To National Student Survey είναι μια ετήσια έρευνα που στόχο έχει να αξιολογήσει τις απόψεις των προπτυχιακών φοιτητών που βρίσκονται στο τελευταίο έτος σχετικά με την ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών τους, Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στην Unistats για να βοηθήσουν τους υποψήφιους φοιτητές να αποφασίσουν ποιο πανεπιστήμιο θα μπορούσε να είναι κατάλληλο για αυτούς. Η συνολική ικανοποίηση του 85% τοποθετεί το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ 10ο μεταξύ των πανεπιστημίων Russell Group, περνώντας μεταξύ άλλων το Πανεπιστήμιο του Manchester, το Πανεπιστήμιο του Nottingham και το Πανεπιστήμιο του Durham,.

Επιπρόσθετα η πόλη του Λίβερπουλ κέρδισε την κατηγορία «Best City Life» στα τιμητικά βραβεία Whatuni Student Choice Awards του 2018. Με το βραβείο αυτό η πόλη του Λίβερπουλ έβγαλε εκτός συναγωνισμού το Newcastle, τη Γλασκόβη και το Μπρίστολ που έπαιρναν την πρωτιά τις προηγούμενες χρονιές.
Ο Mark Leach, ιδρυτής και εκδότης του Wonkhe, δήλωσε: «Οι κριτικές από πάνω από 36.000 μαθητές στα βραβεία Choice Awards για το Student Choice παρέχουν μια σημαντική εικόνα της ικανοποίησης των φοιτητών»

Οι φοιτητές που ψήφισαν την πόλη του Λίβερπουλ την περιγράφουν ως «μια πόλη μοντέρνα, ολοζώντανη, με φιλικούς ανθρώπους, πολλά αξιοθέατα και ακόμη μεγαλύτερη μουσική παράδοση.
Μια μικρή περιγραφή της πόλης θα πείσουν τους ενδιαφερόμενους φοιτητές ότι θα έχουν μια όμορφη φοιτητική ζωή ή ακόμη ότι αξίζει κάποιος να την επισκεφτεί. Το ιστορικό κέντρο της πόλης έχει μετατραπεί ολόκληρο σε ένα τεράστιο πεζοδρομημένο, απαστράπτον εμπορικό πάρκο. Αμέτρητα μικρομάγαζα και φοιτητικά μπαράκια. Διαθέτει δύο Καθεδρικούς ναούς, τον μυστηριώδη Καθεδρικό του Λίβερπουλ (που είναι ο μεγαλύτερος της Βρετανίας) και τον Μητροπολητικό Καθεδρικό που μοιάζει με φουτουριστικό έργο τέχνης. Έχει γραφικό όμορφο λιμάνι όπου φιλοξενούνται και δύο από τα διασημότερα μουσεία της πόλης, η Tate Modern και το Μουσείο των Beatles. Υπάχουν πολλά μουσεία για να επισκεφτεί κάποιος όπως το υπερμοντέρνο Μουσείο του Λίβερπουλ αλλά και το υπερκλασικό World Museum, που διαθέτουν από κλασικά αριστουργήματα μέχρι σύγχρονη τέχνη. Τέλος για τους φίλους του ποδοσφαίρου υπάρχει στο Άνφιλντ, το γήπεδο του «καμαριού» της πόλης.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Liverpool University, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου, Global Education Services, στο 22 780250 η 22 772244.