To Coventry University College (CU) εδρεύει στην πόλη του Coventry και είναι μέρος του Πανεπιστήμιο  του Coventry. Τα προγράμματα που προσφέρονται διαφέρουν από αυτά που είναι διαθέσιμα στο πανεπιστήμιο του Coventry, ωστόσο εγκρίνονται και απονέμονται από το Πανεπιστήμιο του Coventry όπου και θα εμφανίζεται το όνομα του πανεπιστήμιου στο πιστοποιητικό αποφοίτησης.

Στο CU Coventry προσφέρονται προγράμματα σε επίπεδο foundation και πτυχιακού επιπέδου. Τα μαθήματα γίνονται σε μικρότερες τάξεις έτσι ώστε να μπορεί να υπάρχει συχνή επαφή με τους ακαδημαϊκούς. Επίσης, ο τρόπος φοίτησης είναι διαφορετικός από το πανεπιστήμιο όπου χωρίζονται σε blocks 6 εβδομάδων αντί με semesters και τα κριτήρια εισδοχής είναι επίσης χαμηλότερα.

To Coventry University College (CU) έχει αποκαλύψει τα σχέδια του για τη δημιουργία μιας υπερσύγχρονης πανεπιστημιούπολης συνολικής αξίας 33 εκατομμυρίων λιρών στην πόλη έτσι ώστε να ενισχύσει το καινοτόμο μοντέλο εκπαίδευσης και να προσφέρει στους σπουδαστές και το προσωπικό του ένα περιβάλλον προηγμένης εκμάθησης.

Το CU Coventry μετατρέπει το πρώην κτίριο BT, στο Mile Lane, σε ένα σύγχρονο και εμπνευσμένο μαθησιακό χώρο που έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί μέχρι και 3.000 φοιτητές. Το φιλόξενο περιβάλλον της Νέας Πανεπιστημιούπολης θα επιτρέψει την άνθηση της δημιουργικότητας και της καινοτομίας όπου θα περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, σουίτες ΙΤ, εργαστήρια μηχανικής και επιστήμης, ένα δικαστήριο και ένα καφέ, καθώς και μεγάλες εκτάσεις για κοινωνική μάθηση έτσι ώστε να κάνουν τη διδασκαλία πιο ευέλικτη.

Οι εργασίες στον πρωτοποριακό χώρο είναι ήδη σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο του 2019, με το νέο κτίριο να είναι ανοικτό στους φοιτητές τον επόμενο μήνα.

Η Jackie Mathers, Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος του CU Coventry, δήλωσε:

“Είμαστε κατενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε τα σχέδια για τη νέα μας υπερσύγχρονη πανεπιστημιούπολη που αντικατοπτρίζει μια σημαντική επένδυση για το Πανεπιστήμιο αλλά και την καινοτομία που θα ενισχύσει την εμπειρία των φοιτητών μας, προωθώντας μια παραγωγική πορεία για τα επόμενα χρόνια.

Το καινοτόμο μοντέλο της ευέλικτης εκπαίδευσης θα επισημανθεί στο νέο μας κτίριο, καθώς βλέπουμε ευέλικτους τρόπους να εξοπλίσουμε τους ηγέτες του αύριο.

Το προσωπικό και οι σπουδαστές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας του σχεδιασμού και η ανταπόκρισή τους έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και ενίσχυση των σχεδίων.

Η νέα πανεπιστημιούπολη βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία δίπλα στο Τεχνολογικό Πάρκο του Πανεπιστημίου του Coventry, το οποίο φιλοξενεί ήδη μια ποικιλία δραστηριοτήτων καθώς και μια σειρά επιχειρήσεων εκκίνησης. Είναι επίσης κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό και περιλαμβάνει καλές εγκαταστάσεις στάθμευσης.

Αν θέλετε να σπουδάσετε και εσείς στο Coventry University College μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου, Global Education, στα τηλέφωνα 22780250 ή 22785022