Ο Δ/νων Σύμβουλος της Global Education, κ. Κρις Σωφρονίου  με μεγάλη χαρά ανακοινώνει  ότι βάσει νέων δεδομένων  για τον Σεπτέμβριο του 2019, η  Αγγλική  κυβέρνηση  υποστηρίζει  και  εγγυάται την  παροχή  φοιτητικού δανείου  των σπουδαστών  της ΕΕ, αυτό σημαίνει  ότι ισχύουν τα ίδια  ακριβώς προνόμια  που ισχύουν και σήμερα.
Την  Δευτέρα στις 2 Ιουλίου  2018 ο κ. Damian Hinds, Υπουργός Παιδείας στην  Downing Street, διαβεβαίωσε με σαφήνεια ότι “οι φοιτητές που προέρχονται από τις χώρες  της ΕΕ , μετά την επίσημη έξοδο της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ,  θα είναι επιλέξιμοι  εφόσον αιτηθούν    φοιτητικά δάνεια  για την κάλυψη των ακαδημαϊκών διδάκτρων  όλα τα χρόνια φοίτησης». Συνεχίζοντας  δήλωσε   ότι “οι προπτυχιακοί φοιτητές της ΕΕ που θα φοιτήσουν στα αγγλικά πανεπιστήμια από τον Σεπτέμβριο του 2019 θα πληρώνουν  τα ίδια δίδακτρα όπως κα οι  Άγγλοι  συμφοιτητές τους. Θα έχουν την  ίδια εύνοια της κυβέρνησης  για την διάρκεια  φοίτησης των σπουδών τους. Οι φοιτητές  που επιλέγουν  το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο και κύρος  που προσδίδουν οι  τίτλοι των Αγγλικών Πανεπιστημίων  αποτελεί  σημαντικό γεγονός  ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα  αναγνωρίζεται και χαίρει παγκόσμιας εμβέλειας και αξιοπιστίας   στα προγράμματα σπουδών που οδηγούν στην επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.”

 Επιπρόσθετα ο κ. Σωφρονίου  εξηγεί  ότι  “η σημαντική  αυτή απόφαση της Αγγλικής κυβέρνησης  να επεκτείνει τις ισχύουσες ρυθμίσεις για τα  φοιτητικά δάνεια και τα δίδακτρα για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 σημαίνει ότι οι φοιτητές της ΕΕ θα συνεχίσουν να εγγράφονται στην ίδια βάση με τους Βρετανούς φοιτητές, παρά την επίσημη καταλυτική ημερομηνία του Brexit, Μάρτιος  2019. Αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί ότι τα ακαδημαϊκά δίδακτρα θα παγώσουν στις   £ 9.250 για ένα το έτος  2019-20, μια κίνηση που αναμενόταν  να ανακοινωθεί  βάσει της  δημιουργίας της  ανεξάρτητης ομάδας που εξετάζει εξονυχιστικά  την  χρηματοδότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης”.