Το Πανεπιστήμιο Radboud συγκαταλέγεται στο πρώτο τοις εκατό των πανεπιστημίων στον κόσμο.

Επιπλέον, το Νόμπελ Φυσικής του 2010 απονεμήθηκε σε δύο καθηγητές που συνδέονται με το Πανεπιστήμιο Radboud.

Το Radboud είναι το καλύτερο παραδοσιακό, γενικό πανεπιστήμιο στην Ολλανδία, σύμφωνα με τον ολλανδικό πανεπιστημιακό οδηγό πληροφοριών – KeuzegidsUniversiteiten 2020 (για προγράμματα πανεπιστημίου) και έχει κερδίσει αυτό το βραβείο 8 φορές σε 9 χρόνια. Κατέλαβε επίσης την 24η θέση στην Ευρωπαϊκή Κατάταξη Διδασκαλίας 2019. 105η στην κατάταξη ARWU / Shanghai 2020, 128η στην παγκόσμια κατάταξη πανεπιστημίων 2020 και 217η στην QS 2020.

Το Radboud φιλοξενεί διεθνείς φοιτητές από 100 χώρες και τους προσφέρει 14 προγράμματα πτυχίου και 35 μεταπτυχιακά. Στις 7 σχολές του, δάσκαλοι και ερευνητές από περισσότερες από 50 χώρες εξερευνούν όλους τους τομείς της επιστήμης.

Το Διεθνές Γραφείο του Πανεπιστημίου Radboud παρέχει ειδικές υπηρεσίες προ της άφιξης για διεθνείς φοιτητές που εγγράφονται σε πρόγραμμα που διδάσκεται αγγλικά, συμπεριλαμβανομένων βίζας, στέγασης, ασφάλισης και κοινωνικών δραστηριοτήτων. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την εύρεση καταλύματος, καθώς ο Radboud σας βοηθά σε αυτό. Επίσης, το πανεπιστήμιο προσφέρει δωρεάν μάθημα Ολλανδικών σε κάθε διεθνή φοιτητή.

Το Radboud εδρεύει στην παλαιότερη πόλη της Ολλανδίας – το Nijmegen. Με την υπερσύγχρονη υποδομή της, η πράσινη πανεπιστημιούπολη του Radboud γεννά το άνοιγμα, τη συνεργασία και τις κοινές φιλοδοξίες και προσπαθεί να είναι μια βιώσιμη πανεπιστημιούπολη. Στεγάζει σύγχρονες σχολές, κτίρια, εγκαταστάσεις και όμορφο καταπράσινο περιβάλλον.

Σπουδαστική εμπειρία και έρευνα

Η ποιότητα, η σύνδεση και η προσωπική επαφή είναι κεντρικά στο Πανεπιστήμιο Radboud.

Οι καθηγητές στο Radboud υιοθετούν μια προσωπική προσέγγιση στη διδασκαλία, δίνοντας στους μαθητές ευκαιρίες να μάθουν και να εργαστούν δίπλα-δίπλα με ερευνητές παγκόσμιας κλάσης. Τα σεμινάρια είναι μικρά και διαδραστικά και οι καθηγητές είναι εύκολα προσβάσιμοι, πράγμα που σημαίνει ότι οι μαθητές θα αξιοποιήσουν στο έπακρο τον χρόνο τους εκεί.

Οι διεθνείς φοιτητές μπορούν να επιλέξουν από περίπου 50 προγράμματα μεταπτυχιακών και πτυχιακών προγραμμάτων που διδάσκονται αγγλικά, με πολλαπλές εξειδικεύσεις σε καθένα. Σε πολλές περιπτώσεις, οι μαθητές έχουν την επιλογή να φτιάξουν το δικό τους πρόγραμμα κατά παραγγελία, έτσι ώστε οι μαθητές να είναι σίγουροι ότι μαθαίνουν και ερευνούν θέματα για τα οποία τους αρέσει.

Ένα δίπλωμα από το Radboud έχει βάρος πέρα ​​από την Ολλανδία. Με την ολοκλήρωση, οι φοιτητές θα έχουν αποκτήσει δίπλωμα από ένα εξαιρετικό πανεπιστήμιο σε ένα εξαιρετικό πανεπιστημιακό σύστημα. Θα είναι εξοπλισμένοι με κρίσιμες δεξιότητες και πρακτικές γνώσεις για επιτυχημένη απασχόληση στον τομέα τους.

Η Radboud επενδύει σε μοναδικές ερευνητικές εγκαταστάσεις διεθνούς σημασίας. Παραδείγματα είναι ο συνδυασμός μαγνητών και λέιζερ για έρευνα υλικών στο HFML¬ FELIX και εγκαταστάσεις σάρωσης εγκεφάλου για έρευνα στο Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour, καθώς και ο πλούτος ερευνητικών ευκαιριών που προσφέρονται από το Catholic Documentation Center και την πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη ειδικές συλλογές. Όλη η έρευνα στο Πανεπιστήμιο Radboud πραγματοποιείται στα ερευνητικά ινστιτούτα του.

Τοποθεσία

Η πόλη του Nijmegen είναι ένα ασφαλές και φιλικό μέρος με πλούσια κοινωνική και πολιτιστική ζωή. Το Nijmegen βρίσκεται κοντά στα γερμανικά σύνορα, στις όχθες του ποταμού Waal, κλάδου του Ρήνου.

Από τα ρωμαϊκά ερείπια μέχρι την αρχιτεκτονική από την ολλανδική χρυσή εποχή και πέρα, οι μαθητές μπορούν να βρουν αυτή την πόλη γεμάτη ιστορία και πολιτισμό.

Δεν είναι μόνο η πλούσια πολιτιστική ιστορία που έχει να προσφέρει το Nijmegen. Μεγάλος αριθμός φοιτητών, πολυάριθμες εκδηλώσεις και φεστιβάλ, μοναδικά hot spots και φιλόξενα εστιατόρια προσδίδουν πρωτοφανή ζωντάνια στην πόλη. Οι μαθητές μπορούν να πάνε στην παραλία της πόλης δίπλα στον ποταμό Waal ή να χαλαρώσουν σε ένα από τα πολυάριθμα καφέ, εστιατόρια και πολλά άλλα στο πεζοδρόμιο.

Οι μαθητές μπορούν να επωφεληθούν από την εξαιρετική τοποθεσία του Nijmegen και τις υπέροχες συγκοινωνιακές συνδέσεις. Οι μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Άμστερνταμ, η Κολωνία και οι Βρυξέλλες απέχουν μόλις μια βόλτα με το τρένο και μέσω των πολλών κοντινών αεροδρομίων, συνδέονται καλά με την υπόλοιπη Ευρώπη. Οι μαθητές μπορούν επίσης να εξερευνήσουν τη δική τους αυλή με τα πόδια ή με ποδήλατο, κάνοντας ιππασία στα επίπεδα χωράφια ή πεζοπορία στους λόφους γύρω από την πόλη.

Μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι οι ντόπιοι θεωρούν τους μαθητές ως εμπλουτιστές της πόλης τους και τους βρίσκουν φιλικούς και ζωηρούς. Οι ίδιοι οι μαθητές εκτιμούν το καταπράσινο περιβάλλον και τις πολλές ευκαιρίες που προσφέρει η πόλη για χαλάρωση και διασκέδαση. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το Nijmegen ήταν η Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2018.