O Διευθύνων Σύμβουλος της Global Education μας περιγράφει πώς πέρασε στην πρόσφατη επίσκεψη του στο Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin.

H επίσκεψη ήταν στα πλαίσια γνωριμίας των αντιπροσώπων του πανεπιστημίου με το πανεπιστήμιο και των εγκαταστάσεων του.

Το κυρίως campus του πανεπιστημίου βρίσκεται στην πόλη του Cambridge, βορειοανατολικά Λονδίνου. Η πόλη αυτή σε εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή με τα στενά δρομάκια, τις πλατείες, το ατέλειωτο πράσινο, τα μουσεία, τις γόνδολες και την εντυπωσιακή της αρχιτεκτονική.

 

 

 

Το Cambridge διαθέτει πολλά εστιατόρια, από τα πιο πρόχειρα μέχρι τα καλύτερα, βραβευμένα με αστέρια Michelin. Υπάρχει ταϊλανδέζικη, ιταλική, γαλλική, ισπανική και μοντέρνα αγγλική κουζίνα. Επίσης, πολύ διαδεδομένα είναι και τα gastro-pubs, που συνδυάζουν καλό φαγητό και ποτό με μουσική. Τα μπαράκια στο Cambridge είναι επίσης πολύ διαδεδομένα και είναι πάντα γεμάτα από φοιτητές τις καθημερινές όσο και στα weekends.

Το πανεπιστήμιο διαθέτει δεύτερο κάμπας στο Chelmsford. Από το Cambridge στο Chelmsford είναι μια όμορφη διαδρομή μιας ώρας περίπου, ανάμεσα σε απέραντες εκτάσεις πρασίνου.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μάθαμε διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία για την πόλη.

Το Chelmsford θεωρείται η γενέτειρα του ραδιοφώνου, έχει ομάδα κρίκετ πρώτης κατηγορίας, διοργανώνει ένα από τα καλύτερα διεθνή μουσικά φεστιβάλ στον κόσμο, υπάρχουν πολλά μουσεία για να επισκεφτεί κάποιος, διαθέτει τρία εμπορικά κέντρα (το Meadows, το High Chelmer και το Bond Street) και πληθώρα από εστιατόρια, καφετερίες, μπαρ και παμπς.

Η πανεπιστημιούπολη του Chelmsford βρίσκεται σε μια ήσυχη τοποθεσία δίπλα στο ποτάμι. Εδώ βρίσκονται οι σχολές Science and Technology, Arts, Law and Social Science.

Επόμενος σταθμός είναι η Ιατρική Σχολή. H Σχολή εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2018. Είναι η πρώτη Ιατρική Σχολή στην περιοχή του Essex.

Συνεργάζεται με 5 νοσοκομεία του NHS και διαθέτει πάνω από 60 GP, ιατρούς. Διαθέτει επίσης ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις με την τελευταία λέξη της σχετικής τεχνολογίας. Προσφέρει πτυχιακά και μεταπτυχιακά πτυχία και short courses.

Ακολούθως επισκεφτήκαμε τη Nοσηλευτική Σχολή, και τη Σχολή Μηχανολογίας. To ταξίδι στο Chelmsford τελείωσε με μια ξενάγηση στην πόλη. Επισκεφτήκαμε το Μουσείο, περάσαμε από το County Ground, είδαμε τον καθεδρικό ναό και περάσαμε από μερικά από τα πολλά πάρκα του.

Την τελευταία ημέρα της επίσκεψής μας, απολαύσαμε μια βόλτα με γόνδολα στον ποταμό Cam που περνάει μέσα από πολλά σημεία ενδιαφέροντος. Οφείλουμε ευχαριστίες στο International Office του Πανεπιστημίου για την πρόσκληση και την όμορφη φιλοξενία και ειδικότερα στον Simon Wood, International Assistant Director και στον Salvatore Genovesi, International Officer EU.