Η Global Education προσκλήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Derby για μια πλήρη 4ήμερη περιοδεία στο Πανεπιστήμιο. H Global Education είναι ένας από τους παλαιότερους αντιπροσώπους τους στην Ευρώπη με 20 χρόνια παρουσίας του Πανεπιστήμιου στην Κύπρο.

Η πρώτη μέρα άρχισε με ένα θερμό καλωσόρισμα από τον International Manager, Richard Side, ακολουθώντας με μια ομιλία της υπεύθυνης μάρκετινγκ Jo Newman και των International Officers Mikaela Green και Chris Wyke. Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την Helen Boulton και τον Alex Hudson από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και τη Laura Williamson από το Διεθνές Κέντρο Φοιτητών. Ακολούθησε μια πανεπιστημιακή περιοδεία από την φοιτητική πρεσβευτή Emma Halten, η οποία μας έδειξε το κεντρικό κτίριο και τη φοιτητική Ένωση καθώς και την βιβλιοθήκη. Oι συνεδρίες συνεχίστηκαν με την Suzanne Wigley από το πρόγραμμα Joint Honors και τη Larissa Allwork από το τμήμα Έρευνας στην Ευρώπη. Η τελευταία μας παρουσίαση ήταν από τον ακαδημαϊκό διευθυντή Marcus Werren από το Derby Business School. Το βράδυ ακολούθησε δείπνο με όλους τους αντιπροσώπους που ήταν μαζί μας από την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Νορβηγία και την Ολλανδία.

 

Ημέρα 2. Επίσκεψη στην πανεπιστημιούπολη Markeaton Street. Μια υπέροχη πρωινή συζήτηση με τον επικεφαλής της Σχολής Καλών Τεχνών, David McGravie, ακολουθώντας μια περιοδεία στο τμήμα της μηχανικής και της τεχνολογίας από τον Richard Bostock και μια επισκόπηση από τον Warren και τη Louise Pigden. Φανταστικές εγκαταστάσεις και μερικοί από μας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας (VR). Σύγχρονες εγκαταστάσεις στις αίθουσες ηχογράφησης όπως επίσης και στο τμήμα τεχνών.  Επισκεφθήκαμε το Britania Mill και πήγαμε περιοδεία στις φοιτητικές εστίες. Η επιλογή της ημέρας ήταν η περιπλάνησή μας στο Derby Theatre, μια μοναδική εμπειρία καθώς καταφέραμε να δούμε τις τελευταίες στιγμές από τις πρόβες και την προετοιμασία καθώς ήταν η πρεμιέρα μόνο λίγες ώρες μακριά.

Η τρίτη μέρα μας βρήκε πίσω στο Kedleston Road – η κύρια πανεπιστημιούπολη του Derby. Μια πρωινή κουβέντα με την Sally Akehurst από το τμήμα Ζωής και Φυσικών επιστημών, και στη συνέχεια στο αθλητικό κέντρο όπου μας μίλησε ο Martin Stuart για όλα όσα έπρεπε να γνωρίζουμε για το διακεκριμένο Αθλητικό Κέντρο και όλα όσα προσφέρουν. Ένας περίπατος πίσω στην κεντρική πανεπιστημιούπολη (η οποία απέχει μόνο 3 λεπτά με τα πόδια από το Αθλητικό Κέντρο). Η Jane Montague, Επικεφαλής της Ψυχολογίας μας μίλησε για όλα όσα σχετίζονται με την ψυχολογία και στη συνέχεια ακολούθησε ένα 20λεπτο περπάτημα στο Τμημα της Νομικής. Εκεί ο Phil Hodgson μας έδωσε μια παρουσίαση σχετικά με τη Σχολή και στη συνέχεια μας πήραν μια περιήγηση στο κτίριο και τις συναρπαστικές εγκαταστάσεις του. Η ημέρα έληξε με μια ομιλία από την Isobel Stockdale από το τμήμα Σύγχρονης Φιλοξενίας και Τουρισμού, το οποίο εδρεύει στην πανεπιστημιούπολη Buxton.

Ημέρα 4. Επίσκεψη στο Chatsworth House. Το Chatsworth House φιλοξενεί τον Δούκα και τη Δούκισσα του Devonshire και έχει περάσει από 16 γενιές της οικογένειας Cavendish. Το σπίτι ήταν στολισμένο για τα Χριστούγεννα. Ήμασταν πολύ τυχεροί που είχαμε την ευκαιρία να το δούμε. Υπάρχουν πάνω από 30 δωμάτια για να εξερευνήσετε. Σήμερα, το Chatsworth House περιέχει έργα τέχνης που ξεπερνούν τα 4.000 χρόνια, από την αρχαία ρωμαϊκή και αιγυπτιακή γλυπτική, και τα αριστουργήματα των Rembrandt, Reynolds και Veronese. Η μέρα μας τελείωσε με μεσημεριανό γεύμα στο εστιατόριο Cavendish.