπιστήμια που συμμετάσχουν στοχεύουν στη δημιουργία κοινωνικών σχέσεων μέσω της καινοτομίας και της δημιουργικότητας, προωθώντας την ανάπτυξη μιας οικονομίας βασισμένης στη γνώση. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι το Πανεπιστήμιο του Nottingham είναι το μοναδικό βρετανικό μέλος της ECIU, το οποίο αποτελείται από 12 διεθνή πανεπιστήμια και ένα συγγενικό μέλος στο Μεξικό.

Η ECIU είναι ένα δίκτυο πανεπιστημίων που ενώνουν ένα κοινό προφίλ, με κοινές πεποιθήσεις και συμφέροντα και αμοιβαία εμπιστοσύνη. Επομένως, μέσω του Περιφερειακού Σχεδίου Καινοτομίας που προωθεί το Πανεπιστήμιου του Nottingham, επιδιώκεται η ενίσχυση της Καινοτομίας σε περιφέρειες ή χώρες της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Πανεπιστημίου του Nottingham στην Ευρωπαϊκή Κοινοπραξία Καινοτομίας των Πανεπιστημίων (ECIU), το γραφείο Τύπου του πανεπιστήμιου φιλοξένησε, καθηγήτρια των μέσων ενημέρωσης από τη Λιθουανία για μια διερευνητική αποστολή. Η Agota Adomaviciute, ειδικός  στις επικοινωνίες από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Kaunas, ήθελε να καταλάβει περισσότερα για το έργο της ομάδας και την προσέγγισή του πανεπιστημίου για την εξασφάλιση καλής ποιότητας, αξιοπιστίας και της συνεχής επικοινωνίας, γι’ αυτό και επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο.

 «Τρεις ημέρες στο Nottingham  και θέλω να γίνω  και πάλι μαθήτρια. Παρόλο που τρεις μέρες δεν είναι αρκετές για να καταλάβεις πως λειτούργει ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Αγγλίας που διαθέτει έξι πανεπιστημιουπόλεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Κίνας και της Μαλαισίας, ήμουν πολύ χαρούμενη και παράλληλα τυχερή που είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω στο Erasmus + πρόγραμμα κινητικότητας προσωπικού στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, που είναι νέο μέλος Ευρωπαϊκή Κοινοπραξία Καινοτομίας των Πανεπιστημίων (ECIU). Είχα τη δυνατότητα να περπατήσω στις πανεπιστημιουπόλεις και να επισκεφθώ τα κέντρα επιστήμης και τεχνολογίας  και να δω τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις

Ο Liz Cass, επικεφαλής ειδήσεων στο Πανεπιστήμιο του Nottingham όπου φιλοξένησε την Agota.  ανέφερε: «Αν και η επίσκεψη ήταν πολύ σύντομη, προσπαθήσαμε να δώσουμε στην Agota την ευκαιρία να πάρει μια έντονη γεύση για το Πανεπιστήμιο μας. Επισκέφτηκε τρεις από τις όμορφες πανεπιστημιουπόλεις μας στο Ηνωμένο Βασίλειο και πήρε μέρος σε διάφορες ομάδες. Τα σχόλια της ειδικού μας βοήθησαν να καταλήξουμε στο ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το πανεπιστήμιο μας στις επικοινωνίες δεν αφορούν μονάχα το δικό μας αλλά είναι γενικές προσκλήσεις που έχουν αν αντιμετωπίσουν και άλλα πανεπιστήμια.»

Αν θέλετε να σπουδάσετε και εσείς στο University of Nottingham μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου, Global Education, στα τηλέφωνα 22780250 ή 22785022