Σχεδιασμένο και αναπτυγμένο από τη γενική ιδέα έως και την παράδοση από τους σπουδαστές της Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας σε συνεργασία με την ομάδα Estates και τους επαγγελματίες της βιομηχανίας, το MDX Living Pavilion ενσωματώνει την προσέγγιση μαθαίνοντας-κάνοντας  η οποία αποτελεί τον πυλώνα της φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου.

Το Pavilion διαδραματίζει έναν αριθμό ρόλων, μεταξύ άλλων, ως ναυαρχίδα συνεργασίας μεταξύ των τμημάτων, μια βιτρίνα για την βιωσιμότητα και την καινοτομία στην πανεπιστημιούπολη, έναν χώρο εκδηλώσεων και μια υπαίθρια αίθουσα διδασκαλίας. Έχει άδεια κατασκευής για τα επόμενα πέντε χρόνια και έχει σχεδιαστεί ως μια εύκολα προσαρμόσιμη δομή ώστε να μπορεί να εξελίσσεται συνεχώς. Τα σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη και δημοσιοποίησή του θα ενσωματωθούν στο πρόγραμμα σπουδών των φοιτητών από διαφορετικούς κλάδους. Για παράδειγμα, οι φοιτητές Kινηματογράφου θα κάνουν ένα διαφημιστικό βίντεο και οι φοιτητές του Σχεδιασμού Προϊόντων θα κάνουν ένα σήμα. Η εισερχόμενη ομάδα φοιτητών της Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας θα διεξάγει μια μετα-προσληπτική έρευνα, εξετάζοντας πώς λειτουργεί το Pavilion και τυχόν ελαττώματα σε αυτό.

Η κατασκευή έχει δομή από ξύλο, με πράσινη οροφή, δάπεδο από ανακυκλωμένο πλαστικό και πλευρές ανοιχτές,. Τα τελικά τμήματα της κατασκευής του Pavilion είναι βιώσιμα πάνελ οροφής, κατασκευασμένα από Mycelium (μυκητιασικό νήμα) και Orb (οργανικά απόβλητα) και τυπωμένα με σύμβολα εμπνευσμένα από Saxon και Celtic σε σχέση με τους ιστορικούς οικισμούς του Hendon.

Τα πάνελς σχεδιάστηκαν από δύο δευτεροετείς σπουδαστές της Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας, οι οποίοι έδωσαν τις  ιδέες τους σε αρχιτέκτονες και τοπογράφους και στη συνέχεια τα ανέπτυξαν με μηχανικούς από την βιώσιμη κατασκευαστική επιχείρηση BIOHM, έναν από τους 17 συνεργάτες του Pavilion.

Ο φοιτητής, German Didenko, ο οποίος επικεντρώθηκε στην υποδομή του Pavilion, δήλωσε σχετικά με το έργο: «Έμαθα πολλά για την ομαδική εργασία και το σχεδιασμό, πώς να κάνω αλλαγές, αν χρειαστεί, για να μειώσω το κόστος και απέκτησα τη γνώση της βιομηχανίας». Ο δεύτερος φοιτητής, Romuald Beyeck Rifoe, του οποίου ο σχεδιασμός για την εμφάνιση του Pavilion έχει επιλεγεί ανάμεσα από όλους τους συμφοιτητές του δήλωσε ότι η συνεργασία με τους αρχιτέκτονες «σας διδάσκει πώς να ακολουθείτε αυτό που θέλετε να κάνετε. Μερικές φορές όμως πρέπει να κάνετε ό, τι σας συμβουλεύουν».

«Μου άρεσε που μοιράστηκα τις γνώσεις μου με τους φοιτητές, τους έμαθα να κατανοήσουν την πρακτική διαδικασία για το τι συμβαίνει σε ένα κτίριο», είπε ο διευθυντής εργοταξίου Kevin Milner. «Οι φοιτητές είναι η επόμενη γενιά που θα πάει στην οικοδομική βιομηχανία. Από τη συνεργασία μαζί μου, ήδη γνώρισαν κάποιον στον τομέα των κατασκευών».

Ο Homeira, ακαδημαικός επικεφαλής του έργου δήλωσε: «Το Pavilion είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας και υποστήριξης πολλών μέσα στο Middlesex University. Πέρα από αυτό προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία για όλους να το χρησιμοποιήσουν».

Για περισσότερες πληροφορίες για το Middlesex University, μπορείτε να επικοινωνήσετέ με τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου, Global Education Services, στο 22 780250 η 22 772244.