Βάση των στατιστικών στοιχειών της UCAS, στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέχρι και το τέλος της προθεσμίας στις 15 Ιανουαρίου 2019, συνολικά 561.420 σπουδαστές υπέβαλαν αίτηση για να ξεκινήσουν σπουδές από τον Σεπτέμβριο 2019. Αυτή είναι η πρώτη αύξηση από το 2016, με 63.690 φοιτητές να υποβάλλουν αίτηση, για σπουδές στη Βρετανία,από χώρες εκτός της ΕΕ, σημειώνοντας αύξηση 9% σε σχέση με πέρυσι.

Υπήρξε επίσης μια μικρή αύξηση των φοιτητών που υπέβαλαν αίτηση από την ΕΕ παρά την αβεβαιότητα για το Brexit, που οφείλεται σε κυρίως δύο λόγους. Πρώτoν στο γεγονός ότι τα δίδακτρα θα παραμείνουν τα ίδια για τους σπουδαστές της ΕΕ για το ακαδημαϊκό έτος του Σεπτεμβρίου 2019 και επίσης το γεγονός της διατήρησης του βρετανικού δανείου προς τους φοιτητές, δανείου που θα διατίθεται για όλα τα χρόνια φοίτησης του σπουδαστή που θα αρχίσει τις σπουδές του τον Σεπτέμβριο του 2019 όπως ανάφερε ο διευθύνων Σύμβουλος της Global Education, Κρις Σωφρονίου

Ο κ. Clare Marchant, διευθύνων σύμβουλος της UCAS, δήλωσε: «Σε αυτή την εποχή της αβεβαιότητας, αυτά τα νέα είναι ευπρόσδεκτα γιατί θα δούμε περισσότερους σπουδαστές της ΕΕ καθώς και και διεθνείς φοιτητές που επιθυμούν να έρθουν και να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Ο κ. Σωφρονίου εξέφρασε την άποψη ότι τα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου θα συνεχίσουν να είναι ένας πρώτος προορισμός επιλογής για εκείνους που θέλουν ανώτατη εκπαίδευση παγκόσμιας εμβέλειας. Τα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου κατέχουν την πρώτη θέση σε 13 από τα 48 επιστημονικά πεδία που καλύπτονται από το QS, τα οποία αποτελέσματα δημοσιευτήκαν πρόσφατα. Τα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου εμφανίζονται 137 φορές στα 10 κορυφαία πανεπιστήμια, σε αυτά τα επιστημονικά πεδία.

“Είναι σημαντικό επίσης να γνωρίζουμε πως οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να κάνουν αίτηση μέσω του UCAS μέχρι και τις 30 Ιουνίου και στη σνέχεια να μπουν στην διαδικασία του Clearing» ανάφερε ο κ. Κρίς Σωφρονίου. «Υπάρχει επίσης η δυνατότητα απευθείας εισδοχής (Direct Entry), σε επιλεγμένα Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας που αντιπροσωπεύει ο οργανισμός μας, και που διαθέτουν έναν τεράστιο αριθμό ειδικοτήτων σε διαφορετικούς κλάδους σπουδών χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε ειδική προετοιμασία.

Για όσους επιθυμούν να σπουδάσουν σε πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, μπορούν να κανονίσουν μια δωρεάν συνάντηση με την Global Education μέσω των τηλεφώνων 22 780250 και 22 785022.