Μια καινοτόμος συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου του Coventry και της Unipart Manufacturing Group για την εξειδίκευση των πτυχιούχων μηχανικών με την εμπειρία και τις δεξιότητες που χρειάζονται οι εργοδότες στο μέλλον, πρόκειται να επεκταθεί αφότου λάβουν περισσότερα από 5 εκατομμύρια λίρες χρηματοδότησης.

Το Ινστιτούτο Προηγμένης Παραγωγής και Μηχανικής (ΑΜΕ) ιδρύθηκε στο Unipart Manufacturing, πριν από τέσσερα χρόνια, για να προσφέρει χώρο διδασκαλίας και έρευνας στους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Coventry.

Περίπου 120 φοιτητές σπουδάζουν επί του παρόντος στην περιοχή και, από την έναρξη του AME, το 100% των φοιτητών που έχουν αποφοιτήσει έχουν εξασφαλίσει εργασία σε θέσεις μηχανικών.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα με την ανακαίνιση ενός από τα κτίρια του χώρου, με σκοπό την επίσημη έναρξη λειτουργίας του μέχρι το τέλος του έτους.

Το Τοπικό Ταμείο Ανάπτυξης της Κυβέρνησης έχει χορηγήσει 1 εκατομμύριο λίρες χρηματοδότησης και το Πανεπιστήμιο του Coventry παρέχει επιπλέον  4 εκατομμύρια για την ανακαίνιση του επιπλέον κτιρίου για να το εξοπλίσει με υπερσύγχρονο εξοπλισμό ψηφιακής κατασκευής και ανάλυσης υλικών. Αυτό θα περιλαμβάνει επενδύσεις σε ρομποτική, αυτοματισμό, ψηφιακές τεχνολογίες, επεξεργασία λέιζερ και επιφανειακή μηχανική – όλες σχεδιασμένες για να ενισχύσουν τις δυνατότητες έρευνας και διδασκαλίας που θα οδηγήσουν σε αυξημένη παραγωγικότητα.

Ο Υπουργός της τοπικής ανάπτυξης Jake Berry δήλωσε:

«Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε την οικονομική ανάπτυξη σε ολόκληρη την περιοχή αλλά και σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο για να χτίσουμε μια χώρα κατάλληλη για το μέλλον. Η επένδυσή μας ύψους 1 εκατομμυρίου λιρών από το Ταμείο Ανάπτυξης για την επέκταση του Ινστιτούτου Προηγμένης Παραγωγής και Μηχανικής θα ενισχύσει την ικανότητά του να εκπαιδεύει υψηλής ειδίκευσης εργαζομένους και να προωθηθεί η καινοτομία για να υποστηρίξουμε τον παγκόσμιας κλάσης τομέα κατασκευής και μηχανικής σε ολόκληρη την περιοχή και πολύ καιρό στο μέλλον».

Ο Διευθυντής του ΑΜΕ, Carl Perrin ανάφερε: «Το όραμα για τo AME ήταν να δημιουργήσει ένα μοναδικό περιβάλλον κατασκευής και μηχανικής, που θα εμπνεύσει την επόμενη γενιά μηχανικών και θα αναπτύξει λύσεις μετάδοσης κίνησης και μεταφοράς ενέργειας για συνεργάτες που ασχολούνται με την αυτοκινητοβιομηχανία, την αεροδιαστημική και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Θέλουμε οι φοιτητές αντί απλά να πηγαίνουν στην πανεπιστημιούπολη του Coventry και να εργάζονται σε αίθουσες διδασκαλίας και εργαστηρίων, να δουλεύουν σε ένα κανονικό κατάστημα και να δοκιμάζουν έργα σε πραγματικό χρόνο ως μέρος μιας ομάδας υπό τις συνήθεις πιέσεις και προθεσμίες που χρονολογούνται εκεί.

«Κάθε χρόνο στο πλαίσιο του πτυχίου τους, οι φοιτητές έχουν την εντολή να λύσουν προβλήματα από τις εγκαταστάσεις παραγωγής της Unipart και στη συνέχεια να παρουσιάσουν τις συστάσεις τους στην Διευθύνων Σύμβουλο της Unipart Manufacturing Group Carol Burke.

«Η επέκταση του AME θα εδραιώσει την έρευνα κατασκευής και υλικών υπό την ίδια στέγη και θα παράσχει έναν ψηφιακό διαδηλωτή κατασκευής για έρευνα, αναβάθμιση περιφερειακών επιχειρήσεων και διδασκαλία των φοιτητών με τις τελευταίες ψηφιακές τεχνολογίες παραγωγής που θα ωφελήσουν τους μελλοντικούς εργοδότες».

Η Carol Burke, Διευθύνων Σύμβουλος της Unipart Manufacturing Group, κατέληξε:

«Είναι σημαντικό να εργαστούμε από κοινού για να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη της βρετανικής αλυσίδας εφοδιασμού, ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε τις ικανότητες και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να οδηγήσουμε τον κόσμο σε τεχνολογία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Η επέκταση του AME αποτελεί την ώθηση για την επίτευξη αυτού του στόχου και θα συνεχίσει να συμβάλλει στη στήριξη της βιομηχανικής ανάπτυξης τόσο στην περιοχή των Midlands όσο και σε άλλες περιοχές».

Για περισσότερες πληροφορίες για το Coventry University, μπορείτε να επικοινωνήσετέ με τον αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου, Global Education Services, στο 22 780250 η 22 772244.