ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το Southampton Solent University έχει να κάνει με τη δημιουργία ευκαιριών: για τους φοιτητές του, για το προσωπικό του, για τους συνεργάτες του. Προσφέρει τεχνογνωσία και εμπειρίες που δεν θα μπορούσατε να βρείτε πουθενά αλλού, ανοίγοντας πόρτες και κάνοντας συστάσεις.

Επικεντρώνονται στην πρακτική πλευρά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης – δίνοντας στους φοιτητές τις συνδέσεις, την εμπειρία και την αυτοπεποίθηση για να μετατρέψουν τις νέες γνώσεις τους σε καριέρα με πραγματικό, ουσιαστικό αντίκτυπο. Όποιος κι αν είστε, όποιοι και αν είναι οι στόχοι σας, θέλουν να σας βοηθήσουν να αφήσετε το στίγμα σας.

Η Solent είναι αφιερωμένη στην επιδίωξη της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές από όλα τα υπόβαθρα να γίνουν επιχειρηματικοί πολίτες και υπεύθυνοι ηγέτες. Δεσμεύονται να προάγουν την οικονομική και κοινωνική ευημερία για τις κοινότητες που υπηρετούν.

Με απλά λόγια – θέλουν οι απόφοιτοι της Solent να είναι οι παθιασμένοι, δημιουργικοί επαγγελματίες του μέλλοντος, φέρνοντας τεχνογνωσία και ενέργεια στις κοινότητές τους και στους χώρους εργασίας τους.

Το Solent είναι πανεπιστήμιο από τον Ιούλιο του 2005, αλλά έχει μακρά και πολύπλοκη εκπαιδευτική ιστορία. Ενσωματώθηκε ως ανεξάρτητο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 1989, η προέλευση του Πανεπιστημίου μπορεί να αναχθεί σε μια ιδιωτική Σχολή Τέχνης που ιδρύθηκε το 1856. Οι συγχωνεύσεις μεταξύ του Southampton College of Art, του College of Technology και του College of Nautical Studies στο Warsash έθεσαν τα θεμέλια για αυτό που είναι τώρα το Southampton Solent University.

Από τότε που έγινε πανεπιστήμιο, το Southampton Solent έχει βοηθήσει σχεδόν πενήντα χιλιάδες φοιτητές από όλα τα κοινωνικά στρώματα να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους. Καθοδηγούμενο από τρεις Αντιπρύτανες με τη σειρά του, το Πανεπιστήμιο έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία δέκα χρόνια – από βελτιώσεις στην πανεπιστημιούπολη έως τις πιο πρόσφατες εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας.

ΔΙΑΜΟΝΗ & ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το Σαουθάμπτον είναι μια πόλη με κάτι για όλους. Όμορφα πάρκα στο κέντρο της πόλης, μια ηλεκτρική νυχτερινή οικονομία και μια ακμάζουσα καλλιτεχνική και μουσική σκηνή συναντώνται για να προσφέρουν στους κατοίκους κάτι πραγματικά μοναδικό.

Απομακρυνόμενοι από το West Quay (ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του Ηνωμένου Βασιλείου) και προς την προκυμαία, θα βρείτε έναν κόμβο με ανεξάρτητα εστιατόρια, χώρους και καταστήματα. Στην άλλη άκρη της πόλης βρίσκεται το Bedford Place, το κέντρο της νυχτερινής ζωής της πόλης και το σπίτι σε μια τεράστια ποικιλία από παμπ και κλαμπ.

Συμβαίνουν πολλά και εκεί στην πανεπιστημιούπολη. Η Ένωση Φοιτητών συμπληρώνεται από εγκαταστάσεις γυμναστικής, έναν φοιτητικό κινηματογράφο και μια σειρά από άλλους χώρους αναψυχής. Περάστε χρόνο διακοπής μεταξύ των διαλέξεων χαλαρώνοντας στα καφέ μας ή βγείτε από την μπροστινή ρεσεψιόν απευθείας σε ένα από τα πέντε πάρκα της πόλης.

Η στέγαση των φοιτητών είναι κάτι περισσότερο από μια στέγη πάνω από το κεφάλι σας – το μέρος που ζείτε μπορεί να έχει πραγματικό αντίκτυπο στο πόσο καλά κατακτάτε την πανεπιστημιακή ζωή. Με έξι αίθουσες κατοικίας και καθιερωμένους δεσμούς με τον ιδιωτικό τομέα ενοικίασης, η αποκλειστική υπηρεσία διαμονής είναι εδώ για να διασφαλίσει ότι κάθε φοιτητής Solent είναι χαρούμενος και ασφαλής μέσα στο σπίτι του.

Οι έξι φοιτητικές κατοικίες του Solent καλύπτουν μια σειρά από απαιτήσεις και είναι εξαιρετικά μέρη για εργασία, χαλάρωση και συνάντηση νέων φίλων. Η πλειονότητα των πανεπιστημιακών καταλυμάτων προορίζεται για πρωτοετείς φοιτητές, αλλά υπάρχουν επίσης διατάξεις για φοιτητές που επιστρέφουν, μεταπτυχιακούς, δόκιμους αξιωματικών και καλοκαιρινούς φοιτητές.

Όσοι θα ήταν πιο άνετα να νοικιάσουν στον ιδιωτικό τομέα ενθαρρύνονται να χρησιμοποιήσουν το Σχέδιο Διαπίστευσης του Σαουθάμπτον για τη στέγαση φοιτητών (SASSH). Αυτό το σχέδιο, μια συνεργασία μεταξύ των δύο τοπικών πανεπιστημίων, βοηθά να διασφαλιστεί ότι κάθε ακίνητο που νοικιάζετε είναι ασφαλές και ασφαλές.