Επισκόπηση

Ιδρύθηκε το 1973, το EU Business School (EU) είναι μια διεθνής, επαγγελματικά διαπιστευμένη, υψηλού επιπέδου σχολή επιχειρήσεων με πανεπιστημιουπόλεις στη Βαρκελώνη, τη Γενεύη, το Μοντρέ, το Μόναχο και στο διαδίκτυο.

Προσφέρει βασικά, πτυχιακά, μεταπτυχιακά και προγράμματα MBA που διδάσκονται αγγλικά που προωθούν την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τις ηγετικές δεξιότητες. Τα μικρά μεγέθη τάξης εγγυώνται εξατομικευμένη και συνεργατική μάθηση από τη σχολή μας με υψηλά καταρτισμένους ακαδημαϊκούς, επιχειρηματίες και ηγέτες επιχειρήσεων. Το EU Business School χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό θεωρίας στην τάξη και βιωματικής μάθησης για να βυθίσει τους μαθητές σε ένα πραγματικό επιχειρηματικό περιβάλλον και οι μαθητές συχνά λαμβάνουν μέρος σε συνεδρίες προσκεκλημένων ομιλητών, επισκέψεις σε εταιρείες, εκδρομές, μελέτες περιπτώσεων, προσομοιώσεις επιχειρήσεων και πρακτική άσκηση.

Η ΕΕ διαθέτει πολυπολιτισμικό φοιτητικό σώμα και διδακτικό προσωπικό με περισσότερες από 100 εθνικότητες και ένα δίκτυο αποφοίτων 27.000 ατόμων. Τα προγράμματα ενδοπανεπιστημιούπολης και τα διεθνή προγράμματα ανταλλαγών ενισχύουν περαιτέρω την παγκόσμια εμπειρία των φοιτητών, προετοιμάζοντάς τους για το ταχέως εξελισσόμενο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.

Τοποθεσίες

Οι πανεπιστημιουπόλεις της ΕΕ βρίσκονται στην ηλιόλουστη μεσογειακή ακτογραμμή, στους πρόποδες των ελβετικών Άλπεων και στην οικονομική δύναμη της Γερμανίας, προσφέροντας στους φοιτητές την ευκαιρία να ζήσουν σε τέσσερις ξεχωριστές και εμπλουτισμένες ευρωπαϊκές πόλεις. Υπάρχει επίσης μια διαδικτυακή πανεπιστημιούπολη που προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να σπουδάσουν με τον δικό τους ρυθμό σε όλο τον κόσμο. Οι μαθητές μπορούν να μεταφερθούν μεταξύ των πανεπιστημιουπόλεων και να εξερευνήσουν την ποικιλομορφία της Βαρκελώνης, της Γενεύης, του Μοντρέ και του Μονάχου. Αυτό παρέχει μια μεγάλη δικαιολογία για να μάθετε μια νέα γλώσσα και να γνωρίσετε μια ποικιλία ανθρώπων από διαφορετικούς πολιτισμούς, ενώ βιώνετε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

ΔΙΔΑΚΤΩΣΗ ΦΡΟΝΤΙΔΩΝ

Προγράμματα πτυχίου: 13.800 CHF / εξάμηνο (27.600 CHF / έτος)

Προγράμματα Master: 9.600 CHF ή 12.600 CHF / περίοδος ανάλογα με το πρόγραμμα

(υπάρχουν 3 θητείες σε ένα ακαδημαϊκό έτος)

*Διατίθενται προγράμματα δόσεων πληρωμής.

*Προαιρετικά πρόσθετη διπλή πιστοποίηση CHF 3.800

Χρέωση αίτησης: 200 €

+ Κόστος διατριβής: 600 € (μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος) Πανεπιστημιούπολη της Γενεύης ΕΕ

ΔΙΑΜΟΝΗ

Το τμήμα εισαγωγής Business School της ΕΕ παρέχει συμβουλές στέγασης.

ΕΞΟΔΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

Μπορείτε να ελέγξετε τις πληροφορίες που παρέχονται στο Costs of living in Switzerland, το οποίο είναι η μεγαλύτερη πύλη πληροφοριών σχετικά με τις σπουδές στην Ελβετία για αλλοδαπούς φοιτητές.

ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΙΤΗΣΗ

Τα περισσότερα από τα προγράμματα σπουδών του EU Business School έχουν τέσσερις ημερομηνίες έναρξης ετησίως (Οκτώβριο, Φεβρουάριο, Ιούνιο & Αύγουστο)*, επομένως η διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι αρκετά ευέλικτη.

*ορισμένα προγράμματα έχουν μόνο έναρξη Οκτωβρίου και Φεβρουαρίου

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

ΓΕΝΕΥΗ

Οι φοιτητές της Γενεύης της ΕΕ επωφελούνται από την εξαιρετική συγκέντρωση διεθνών οργανισμών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και πολυεθνικών εταιρειών που βρίσκονται σε αυτήν την ελβετική πόλη. Αυτό το πολυσύχναστο οικονομικό και διπλωματικό κέντρο διαθέτει μια ακμάζουσα πολιτιστική σκηνή και φιλοξενεί επίσης τη βιομηχανία πολυτελών ρολογιών. Η γειτνίασή του με τις Άλπεις το καθιστά καταφύγιο για τους λάτρεις της υπαίθριας και της φύσης.

Κατευθυνθείτε για ένα γραφικό μεσημεριανό διάλειμμα στο Philosopher’s Island και το Parc des Bastions ή βρείτε ένα ήσυχο μέρος για να μελετήσετε σε μια από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες της πόλης, λίγα μόλις λεπτά μακριά με τα πόδια. Το καλοκαίρι, οι μαθητές μπορούν να κάνουν μια αναζωογονητική βουτιά στη λίμνη της Γενεύης στην παραλία Bain de Pâquis ή να κάνουν μια βόλτα στην υπαίθρια αγορά στο Plainpalais. Με τις Άλπεις σε μικρή απόσταση, μία ώρα οδικώς, μπορούν να χτυπούν τις πλαγιές κάθε Σαββατοκύριακο. Η Γενεύη φιλοξενεί επίσης μια σειρά από μουσικά φεστιβάλ καθώς και τις βραδιές γκαλερί Nuits de Bain που λαμβάνουν χώρα στη μοντέρνα καλλιτεχνική περιοχή του Quartier des Bains.

Πανεπιστημιούπολη της Γενεύης

Η πανεπιστημιούπολη της Γενεύης της ΕΕ βρίσκεται σε μια υπέροχη τοποθεσία κοντά στο παγκοσμίου φήμης Jet d’Eau και το Pont du Mont-Blanc στο κέντρο της Γενεύης, της οικονομικής και διπλωματικής πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Αυτό το μοντέρνο, κεντρικό κτίριο της πανεπιστημιούπολης, που εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο του 2020, διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που έχουν σχεδιαστεί για την προώθηση της μάθησης και της ευημερίας των φοιτητών. Η βιβλιοθήκη και οι αίθουσες μελέτης έχουν προσαρμοστεί ώστε να δημιουργούν το τέλειο περιβάλλον για μελέτη, ανάγνωση ή εργασία σε εργασίες. Περιβάλλεται από καταστήματα και εστιατόρια και οι εξαιρετικές συγκοινωνιακές συνδέσεις καθιστούν εύκολη την εξερεύνηση αυτής της όμορφης, ασφαλούς και πλούσιας πόλης, καθώς και τη λίμνη της Γενεύης και τις γύρω Άλπεις.

Στη Γενεύη ΕΕ, οι μαθητές περιβάλλονται από εκλεκτική αρχιτεκτονική, καταστήματα με χειροποίητα είδη, μοντέρνα μπαρ και εστιατόρια. Η περιοχή συνδέεται καλά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ώστε οι μαθητές να μπορούν εύκολα να μετακινηθούν και να εξερευνήσουν αυτή τη γοητευτική πόλη.

