Πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα ενθουσιώδη κλίμα και με την συμμετοχή αρκετών ποδοσφαιρόφιλων οπαδών το τελικό πρωτάθλημα της ΕΦΕΚ ΗΒ που λόγο πανδημίας δεν κατέστη να γίνει στην Αγγλία αλλά τελικά έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου στα βοηθητικά γήπεδα του Μακαρίου Αθλητικού Κέντρου.

Ο τελικός έγινε ανάμεσα στις ομάδες LEICESTER – BRIGHTON. Ο τελικός διεξήχθη υπό την αιγίδα του Προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη. Το πρωτάθλημα ήταν αφιερωμένο στην εκστρατεία κατά των εξαρτήσεων: «ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ, ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ»

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, η φοιτητική ποδοσφαιρική ομάδα του Leicester αναδείχθηκε πρωταθλήτρια του πρωταθλήματος της ΕΦΕΚ Ηνωμένου Βασιλείου, κερδίζοντας στον τελικό την ομάδα του Brighton με 5 – 4 στα πέναλτι (ο κανονικός αγώνας έληξε ισόπαλος 1 – 1).

Πριν την έναρξη του τελικού ο Πρόεδρος του ΚΟΑ στο χαιρετισμό του, αφού καλωσόρισε τις ομάδες και την ηγεσία της ΕΦΕΚ, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον τελικό, τονίζοντας επίσης: «Είναι μεγάλη η χαρά μας που υποδεχόμαστε στα βοηθητικά γήπεδα του Μακαρίου σταδίου, τους φοιτητές – ποδοσφαιριστές και φιλάθλους για να ζήσουμε και να χειροκροτήσουμε όλοι μαζί έναν ξεχωριστό ποδοσφαιρικό αγώνα. Ένας αγώνας ο οποίος φέρνει αισιόδοξο αέρα στον αθλητισμό μας, μετά από όλα όσα περάσαμε με την πανδημία του κορονωϊού».

Στον τελικό παραβρέθηκε και ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Global Education, κ. Κρις Σωφρονίου ο οποίος σαν γνήσιος ποδοσφαιρόφιλος απόλαυσε το παιχνίδι και στο τέλος συγχάρηκε και τις δύο ομάδες.

Μέγας χορηγός για Τρίτη συνεχόμενή χρονιά η εταιρεία μας, Global Educational Services

https://www.facebook.com/cyprussports/videos/334760010976397