Μια ομάδα από το Κέντρο Excellence in Learning & Teaching (CELT) του Πανεπιστημίου του Derby κέρδισε το βραβείο Blackboard Catalyst για την Ενταξιακή Εκπαίδευση, το οποίο τιμά τα ιδρύματα των οποίων η διδασκαλία, το περιεχόμενο, η τεχνολογία και οι εκπαιδευτικές υπηρεσίες είναι χωρίς οποιουδήποτε αποκλεισμούς και υποστηρίζουν τους φοιτητές με αναπηρίες.

Η ομάδα εντυπωσίασε τους κριτές με την επικεντρωμένη προσπάθεια που έκανε το Πανεπιστήμιο για να διασφαλίσει ότι το μαθησιακό περιβάλλον είναι περιεκτικό και δίκαιο για όλους τους σπουδαστές.  Αυτή η δέσμευση και η προσέγγιση της ενταξιακής πρακτικής και η εφαρμογή του Blackboard Ally (ένα προϊόν που έχει σχεδιαστεί για να καταστήσει περισσότερο προσβάσιμο το ψηφιακό περιεχόμενο) τους τελευταίους 18 μήνες, προβάλλει την εξαιρετική εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς.

Η Claire Gardener, Τεχνολόγος Ανώτερης Εκμάθησης στο CELT, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που λάβαμε αυτό το βραβείο το οποίο αναγνωρίζει την πορεία μας για τη δημιουργία μιας μαθησιακής εμπειρίας χωρίς αποκλεισμούς για τους φοιτητές μας».

Τα ετήσια Βραβεία Blackboard Catalyst, τα οποία ιδρύθηκαν το 2005,  αναγνωρίζουν και τιμούν την καινοτομία και την αριστεία στην παγκόσμια κοινότητα πρακτικής Blackboard, όπου εκατομμύρια εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων εργάζονται καθημερινά για να επαναπροσδιορίσουν τι είναι δυνατό κατά τη χρήση της τεχνολογίας. Οι νικητές επιλέγονται από μια διασταυρωμένη ομάδα εμπειρογνωμόνων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Global Operations & Success στο Blackboard, Lee Blakemore, πρόσθεσε: «Είμαι περήφανος που γνωρίζω τους φετινούς εξαιρετικούς αποδέκτες του Βραβείου Blackboard Catalyst για την αποδεδειγμένη δέσμευσή τους στη χρήση τεχνολογίας για την ενίσχυση της μαθησιακής εμπειρίας και την ανταλλαγή των βέλτιστων πρακτικών τους με την εκπαιδευτική κοινότητα. Οι εξαιρετικές συνεισφορές τους θα βοηθήσουν στην επιτυχία των φοιτητών στην κοινότητα των χρηστών του Blackboard.»

Η ομάδα του Πανεπιστημίου του Derby τιμήθηκε παράλληλα με άλλους νικητές του Blackboard Catalyst Award κατά τη διάρκεια της TLC Europe 2019, της διάσκεψης χρηστών του Blackboard που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στο Newcastle.

Το Blackboard είναι ο κορυφαίος πάροχος τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών που εστιάζουν στην επιτυχία του εκπαιδευόμενου. Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων του είναι ασύγκριτο στην αγορά, καλύπτει τη διδασκαλία και τη μάθηση, την ανάλυση, την εμπλοκή της κοινότητας και τις υπηρεσίες των φοιτητών.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Derby University, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου, Global Education Services, στο 22 780250 η 22 772244.