MONTREAUX

Η περιοχή της Λίμνης της Γενεύης είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για επιχειρηματικές σπουδές: περιλαμβάνει μια πληθώρα διεθνών οργανισμών και κεντρικά γραφεία κύρους εταιρειών, καθώς και μια πληθώρα τεχνολογικών εταιρειών και νεοφυών επιχειρήσεων. Οι φοιτητές του Μοντρέ της ΕΕ μπορούν να επωφεληθούν από τη δικτύωση και τη συμμετοχή σε εταιρικές επισκέψεις σε εξέχοντες οργανισμούς όπως η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ή τα κεντρικά γραφεία παγκόσμιων κολοσσών όπως η Nestlé που βρίσκονται κοντά.

Η πόλη προσφέρει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα και πολλές ευκαιρίες για να απολαύσετε τον ελεύθερο χρόνο. Φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ στον κόσμο, το Montreux Jazz Festival, κάθε χρόνο, και έχει εμπνεύσει μουσικούς όπως ο Freddie Mercury και ο David Bowie στο πέρασμα των αιώνων. Παρακολουθήστε το βίντεό μας και ανακαλύψτε γιατί οι μαθητές επιλέγουν να λάβουν επαγγελματική εκπαίδευση παγκόσμιας κλάσης στο EU Montreux.

Η πανεπιστημιούπολη EU Montreux καταλαμβάνει τη Villa Ormond, μια γοητευτική έπαυλη του 18ου αιώνα μέσα σε εντυπωσιακούς κήπους στις όχθες της λίμνης της Γενεύης. Αυτή η boutique πανεπιστημιούπολη βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στο κέντρο του Montreux, μιας ζωντανής φοιτητικής πόλης με πολλά καταστήματα και καφέ.

EU Montreux Campus

Η πανεπιστημιούπολη EU Montreux διαθέτει όμορφες, φωτεινές αίθουσες διδασκαλίας με ψηλή οροφή με εκπληκτική θέα στη λίμνη και τα βουνά και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις εκμάθησης που προάγουν τη μάθηση και την ευημερία των μαθητών. Με πολλές δραστηριότητες σε κοντινή απόσταση από την πανεπιστημιούπολη, είναι η ιδανική τοποθεσία τόσο για σπουδές όσο και για κοινωνικές συναναστροφές.

Αθλητισμός, μουσική και επιχειρήσεις συγκλίνουν σε αυτήν την παραλίμνια πόλη. Το Montreux χαρακτηρίζεται από το μαγευτικό περιβάλλον και το ήρεμο περιβάλλον του με ένα δυναμικό μείγμα πολύγλωσσων και μεγάλου φοιτητικού πληθυσμού.

Τα πολυάριθμα μονοπάτια πεζοπορίας επιτρέπουν γρήγορες εκδρομές σε κοντινά δάση και το Queen Studio Experience προσφέρει μια ματιά στην ιστορία των ηχογραφήσεων του εμβληματικού γκρουπ στα αυθεντικά Mountain Studios του Montreux. Το καλοκαίρι η λίμνη της Γενεύης ζωντανεύει με ιστιοπλοΐα και θαλάσσια σπορ και το παγκοσμίου φήμης Φεστιβάλ Τζαζ του Μοντρέ προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και φιλοξενεί μερικούς από τους μεγαλύτερους μουσικούς του κόσμου. Το χειμώνα, το Μοντρέ μεταμορφώνεται σε παράδεισο. Με το πλησιέστερο χιονοδρομικό κέντρο Villars σε απόσταση μόλις 40 λεπτών με το αυτοκίνητο, οι μαθητές μπορούν να περάσουν τα σαββατοκύριακά τους στις πίστες.

Ενδιαφερόμενος? Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πανεπιστήμιο, τις επιλογές σπουδών σας, τις απαιτήσεις εισόδου και τη διαδικασία υποβολής αίτησης, επικοινωνήστε με έναν από τους συμβούλους μας σε μια χώρα που είναι πλησιέστερη σε εσάς.