Οι ευκαιρίες αφθονούν στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Είτε σπουδάζετε σε ένα από τα τέσσερα μεγάλα νησιά της Ιαπωνίας (Honshu, Hokkaido, Kyushu ή Shikoku), είτε εξερευνάτε ένα από τα άλλα αμέτρητα νησιά που αποτελούν το αρχιπέλαγος, θα βρείτε μια εμπειρία σπουδών στο εξωτερικό τόσο μοναδική όσο η συνάθροιση παραδοσιακών και σύγχρονων της Ιαπωνίας. (πέφτει κάπου ανάμεσα στους πολυσύχναστους δρόμους του Τόκιο και τους κοντινούς κήπους ζεν).
Η Ιαπωνία είναι μια ευημερούσα χώρα – η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο – αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο από προηγμένη τεχνολογία ή φανταχτερά ηλεκτρονικά. Από τις τέλειες καρτ ποστάλ αξιοθέατα του όρους Φούτζι μέχρι το πρώτο σας φλιτζάνι σάκε μέχρι τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες του τρένου, η Ιαπωνία είναι ο ονειρεμένος προορισμός των φοιτητών!

ΔΗΜΟΦΙΛΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Με σχεδόν 800 πανεπιστήμια, η Ιαπωνία έχει πολλές ευκαιρίες για διεθνείς φοιτητές που αναζητούν παγκόσμια εκπαίδευση υψηλής ποιότητας. Αν και είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, παρακάτω είναι μερικοί από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς σπουδών της Ιαπωνίας στο εξωτερικό:

Τόκιο:

Δεδομένου ότι το Τόκιο φιλοξενεί πάνω από το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Ιαπωνίας, το Τόκιο μπορεί να περιγραφεί καλύτερα ως «γεμάτο», – γεμάτο κόσμο, ευκαιρίες, περιπέτειες! Τα πιο μοντέρνα της Ασίας καλούν το Τόκιο σπίτι. Ταυτόχρονα, κατά την εξερεύνηση αυτής της πόλης, θα ανακαλύψετε ότι ορισμένες από τις γειτονιές της αισθάνονται λιγότερο αστικές και περισσότερο σαν εξοχική ζωή που βγήκε κατευθείαν από τις αγροτικές περιοχές και τοποθετήθηκε άπλετο στην πόλη. Αυτές οι αντιθέσεις είναι που κάνουν το Τόκιο μια διαρκώς μεταβαλλόμενη και συναρπαστική πόλη. Το Τόκιο έχει ονομαστεί η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο και είναι η οικονομική ραχοκοκαλιά όχι μόνο της Ιαπωνίας, αλλά και ολόκληρης της Ασίας. Το Τόκιο έχει κοσμήσει την παγκόσμια σκηνή ως μια από τις πιο σύγχρονες πόλεις στον κόσμο και είναι μια «απαραίτητη επίσκεψη» για κάθε σπουδαστή στο εξωτερικό στην Ιαπωνία!

Κιότο:

Βουτηγμένο στην ιστορία, το Κιότο φιλοξενεί αναρίθμητα ιερά, μουσεία, παλάτια και ναούς (και 17 μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO!). Μερικές από τις παλαιότερες παραδόσεις της Ιαπωνίας, όπως η τελετή του τσαγιού, η οργάνωση λουλουδιών και η εκπαίδευση γκέισας προέρχονται από αυτήν την πόλη.
Βρίσκεται στην περιοχή Kansai της Ιαπωνίας, το Κιότο είναι αφιερωμένο στη διατήρηση των παλαιότερων παραδόσεων της Ιαπωνίας, αλλά είναι επίσης μια ενεργητική, σύγχρονη πόλη. Οι σύγχρονες ανέσεις είναι άμεσα διαθέσιμες, καθιστώντας το Κιότο έναν τέλειο προορισμό για σπουδαστές στο εξωτερικό που θέλουν να εξερευνήσουν το παρελθόν της Ιαπωνίας χωρίς να θυσιάσουν τις γνώριμες ανέσεις του σπιτιού.
Αν και σίγουρα οι πιο δημοφιλείς, το Τόκιο και το Κιότο δεν είναι οι μόνες πόλεις στις οποίες μπορείτε να σπουδάσετε στο εξωτερικό στην Ιαπωνία. Διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με το

Γλώσσα

Τα Μαθήματα εντατικής γλώσσας βρίσκονται στο επίκεντρο της μελέτης για πολλούς φοιτητές στο εξωτερικό, και είναι κατανοητό! Η ζωή στην Ιαπωνία θα σας δώσει πολλές ευκαιρίες να αξιοποιήσετε αυτές τις γλωσσικές δεξιότητες—εξασκηθείτε στα Ιαπωνικά με τους ντόπιους και εμπλέξτε τους σε συνομιλίες, ακόμα κι αν είναι λίγο πάνω από την τιμή των soba noodles έναντι του udon!
Το ισχυρό εκπαιδευτικό σύστημα της Ιαπωνίας έχει επηρεάσει σημαντικά τη μετατροπή της χώρας τον περασμένο αιώνα στην οικονομική δύναμη που είναι σήμερα. Η απόκτηση δεξιοτήτων ιαπωνικής γλώσσας θα ανοίξει πολλές ευκαιρίες για πρακτική άσκηση και ευκαιρίες σταδιοδρομίας, καθώς η ευχέρεια στα Αγγλικά και τα Ιαπωνικά είναι επιθυμητή δεξιότητα για πολλές πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ιαπωνία.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