Netherlands Universities

Το HZ έχει περίπου 4.800 φοιτητές χωρισμένους σε τέσσερα έτη σπουδών και 23 προγράμματα πτυχίου, οκτώ από τα οποία διδάσκονται στα αγγλικά. Περίπου 500 φοιτητές προέρχονται από χώρες εκτός της Ολλανδίας, επομένως έχουν έναν υπέροχο συνδυασμό Ολλανδών και ξένων φοιτητών. Τα εύκολα μαθηματικά θα σας πουν ότι με τέτοιους αριθμούς, οι τάξεις θα είναι μικρές.

Οι δάσκαλοι και το προσωπικό δίνουν μεγάλη έμφαση στην ατομική προπόνηση. Ο προπονητής σπουδών σας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε μαθήματα και να εξερευνήσετε τις δυνατότητες σταδιοδρομίας σας. Ρωτήστε οποιονδήποτε ξένο φοιτητή και θα σας πουν ότι οι καθηγητές και οι καθηγητές είναι άμεσα διαθέσιμοι για να σας βοηθήσουν όταν χρειαστεί. Το HZ διαθέτει επίσης τις εγκαταστάσεις και τις ατομικές υπηρεσίες για μαθητές με αναπηρία ή χρόνια ασθένεια.

Ως πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών έχουν τοποθετηθεί ως ειδικοί στα ύδατα και τη γη, τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις, τη βιομηχανία και τα logistics. Τα διεθνή προγράμματα σπουδών συνάδουν πλήρως με αυτές τις αιχμές του δόρατος.

Κάθε χρόνο ο «KeuzegidsHogerOnderwijs» (Οδηγός για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση) πραγματοποιεί έρευνα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ολλανδία. Για οκτώ συνεχόμενα χρόνια, ο οδηγός κατατάσσει το HZ στα 3 κορυφαία πολυεπιστημονικά ολλανδικά πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών. Οι μικρές ομάδες μαθητών, η πρακτική προσέγγιση και ο διεθνής προσανατολισμός είναι μεταξύ των πλεονεκτημάτων της HZ. Αλλά και οι αίθουσες διδασκαλίας, οι χώροι εργασίας και οι εγκαταστάσεις υπολογιστών βαθμολογήθηκαν ως άριστες.

Η τριτοβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση, ή στα ολλανδικά, «HogerBeroepsOnderwijs» (HBO), παρέχει στους φοιτητές θεωρητική εκπαίδευση παράλληλα με πρακτικά, επαγγελματικά προσόντα που απαιτούνται για επαγγέλματα υψηλού επιπέδου. Εκτός από διαλέξεις, σεμινάρια και έργα, οι φοιτητές υποχρεούνται να ολοκληρώσουν μια θέση εργασίας και ένα ερευνητικό έργο για την τελική τους διατριβή.

ΚΑΤΑΛΥΜΑ

Χωράφια με τουλίπες, ανεμόμυλοι, ξύλινα παπούτσια και μπόλικο τυρί. Επίσης, πολύς κόσμος για τη μικρή του έκταση: πάνω από 17 εκατομμύρια κατοίκους σε 41.528 km². Παραδόξως, υπάρχουν ακόμη περισσότερα ποδήλατα: 20 εκατομμύρια. Οι Ολλανδοί είναι γνωστοί ως ανοιχτόμυαλοι, ανεκτικοί και φιλικοί. Η μακρά παράδοση στο εμπόριο και τη ναυτιλία τους έκανε να μιλούν άπταιστα τις γλώσσες.

Βρίσκεται στην παραλιακή πόλη Vlissingen, στην ολλανδική επαρχία Zeeland, το HZ βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στα νοτιοδυτικά της Ολλανδίας για να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία τόσο εντός όσο και εκτός πανεπιστημιούπολης.

