H Guardian University of Guide δημοσίευσε τον κατάλογο με τα 100 καλύτερα Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας έχει δημοσιευθεί με την ετήσια κατάταξη τους για το 2019 προς  μεγάλη χαρά  το πανεπιστήμιο του Nottingham Trent κατέκτησε την 16η θέση στην κατάταξη.

Για πρώτη φορά στα χρονικά το Πανεπιστήμιο  έχει ξεπεράσει στην λίστα βαθμολογίας τον πιο γνωστό και άτυπο ανταγωνιστή του το Πανεπιστήμιο του Nottingham μέλος της elite   Russell Group κατά μία θέση!

Βάσει  των καταλόγων κατάταξης των τελευταίων πέντε ετών εμφανίζει συναρπαστική τεράστια άνοδο. Το 2017 βρισκόταν  στην 53η θέση , το 2018 στην 34η και το 2018 στην κορυφαία 16η θέση. Βρίσκεται πλέον στην 16η θέση μετά από το μεγάλο άλμα που πραγματοποίησε από την 53η σε διάστημα μόλις 2 ετών!!

Έχει  βελτιωθεί και παρουσιάζει σταθερή άνοδο σε όλους τους τομείς όπως στις προοπτικές εργασίας μετά την αποφοίτησης των φοιτητών, την επαγγελματική σταδιοδρομίας τους, καθώς και στην επίτευξη υψηλότερων βαθμών ως  κριτήρια εισδοχής, και στις σχέσεις υποστήριξης  μεταξύ των φοιτητών με   το ακαδημαϊκό προσωπικό.

Το Nottingham Trent, στο οποίο φοιτούν  30.000 φοιτητές, ιδρύθηκε ως Σχολή Σχεδίου το 1843 για να καλύψει τις υψηλές απαιτήσεις των κλάδων της μόδας και κλωστοϋφαντουργίας. Σήμερα βρίσκεται ανάμεσα στα πέντε κορυφαία Πανεπιστήμια στον κλάδος του fashion and textiles, για τον σχεδιασμό κτιρίων, πόλεων-χωριών βάσει τον κατάλογο βαθμολογιών του διακεκριμένου Οδηγού του Guardian University. Επιπρόσθετα φαντάζει στον κατάλογο με τους κορυφαίους 10 στο  Σχέδιο,  την Ψυχολογία, Λογιστική, Εγκληματολογία και τις Κινηματογραφικές Σπουδές.

Ο Καθηγητής Edward Peck, Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Nottingham Trent, δήλωσε ότι το ίδρυμα επικεντρώνεται κυρίως  στην εμπειρία του φοιτητή, ο οποίος με μεγάλη υπερηφάνεια δηλώνει ότι  » Πλέον είναι το Πανεπιστήμιο με υψηλά standards διδασκαλίας και έρευνας» συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι, «Σπαταλούμε τεράστιο χρόνο, καινοτομίας και πόρων στη διδακτική μας εμπειρία για τους φοιτητές  με ειδικό τρόπο και τεχνική που είμαι βέβαιος ότι τα Πανεπιστήμια του Russell Group  διαθέτουν  παρόμοια ποσά συνολικής δαπάνης για την  έρευνα.. Πιστεύω ακράδαντα ότι με τα άλλα συναφή Πανεπιστήμια, επαναπροσδιορίζουμε τι ακριβώς  σημαίνει να είσαι elite Πανεπιστήμιο στον 21ο αιώνα. »

Το  συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο δίνει επίσης μεγάλη έμφαση στην τοπική οικονομία, εστιάζοντας με την ειδική  έρευνα  να ωφελήσει τις τοπικές επιχειρήσεις και εταιρείες, να προσλαμβάνουν τους αποφοίτους με  συγκεκριμένες δεξιότητες που αναζητούν ως εργοδότες στη γύρω περιοχή.

Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο του Nottingham Trent και για εξασφάλιση θέσης, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον αντιπρόσωπο στην Kύπρο, Global Education  στο 22780250, 22785022 και 22772244.