Τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Δανία

Ως διεθνής φοιτητής στη Δανία, μπορείτε να περιμένετε εκπαίδευση παγκόσμιας κλάσης σε τομείς όπως η μηχανική, οι βιοεπιστήμες, οι κοινωνικές επιστήμες και η πληροφορική. Θα σπουδάζετε επίσης σε ένα ασφαλές, φιλικό και με γνώμονα την καινοτομία περιβάλλον.

Στη Δανία, η τριτοβάθμια εκπαίδευση επικεντρώνεται στην εξεύρεση λύσεων για τον πραγματικό κόσμο. Έτσι, οι παραδοσιακές διαλέξεις συνδυάζονται με βιομηχανικές συνεργασίες και μεθόδους διδασκαλίας που προάγουν την ικανότητα των μαθητών να χρησιμοποιούν όσα έχουν μάθει και να μετατρέπουν τη νέα γνώση σε καινοτόμες λύσεις.

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Δανίας έχει σχεδιαστεί για να προάγει τη δημιουργικότητα, την καινοτομία, την αναλυτική και κριτική σκέψη.

Μια συνεχής διαπίστευση και διασφάλιση ποιότητας είναι η εγγύησή σας ότι όλα τα προγράμματα είναι της υψηλότερης διεθνούς ποιότητας και συνάφειας.

Γιατί να επιλέξετε τη Δανία;

  • ΧΩΡΙΣ δίδακτρα για πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Εκπαίδευση παγκόσμιας κλάσης που αναγνωρίζεται παντού
  • Καινοτόμες μεθοδολογίες μελέτης (π.χ. μάθηση βάσει προβλημάτων)
  • Υψηλή ικανοποίηση μαθητών
  • Στενή συνεργασία με τον κλάδο
  • Δωρεάν μαθήματα δανικών
  • Ευρεία επιλογή διεθνών προγραμμάτων που διδάσκονται στα Αγγλικά
  • Καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας φοιτητών και δυνατότητες επιχορήγησης

Χρηματοδότηση των σπουδών σας στη Δανία

  • ΔΕΝ υπάρχουν δίδακτρα για φοιτητές της ΕΕ.
  • Το μέσο ενοίκιο για καταλύματα είναι περίπου 300 € το μήνα.
  • Ο ελάχιστος μισθός είναι 13 € την ώρα που θα σας βοηθήσει να καλύψετε εύκολα τα έξοδα διαβίωσης.
  • Επιπλέον, όταν εργάζεστε 10-12 ώρες την εβδομάδα και σπουδάζετε με πλήρες ωράριο, η κυβέρνηση της Δανίας θα σας υποστηρίξει με επιχορήγηση έως και 700 € το μήνα!
  • Το μέσο κόστος μεταφοράς είναι 40-60 € (αν δεν χρησιμοποιείτε ποδήλατο) και για φαγητό 200-300 €.

Τι είναι ο βαθμός AP;

Τα προγράμματα πτυχίου Academy Profession (AP) είναι προγράμματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μικρού κύκλου που προσφέρονται σε διαφορετικά ιδρύματα σε ολόκληρη τη Δανία. Ένα πτυχίο AP είναι συγκρίσιμο με τα δύο πρώτα χρόνια ενός 3ετούς πτυχίου Bachelor. Οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους για ένα χρόνο και να λάβουν πτυχίο Bachelor σε τελευταίο έτος ή συμπληρωματικό πρόγραμμα είτε στη Δανία είτε κάπου αλλού.

Τα προγράμματα AP παρέχουν στους φοιτητές αναλυτικές και επαγγελματικές δεξιότητες και τα προγράμματα συνδυάζουν θεωρία και πρακτική εφαρμογή που σχετίζονται με την απασχόληση στις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία. Ταυτόχρονα, τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών AP πληρούν τις προϋποθέσεις για περαιτέρω σπουδές σε πανεπιστήμια.

Όλα τα Προγράμματα Πτυχίου AP σχεδιάζονται σε στενή συνεργασία με εκπροσώπους από σχετικούς τομείς των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας για να διασφαλίσουν τα κατάλληλα προφίλ ικανότητας των αποφοίτων.

Τι είναι το πρόγραμμα ανανέωσης;

Τα προγράμματα τελευταίου έτους ή συμπληρωματικά προγράμματα είναι για φοιτητές που έχουν λάβει πτυχίο AP και επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους για να λάβουν πτυχίο Bachelor. Είναι επίσης κατάλληλο για φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει τα δύο πρώτα χρόνια των σπουδών τους Bachelor ή έχουν ήδη λάβει πτυχίο Bachelor. Στο τέλος του τελευταίου έτους ή του συμπληρωματικού μαθήματος, ο φοιτητής θα λάβει πτυχίο Bachelor από το πανεπιστήμιο όπου παρακολούθησε το μάθημα.

Υπάρχουν διαφορετικές δυνατότητες για να κάνετε ένα πρόγραμμα ανανέωσης:

  1. Κάνετε το πτυχίο σας AP στη Δανία και, στη συνέχεια, συμπληρώνετε επίσης στη Δανία για να αποκτήσετε πτυχίο πανεπιστημίου.
  2. Κάνετε το πτυχίο σας AP στη Δανία αλλά ένα συμπλήρωμα στην Ολλανδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο για παράδειγμα. Με αυτόν τον τρόπο θα λάβετε ουσιαστικά 2 διπλώματα κατά τη διάρκεια των σπουδών σας (δίπλωμα από τη Δανία και πτυχίο από το τελευταίο σας πανεπιστήμιο). Ωστόσο, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το πτυχίο AP και το πρόγραμμα συμπλήρωσης ταιριάζουν μεταξύ τους.
  3. Έχετε τελειώσει ένα πανεπιστήμιο στη χώρα σας, αλλά θα θέλατε να σπουδάσετε στο εξωτερικό. Στη συνέχεια, μπορείτε να πάτε σε πρόγραμμα τελευταίου έτους και να λάβετε διπλό πτυχίο.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ

business-academy-aarhus-logo
University-college-logo
Zealand-logo

REGISTRATION FOR CONSULTATIONS