Η εκπαιδευτική υπηρεσία της Global Educational Services σε συνεργασία με  το Πανεπιστήμιο του Nottingham Trent προσκάλεσαν  μια ομάδα που την αποτελούσαν καθηγητές των Καλών τεχνών προερχόμενοι από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Κύπρου, για να παρακολουθήσουν  την έκθεση των αξιόλογων έργων των τελειόφοιτων της φημισμένης Σχολής of Art and Design που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουνίου.

Ο Κρις Σωφρονίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Global, και η Δέσπω Χαραλάμπους, Marketing Μαnager, συνόδευσαν  την αποστολή  από την Κύπρο  στο Nottingham.

Η συγκεκριμένη Σχολή of Art & Design του NTU  βρίσκεται στην λίστα των 10 πρώτων διακεκριμένων  θέσεων των  Σχολών Καλών Τεχνών στην Μ. Βρετανία. Επίσης το NTU κατέχει την 16η  θέση στα καλύτερα πανεπιστήμιά της Μ.Β., βάσει της Guardian University Guide Table League 2019.

H επίσκεψη διήρκεσε συνολικά 3 ημέρες και περιελάμβανε εκτενής ξενάγηση στην πανέμορφη πόλη του Nottingham και σε όλες τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις που στεγάζεται η Σχολή.

Το highlight της επίσκεψης ήταν την ημέρα του show των τελειόφοιτων που πραγματοποιήθηκαν και στα τρία διαδοχικά κτήρια που ανήκουν στην σχολή στο κέντρο της πόλης, Bonington, Waverley και  Maudslay.

Περισσότεροι από  1.300 τελειόφοιτοι της Σχολής Art & Design συμμετείχαν για να προβάλλουν τα έργα και τις δημιουργίες τους από διαφορετικούς χώρους,  όπως:

  • Architecture, Architectural Technology, and Interior Architecture and Design
  • Costume Design and Making, and Theatre Design
  • Decorative Arts
  • Design for Film and Television
  • Fashion Accessory Design, Fashion Design, and Fashion Knitwear Design and Knitted Textiles
  • Fashion Communication and Promotion, Fashion Management, Fashion Marketing and Branding and International Fashion Business
  • Fine Art
  • Graphic Design, and Animation
  • Photography
  • Product Design, and Furniture and Product Design

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τέλη Ιουλίου, και  ενδέχεται  να έχει επισκέπτες από διαφορετικούς χώρους ενδιαφέροντος αλλά και εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν  χαρισματικά ταλέντα.

Ήταν μια  υπέροχη και εποικοδομητική  εμπειρία που απόλαυσε η ομάδα που ταξίδεψε στην Μ. Βρετανία από την Κύπρο. Απέκτησε περισσότερες γνώσεις για  την ποιότητα προγράμματος σπουδών και της εξαιρετικής διδασκαλίας που λαμβάνουν ο φοιτητές, η οποία  αποτυπώνεται  στην προσεγμένη δουλειά τους που αναγνωρίζεται  μέσω  των εκθέσεων.

Η Global Educational Services αντιπροσωπεύει το Πανεπιστήμιο του Nottingham Τrent, συμμετέχει ενεργά και υποστηρίζει τέτοιου είδους δραστηριότητες ώστε να γνωρίσουν κυριολεκτικά τα αποτελέσματα της ποιότητας σπουδών. Ο κ. Σωφρονίου μέσω της Global  δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την άμεση επαφή των Σχολών του Πανεπιστημίου με τους καθηγητές που διδάσκουν  στα σχολεία  της Κύπρου και της Ελλάδος, για να γνωρίσουν δια ζώσης την εκπληκτική εκπαίδευση  που είναι πραγματικά επένδυση στους τομείς ενδιαφέροντος. Για τον κ. Σωφρονίου “αποτελεί αξιοσημείωτο γεγονός ότι οι εκθέσεις που διοργανώνονται από το NTU αποσκοπούν στη αναγνωσιμότητα του υψηλού επιπέδου σπουδών και οδηγούν  στοχευμένα  σε μια εξασφαλισμένη σταδιοδρομία γεμάτη προοπτικές  για τους αποφοίτους”.