Τα ειδικά & οπτικά εφέ βρίσκονται στην καρδιά όλων των μεγάλων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών. Εάν σπουδάσετε σε ένα από τους κλάδους του πανεπιστημίου του Bolton στα εφέ, θα έχετε την ευκαιρία να δημιουργείτε ψηφιακές εικόνες με εξειδικευμένο λογισμικό ή να δημιουργείτε φυσικά αντικείμενα και εφέ με βιομηχανικά πρότυπα υλικά.

Πολύ περήφανοι είναι οι απόφοιτοι του Special & Visual Effects από το Πανεπιστήμιο του Bolton αφού εργάστηκαν πρόσφατα σε ταινίες όπως Guardians of the Galaxy, Dr Strange, The Martian, Star Wars: The Force Awakens και Ready Player One.

Οι κλάδοι που προσφέρονται στα ειδικά και οπτικά εφέ στο Πανεπιστήμιο του Bolton είναι:

  • Special Effects for Film and TV
  • Special Effects Costume for Film and TV
  • Visual Effects for Film and TV
  • Special Effects Model-making for Film and TV
  • Special Effects Make-up for Film and TV and
  • Special and Visual Effects for Film and TV

Το πανεπιστήμιο συνεργάζεται στενά με τη βιομηχανία της τηλεόρασης και του κινηματογράφου έτσι ώστε οι φοιτητές να αναπτύσσουν τις σωστές δεξιότητες και να κάνουν τις σωστές διασυνδέσεις. Οι εγκαταστάσεις είναι επαγγελματικού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων εργοστασίων που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για το σκοπό αυτό, ειδικές αίθουσες για μακιγιάζ για ειδικά εφέ, εργαστήριο κατασκευής καλουπιών, μηχανουργείο, φωτογραφικό στούντιο και υπολογιστών με βιομηχανικό εξοπλισμό και λογισμικό.

Οι φοιτητές του πανεπιστημίου του Bolton εκτός του ότι έχουν την τύχη & τιμή να φιλοξενούν στο πανεπιστήμιο τους προσκεκλημένους ομιλητές, έχουν και την τιμή να διδάσκονται από κορυφαίους επαγγελματίες από την βιομηχανία φωτισμού, επιτρέποντάς τους να εργάζονται απευθείας με κορυφαίους επαγγελματίες στον τομέα τους.

Οι φοιτητές έχουν επίσης την ευκαιρία να εργάζονται σε διάφορα έργα αλλά και να επισκέπτονται στούντιο ειδικών και οπτικών εφέ, αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις της βιομηχανίας της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Η δέσμευσή του πανεπιστημίου για την πραγματική εμπειρία των φοιτητών έχει ως αποτέλεσμα οι φοιτητές να εξασφαλίζουν τις πρώτες θέσεις εργασίας τους προτού ακόμη αποφοιτήσουν.

Εάν θέλετε να σπουδάσετε στο πανεπιστήμιο του Bolton, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον εκπρόσωπο του πανεπιστημίου στην Κύπρο, Global Εducation Services, στο 22 780250 ή 22785020.