Το Fontys Hogescholen (Fontys University of Applied Sciences, ή «Fontys») είναι ένα από τα μεγαλύτερα ολλανδικά πανεπιστήμια, με πανεπιστημιουπόλεις που βρίσκονται κυρίως στη νότια Ολλανδία. Παρά τον μεγάλο αριθμό μαθητών, η εκπαίδευση στο Fontys οργανώνεται σε μικρή κλίμακα. Στη Fontys, η διεθνοποίηση είναι βασικό ζήτημα. Προσφέρουν εκπαίδευση στην αγγλική γλώσσα σε αλλοδαπούς φοιτητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν ολοκληρωμένα προγράμματα μαθημάτων ή/και σε αλλοδαπούς φοιτητές που μας επισκέπτονται ως φοιτητές ανταλλαγής. Η ποιότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του οράματος Fontys. Η Fontys προσπαθεί να επιτύχει ένα επίπεδο ποιότητας που θα ταιριάζει με αυτό οποιουδήποτε ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Η Fontys εστιάζει ιδιαίτερη προσοχή στις παραμέτρους που είναι απαραίτητες για τη διασφάλιση της ομαλής προόδου των σπουδών, όπως η εποπτεία σταδιοδρομίας σπουδών, η καθοδήγηση και ένα σύστημα «φίλων», τα ωράρια εκπαίδευσης και εξετάσεων, η ανατροφοδότηση σχετικά με αξιολογήσεις και αναθέσεις, η εγγραφή προόδου σπουδών, η παροχή πληροφοριών και η προσβασιμότητα του διδακτικού προσωπικού.

Το Πανεπιστήμιο προσπαθεί να είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που «εμπνέει την ανάπτυξη μέσω της υποστήριξης και των προκλήσεων». Αυτό είναι επίσης κάτι που θα παρατηρήσετε σε όλο το Fontys, δηλαδή στα προγράμματα μαθημάτων, στο διδακτικό προσωπικό, στην προσωπική επίβλεψη που θα λάβετε και στις διαθέσιμες εγκαταστάσεις. Στο Fontys, θα μάθετε σε συνεργασία με άλλους και θα σας παρέχουν εντατική επίβλεψη σε όλη αυτή τη διαδικασία. Εν ολίγοις, η επιλογή του Fontys για την περαιτέρω εκπαίδευσή σας είναι μια καλή επιλογή!

ΚΑΤΑΛΥΜΑ

Τα διεθνή προγράμματα μαθημάτων διεξάγονται στις πανεπιστημιουπόλεις που βρίσκονται στο Eindhoven, το Tilburg και το Venlo. Όλες οι πανεπιστημιουπόλεις είναι εξοπλισμένες με αίθουσες υπολογιστών, βιβλιοθήκες και φοιτητικά εστιατόρια. Ασύρματο Διαδίκτυο είναι διαθέσιμο σε όλες τις πανεπιστημιουπόλεις, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να φέρετε τον φορητό υπολογιστή σας στο Fontys και να εργαστείτε, να μελετήσετε, να αναζητήσετε πληροφορίες και να ελέγξετε το e-mail σας όπου κι αν βρίσκεστε στο Fontys.

Αϊντχόφεν
Η περιοχή του Αϊντχόβεν βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Ολλανδίας και αποτελεί κορυφαίο τεχνολογικό έδαφος για την καινοτομία και φιλοξενεί επιχειρήσεις παγκόσμιας κλάσης, ινστιτούτα γνώσης και ερευνητικά ιδρύματα. Αυτή η περιοχή είναι διεθνώς γνωστή ως Περιοχή Brainport. κέντρο επιστήμης και τεχνολογίας. Η Πανεπιστημιούπολη του Αϊντχόβεν αποτελείται από μια συλλογή κτιρίων που βρίσκονται σε όλο το Αϊντχόβεν, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό. Το Αϊντχόβεν είναι μια γνήσια φοιτητική πόλη, με μια ευρεία γκάμα φοιτητικών εγκαταστάσεων.

Η περιοχή «Brainport Eindhoven» είναι ένα υπέροχο περιβάλλον για να γίνεις επαγγελματίας. Αυτό είναι το μέρος όπου οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας σχεδιάζουν και βελτιώνουν τελευταίας τεχνολογίας βιομηχανικά και καταναλωτικά προϊόντα για πελάτες σε όλο τον κόσμο. Στα 4ετή προγράμματα Bachelor μας, τα δύο πρώτα χρόνια αποτελούνται από θεωρητικά και πρακτικά θέματα (συμπεριλαμβανομένων έργων) στον τομέα σπουδών της επιλογής σας. Το τρίτο έτος θα κάνετε εξάμηνο πρακτικής άσκησης σε (διεθνής) εταιρεία και το άλλο εξάμηνο θα συμμετάσχετε σε δευτερεύον πρόγραμμα της επιλογής σας. Στο τέταρτο έτος θα έχετε ένα εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο και θα ολοκληρώσετε το πτυχίο σας με ένα πρόγραμμα αποφοίτησης σε μια (διεθνής) εταιρεία. Οι φοιτητές που έχουν πολύ καλές επιδόσεις κατά το πρώτο έτος σπουδών θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε προγράμματα αριστείας.

Venlo
Το Fontys Venlo βρίσκεται μόλις 5 λεπτά μακριά από τη Γερμανία, σε μια από τις ισχυρότερες διασυνοριακές περιοχές της Ευρώπης. Όντας το πιο σημαντικό hotspot logistics της Ευρώπης, είχε πάντα διεθνή εστίαση και ισχυρή αίσθηση επιχειρηματικότητας. Το φιλόξενο και ιστορικό κέντρο της πόλης του Venlo διαθέτει κτήρια που χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα. Το κέντρο της πόλης του Venlo χαρακτηρίζεται από πολλά όμορφα και ιστορικά κτίρια που θυμίζουν την κυρίαρχη παράδοση αιώνων. Εδώ, μια ζωντανή, όμορφη και μοντέρνα πόλη έχει αναπτυχθεί γύρω από αυτό το ιστορικό κέντρο, προσελκύοντας πολλούς ντόπιους και τουρίστες μέσω των πολλών καταστημάτων, εστιατορίων, καφέ και δραστηριοτήτων αναψυχής.

Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο για τους ξένους φοιτητές να βρουν κατάλυμα στην Ολλανδία. Ως εκ τούτου, το Fontys University of Applied Sciences (Fontys) προσφέρει μια υπηρεσία για την παροχή βοήθειας στους φοιτητές για την εξασφάλιση κατάλληλης στέγασης (δηλαδή ενός φοιτητικού δωματίου) για την πρώτη περίοδο των σπουδών τους στο Fontys.

Παρόλο που η Fontys δεν έχει δικούς της κοιτώνες στην πανεπιστημιούπολη, έχει δημιουργήσει συνεργασίες με μια σειρά από διαφορετικά γραφεία φιλοξενίας και ιδιοκτήτες. Μέσω τέτοιων συνεργασιών, η Fontys μπορεί να παρέχει στους φοιτητές καθοδήγηση για την εύρεση στέγης για ένα εξάμηνο ή ακαδημαϊκό έτος στο Fontys. Η γκάμα των διαθέσιμων καταλυμάτων είναι εξαιρετικά ποικίλη, αλλά όλα πληρούν συγκεκριμένα πρότυπα και βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τις διάφορες πανεπιστημιουπόλεις Fontys.