Οι σπουδές στην Μ. Βρετανία  είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή για εσένα!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Global Education Services, κ. Κρις Σωφρονίου, σου δίνει πρακτικές συμβουλές για να είναι πιο ομαλή η μετάβασή σου  στο νέο επιλεγμένο τόπο διαμονής.

Η μεταφορά σου από το αεροδρόμιο προς το Πανεπιστήμιο δεν θα πρέπει να σε προβληματίζει. Τα  Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας σου προσφέρουν την δωρεάν υπηρεσία, που ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους ξένους πρωτοετείς που προέρχονται από διαφορετικές χώρες και αναλαμβάνουν την  μεταφορά σου από το αεροδρόμιο στην φοιτητική εστία. Την συγκεκριμένη  υπηρεσία μπορείς να την αναζητήσεις  στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου και θα ήταν προτιμότερο πριν ταξιδέψεις προς την Μ.Β. να γνωρίζεις ακριβώς το πρόγραμμα και την  διαθεσιμότητα ωρών και ημερών.

Σε περίπτωση που αντιληφθείς  ότι το Πανεπιστήμιο  δεν σου προσφέρει αυτή την υπηρεσία,  ή  οι ώρες και οι μέρες διαθεσιμότητας  δεν συμπίπτουν με τις ημέρες που θα ταξιδέψεις, τότε θα ανατρέξεις  στο πρόγραμμα που παρέχουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και  προσφέρονται στο αεροδρόμιο που θα πας. Σε όλα τα αεροδρόμια υπάρχουν λεωφορεία, πούλμαν, τρένα  είτε συμβατικά είτε  express που τελικά θα επιλέξεις και θα προχωρήσεις στην  αγορά του εισιτηρίου σου από τους  ειδικά διαμορφωμένους χώρους που διαθέτουν,  ή θα  τα αγοράσεις μέσω διαδικτύου  https://tftl.gov.uk/ και http://www/nationalrail.co.uk/

Εναλλακτικά  μια πιο ακριβή  επιλογή κατά την άφιξή σου στο αεροδρόμιο είναι το ταξί. Στην Μ.Β. υπάρχουν δύο ειδών ταξί που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, τα Black Cabs τα οποία έχουν πιο υψηλό κόστος και τα Mini Cabs με πιο οικονομικές και προσιτές τιμές. Για  τα Mini Cabs θα μπορούσες να δρομολογήσεις ραντεβού μέσω τηλεφώνου πριν ταξιδέψεις  ή και διαδικτυακά,  και ο οδηγός σε περιμένει στο αεροδρόμιο στο σημείο συνάντησης που έχετε συμφωνήσει. Η κάθε πόλη διαθέτει τις ιδιωτικές εταιρείες Mini Cabs, επομένως η εύρεση ταξί  γίνεται  από την εταιρεία  στην πόλη που εσύ θα σπουδάσεις.

Πολύ σημαντικό για εσένα είναι  ότι,  όταν ετοιμάσεις τις βαλίτσες να είσαι σίγουρος- σίγουρη  ότι η φοιτητική εστία που θα διαμείνεις θα είναι ανοικτή όταν φτάσεις. Επίσης, βεβαιώσου ότι γνωρίζεις την ακριβή διεύθυνση διαμονής σου!  Η κάθε φοιτητική εστία διαθέτει το δικό της πρόγραμμα ωραρίου σε συγκεκριμένες  ημερομηνίες,  συνεπώς εάν φθάσεις πιο νωρίς θα πρέπει να ειδοποιήσεις  για early check in. Εάν  αποφασίσεις  να πας  πιο γρήγορα στην φοιτητική εστία τότε η  επιπλέον χρέωση είναι δεδομένη. Επιπρόσθετα ενημερώνεις την εστία  που θα διαμείνεις  για την ώρα άφιξης, εάν δεν είναι εργάσιμη ημέρα  τότε καλείται ο  φύλακας της βάρδιας να σου ανοίξει και να ακολουθηθεί  η διαδικασία παράδοσης  του κλειδιού. Εάν δεν λάβεις καμία ενημέρωση αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο, πανσιόν  έως ότου  ανοίξει η εστία.

Εύχομαι αυτό το μεγάλο και όμορφο  ταξίδι  που ξεκινάει να σου μείνει αξέχαστο! Είμαι σίγουρος ότι θα  πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου  και τους στόχους  που έχεις θέσει, για ένα πραγματικά λαμπρό μέλλον!