Με βάση την ενημέρωση της Βρετανικής Κυβέρνησης όλοι ανεξαρτήτως είναι υποχρεωμένοι 48 ώρες πριν την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα Passenger Locator Form-PLF. Ο λόγος είναι για να χρησιμοποιήθουν τα στοιχεία επικοινωνίας από τις αρμόδιες αρχές σε περίπτωση που υπάρξει θετικό κρούσμα Κορονοϊού (COVID-19) σε επιβάτη σε οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς(π.χ αεροπλάνο ή τρένο).

Η φόρμα πρέπει να υπάρχει είτε στο κινητό σας τηλέφωνο είτε εκτυπωμένη κατά την άφιξη σας στο αεροδρόμιο.Σημαντικό είναι το γεγονός πως η Κύπρος κατατάσσεται στις χώρες μη αυξημένου κινδύνου και για το λόγο αυτό δεν υπάρχει κατ΄οίκων περιορισμός 14 ημερών μετά την άφιξη σας στην χώρα. (Σε περίπτωση που έχετε ταξιδέψει από χώρα η οποία κατατάσσεται στις εξαιρούμενες χώρες τότε το πιο πάνω αναιρείται).

Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει συμπληρώσει την φόρμα κατά την άφιξη του στην χώρα τότε υπάρχει πρόστιμο £100 ή και περισσότερο. Επίσης, υπάρχει η πιθανότητα να μην του επιτραπεί η είσοδος στο Ηνωμένο Βασίλειο(εξαιρούνται οι Βρετανοί Πολίτες ή οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου).

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk