Μετά την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την ΕΕ, όλοι οι Ευρωπαίοι φοιτητές που θα σπουδάσουν στο Η.Β. από τον Σεπτέμβριο του 2021 και μετά θα θεωρούνται ως διεθνείς φοιτητές, οπότε δεν θα δικαιούνται τα χαμηλά δίδακτρα, ούτε θα έχουν πρόσβαση στο φοιτητικό δάνειο (Student Loan). Οι φοιτητές όμως που θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους πριν από τις 31 Ιουλίου 2021 θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στα χαμηλά δίδακτρα (home fees) και το φοιτητικό δάνεια, θα χρειάζονται όμως visa..

Το Πανεπιστήμιο του Coventry έχει ανακοινώσει ότι θα ανοίξει κάποια προγράμματα σπουδών για εισδοχή στα μέσα Ιουλίου 2021, η οποία θα δώσει την ευκαιρία στους φοιτητές να λάβουν τα τελικά τους αποτελέσματα και να κάνουν εγγραφή ώστε να έχουν πρόσβαση στο Φοιτητικό Δάνειο καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος τους.

Τα προγράμματα που θα προσφέρονται είναι τα εξής:
BSc Biomedical Science
BA Business Management
BSc Computer Science
BA Digital Marketing
BA International Relations
BEng Mechanical Engineering
BSc Psychology
BSc Aviation Management

Ημερομηνίες έναρξης:
1ος χρόνος Ιούλιο με Ιούλιο 12 μήνες 16/07/2021 – 31/06/2022
2ος χρόνος Ιούλιο με Ιούλιο 12 μήνες 16/07/2022 – 31/06/2023
3ος χρόνος Ιούλιο με Μάη 10 μήνες 16/07/2023 – 11/05/2023
Σημείωση ότι για τα έτη 2 και 3 αυτές οι ημερομηνίες έναρξης είναι ΜΟΝΟ για σκοπούς χρηματοδότησης φοιτητών. Αυτό σημαίνει ότι οι φοιτητές θα πρέπει να δηλώσουν ότι οι σπουδές τους αρχίζουν αυτές τις ημερομηνίες για να διασφαλιστεί ότι έχουν τη χρηματοδότησή τους, ωστόσο, η διδασκαλία τους δεύτερου και τρίτου έτους θα ξεκινήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου ως συνήθως.

Οι φοιτητές θα πρέπει να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις εισδοχής. Για να μπορέσει κάποιος να πάρει την visa θα πρέπει απαραίτητα να έχει ένα ικανοποιητικό επίπεδο της αγγλική γλώσσας, όπως το IELTS (τουλάχιστον 6,0 συνολικά και 5,5. σε κάθε μέρος)

Οι σπουδές θα ξεκινήσουν διαδικτυακά τον Ιούλιο και όλοι οι φοιτητές, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα στο οποίο θα εγγραφούν, θα κάνουν πρώτα το μάθημα Add-Vantage – «Be the Change» μεταξύ Ιούλιο και Σεπτέμβριο. Αυτό το μάθημα είναι υποχρεωτικό και θα πρέπει να το περάσουν οι φοιτητές.

Στη συνέχεια οι φοιτητές θα ξεκινήσουν τα υπόλοιπα μαθήματα τον Σεπτέμβριο 2021 για την ολοκλήρωση του πρώτου έτους. Αυτό ισχύει μόνο για το 1ο έτος αφού τον 2ο και 3ο χρόνο οι φοιτητές θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, λαμβάνοντας υπόψη την ποιο πάνω σημείωση σχετικά με τη χρηματοδότηση των σπουδών τους.

To μάθημα «Be the Change» στοχεύει να ενημερώσει τους φοιτητές για τη βιωσιμότητα και την ενίσχυση της πολιτιστικής τους γνώσης. Αυτό το μάθημα 10 εβδομάδων έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τους φοιτητές να συμμετέχουν σε διμηνιαίες δραστηριότητες εργαστηρίων σε ομάδες.

Οι φοιτητές θα έχουν επίσης την ευκαιρία να:
• Κάνουν μια περιοδεία εικονικού κόσμου, εξερευνώντας και τις επτά ηπείρους του κόσμου και να συνδεθούν με φοιτητές από όλο τον κόσμο
• Συμμετάσχουν με μια εικονική εμπειρία διαφυγής για να βελτιώσουν τη γνώση τους για την βιωσιμότητα
• Παρακολουθήσουν εκδηλώσεις με προσκεκλημένους ομιλητές
• Αποκτήσουν πρόσβαση σε επιχορηγημένη ευρωπαϊκή εκδρομή 5 ημερών σε προορισμό επιλογής τους που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο ή τον Απρίλιο του 2022.

Τα δίδακτρα για τους φοιτητές που θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο θα είναι £9250.00 ετησίως και θα καλύπτονται από το Κρατικό Βρετανικό Φοιτητικό Δάνειο (Student Loan).

Επικοινωνήστε άμεσα με τους αντιπροσώπους του πανεπιστημίου, Global Education, για περισσότερες πληροφορίες και για εξασφάλιση θέσης χωρίς κανένα κόστος για τον Ιούλιο 2021 στα τηλέφωνα 22 780250 και 22 785022