Το Zeeland είναι γνωστό για την εκπληκτική ύπαιθρο, τα παραθαλάσσια χωριά, τους αμμόλοφους και τα φυσικά καταφύγια. Στην κυριολεξία, Zeeland σημαίνει «θάλασσα» και «γη» και η περιοχή ανταποκρίνεται στο όνομά της! Είναι μια περιοχή δέλτα που αποτελείται από νησιά και θαλάσσιους βραχίονες που συνδέονται μεταξύ τους με φράγματα, γέφυρες και σήραγγες. Αυτή η γραφική περιοχή είναι πλούσια σε πολιτισμό και ιστορία με εκπληκτικές παραλίες, φεστιβάλ και πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να αξιοποιήσετε. Είναι η πιο δημοφιλής τουριστική περιοχή στην Ολλανδία. Ζώντας σε αυτή την επαρχία, θα βρείτε μουσεία, τοπικές αγορές και τοπικά φεστιβάλ φαγητού και μουσικής. Το Zeeland φιλοξενεί επίσης μεγάλες εκδηλώσεις όπως το Film by the Sea, το Liberation Day Festival και το Zeeland After Summer Festival.

Το Vlissingen είναι μια φοιτητική και τουριστική πόλη με πληθυσμό περίπου 45.000 κατοίκους. Είναι μια φιλική πόλη όπου μπορείτε να μετακινηθείτε παντού με ποδήλατο. Διαθέτει όλες τις απαραίτητες ανέσεις για να απολαύσετε τη ζωή ενώ προετοιμάζεστε για το μέλλον σας. Με την όμορφη παραλία του, τον μεγαλύτερο χώρο περιπάτου στην Ολλανδία και πολλές καφετέριες στο πεζοδρόμιο, το Vlissingen αποπνέει μια ατμόσφαιρα διακοπών όλο το χρόνο. Μπορείτε να εξερευνήσετε τις γύρω ακτές και τα χωριά με ποδήλατο λόγω του εκτεταμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων. Οι μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις είναι προσβάσιμες μέσα σε λίγες ώρες είτε με αυτοκίνητο είτε με τρένο, κάνοντας τη φοιτητική ζωή εκτός πανεπιστημιούπολης επίσης μια μαθησιακή εμπειρία!

Η γειτονική πόλη με το Vlissingen είναι το Middelburg, το οποίο είναι η πρωτεύουσα του Zeeland. Ορισμένα μαθήματα HZ πραγματοποιούνται σε αυτή την ιστορική πόλη. Μπορείτε εύκολα να φτάσετε εκεί με ποδήλατο ή με το τρένο για να εξερευνήσετε ένα από τα πιο όμορφα κέντρα των πόλεων στην Ολλανδία. Θα ανακαλύψετε ιστορικά μνημεία, το αβαείο, φιλόξενα εστιατόρια, παμπ και πολλά υπαίθρια καφέ.
Όταν ψάχνετε για διαμονή στο Vlissingen, υπάρχουν δυνατότητες να βρείτε ένα καλό και οικονομικό δωμάτιο. Τα περισσότερα φοιτητικά σπίτια βρίσκονται κοντά στο κέντρο της πόλης και σε απόσταση ποδηλασίας από το HZ. Βρίσκεστε επίσης κοντά στη λεωφόρο και την παραλία Vlissingen όταν θέλετε να πάρετε μια ανάσα καθαρού αέρα.

Φροντίστε να κλείσετε ένα δωμάτιο εγκαίρως (κατά προτίμηση στις αρχές της άνοιξης), ώστε να έχετε τις καλύτερες πιθανότητες να κλείσετε το δωμάτιο που ταιριάζει στις επιθυμίες σας. Έχετε πολλές επιλογές σχετικά με την ενοικίαση δωματίου. Τα καταλύματα ποικίλλουν από μονόκλινα έως διαμερίσματα τριών έως εννέα υπνοδωματίων με κοινόχρηστη κουζίνα και μπάνιο.