Το πανεπιστήμιο του Middlesex κέρδισε βραβείο καινοτομίας στο τελικό του Eurobot 2019 που διοργανώθηκε στη La Roche-sur-Yon στην Γαλλία. Το Eurobot είναι ένας διεθνής διαγωνισμός ερασιτεχνικής ρομποτικής, ανοικτός στους νέους από όλο τον κόσμο σε οργανωμένα σύνολα είτε σε φοιτητικά προγράμματα είτε σε ανεξάρτητες λέσχες.

Οι διαγωνιζόμενες ομάδες έπρεπε να προγραμματίσουν επιτραπέζια ρομπότ ώστε να παραλάβουν και να ταξινομήσουν σωστά τα χρωματιστά πούλια, αποφεύγοντας την πρόσκρουση με άλλα ρομπότ.

Η ομάδα του Middlesex, που ονομάστηκε Brainstorm, εντυπωσίασε τους κριτές για τις καινοτόμες μεθόδους που χρησιμοποίησε. Ξεχώρισε για την χρήση του λειτουργικού συστήματος Robotic Operating System( ROS), και της πλακέτας Latte Panda, όπως επίσης για την τοποθέτηση ηχείων στα ρομπότ – τα οποία τους βοήθησε να αποφύγουν ανθρώπινο λάθος και τέλος έχοντας μονάχα ένα pullcord που ενεργοποίησε και τα τρία ανταγωνιστικά bots ταυτόχρονα.

Η ομάδα κατάφερε να λάβει χορηγία ύψους περίπου £15,000 από εταιρείες όπως η Maxon Motor, η Festo – προμηθευτής τεχνολογίας αυτοματισμού, η  Pozyx και η Rapid Εlectronics, καλύπτοντας έτσι όλα τα έξοδα της.

Το πανεπιστήμιο του Middlesex, ως οικοδεσπότης των Βρετανικών τελικών του Eurobot και έδρα της οργανωτικής επιτροπής του Ηνωμένου Βασιλείου, παρείχε δύο κριτές για τον μεγάλο τελικό, μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του ιδρύματος .

Για περισσότερες πληροφορίες για το Middlesex University, μπορείτε να επικοινωνήσετέ με τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου, Global Education Services, στο 22 780250 η 22 772244.