Dr Σωφρόνης Σωφρονίου  BA(UCL), MA(King’s College London), MSc(LSE), PhD(UCL)

Επίτιμος Πρόεδρος

O Δρ. Σωφρόνης Σωφρονίου είναι ο Συνιδρυτής και Εκτελεστικός Πρόεδρος του “Ομίλου Sofron Group”, που αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους Επιχειρηματικούς Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς στην Κύπρο, την Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Έχει διεθνή εμπειρία στην ανώτερη και ανώτατη Εκπαίδευση στην Μ. Βρετανία, την Κύπρο και την Αμερική. Ήταν Συνιδρυτής του πρώτου Ιδιωτικού Πανεπιστημίου της Κύπρου Πανεπιστήμιο Λευκωσίας το 1981, και διετέλεσε Πρόεδρος για 35 συναπτά έτη. Ήταν Ιδρυτικό μέλος του Προπαρασκευαστικής Επιτροπής του Πανεπιστημίου Κύπρου, του πρώτου Κυπριακού Κρατικού Πανεπιστημίου. Εργάσθηκε στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία του BBC και ήταν Εξεταστής Εισαγωγικών Εξετάσεων του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Διατέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1988- 1992. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας και εμβέλειας, στην Κύπρο, αναλύοντας και σχολιάζοντας θέματα που άπτονται πολιτικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος. Είναι συγγραφέας εκπαιδευτικών βιβλίων και άλλων διαφορετικού περιεχομένου βιβλίων όπως Superior Quotations, Mind – stretching books, Roman Quotations and Citations in Context, Ancient Greek Love and other Poetry και άλλα.

 

Κρίς  Σωφρονίου BSc(Hons), M.A., MBA

Πρόεδρος  και  Δ/νων Σύμβουλος

Ο Κρίς σπούδασε  στις ΗΠΑ,  στο University of Indianapolis από το οποίο απέκτησε πτυχίο (BSc) στo Marketing και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές  στις Διεθνείς Σχέσεις (Μ.Α.). Για την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Αμερική φοίτησε στο University of Phoenix από το οποίο απέκτησε ΜΒΑ στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Με την επιστροφή του στην Λευκωσία ο Κρίς εργάστηκε σε μεγάλο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο Τμήμα Επιμόρφωσης και Ανάπτυξης Φοιτητών. Το 1998  ίδρυσε μαζί με τον  Δρ. Σωφρονίου την “Global Educational Services” με έδρα την Λευκωσία  και πλέον σήμερα δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, Ευρώπη και  Μέση Ανατολή.

Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων , μέλος του ΔΣ Αποφοίτων του American Academy και του Executive Foundation.

 

Μαριάννα  Ιωάννου BA(Hons)

Εκπαιδευτικός Σύμβουλος

H Μαριάννα  σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας,  Επικοινωνία και Marketing.

Με την ολοκλήρωση του πτυχίου  της, εργάστηκε ως Marketing Executive στην Pafilia  Property Developers. Μετέπειτα εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο του Middlesex (Λονδίνο) ως μέλος του Regional Recruitment Team. Το 2013, εντάχθηκε στην ομάδα της  Global ως Υπεύθυνη Εξυπηρέτησης Υποψηφίων Σπουδαστών, και εξελίχθηκε  σε Customer Service Coordinator. Εποπτεύει  ολόκληρη την  διαδικασία εισαγωγής υποψηφίων σπουδαστών στα εκπαιδευτικά Ιδρύματα και ειδικεύεται στην  εύρεση θέσης  στην Φοιτητική Εστία κατά το πρώτο έτος αλλά και όλα τα συναπτά έτη φοίτησης.

 

Δέσπω Χαραλάμπους – BA Business (Hons), MSc Marketing

Marketing Manager

Η Δέσπω  σπούδασε Marketing  στο Coventry University, και κατά την διάρκεια των σπουδών της   δίδαξε Ελληνικά στο Alderman Callow School and Community  College της  Μ.Βρετανίας. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές  στο Salford University με ειδικότητα  στο Marketing.

Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση των σπουδών της και την επιστροφή της στην Λευκωσία,  εργάσθηκε  στον τομέα της   Εκπαίδευσης  ως Υπεύθυνη Φοιτητικής Μέριμνας σε   Ιδιωτικό  Κολλέγιο  στην Κύπρο.  Μετέπειτα  διετέλεσε  σε  θέσεις Διοικητικής Εθύνης  σε Όμιλο εταιρειών   με αντιπροσωπείες   μαρκών  παγκοσμίως.

Από το 2010 εργάζεται  στην Global ως Marketing Manager, και συντονίζει ολόκληρη την διαδικασία Αντιπροσωπειών μεταξύ των Πανεπιστημίων του Εξωτερικού και της Global και είναι Υπεύθυνη για το Marketing της εταιρείας.

 

Δημήτρη Γιακουμή- Uefa B licenced

Sports Consultant

Ο Δημήτρης ασχολείται με τον αθλητισμό ως Προπονητής Ποδοσφαίρου. Έχει επίσης την εμπειρία ως εκδότης του Cypriots Worldwide, ένα κατάλογο ο οποίος περιλαμβάνει υψηλού επιπέδου Κύπριους αθλητές από όλο τον κόσμο.

Η εμπειρία του ως Προπονητής Ποδοσφαίρου καλύπτει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες όπως επίσης και όλες τις ηλικίες αφού εργαζόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο για ποδοσφαιρικούς συλλόγους όπως το Queens Park Rangers, το Barnet και το Haringey Borough. Η εμπειρία του περιλαμβάνει επίσης και το επίπεδο κολλεγίων στις Η.Π.Α. στη Μασαχουσέτη και το Νιου Τζέρσεϊ για το Bayern Munich F.C. και τώρα στην Κύπρο. Συμμετείχε στο Κυπριακό ΚΟΠΑ League UK με την ΚΟΜΙ ΚΕΒΙR και την Ομόνοια Youth F.C.

Ο Δημήτρης συμμετείχε ως επικεφαλής προπονητής στις ομάδες ποδοσφαίρου σε σχολεία Δημοτικού και Γυμνασίου στις πόλεις Scituate, Cohasset και Milton στη Βοστόνη των Η.Π.Α., όπως επίσης και στα Δημοτικά σχολεία Hadley Wood και Nightingale στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Maki Menelaou Roumelioti, Masters Degree in Hellenic/European Studies, University of Amsterdam, the Netherlands and Certified translator (Dutch /Greek)

Eκπαιδευτικός Σύμβουλος για Σπουδές στην Ολλανδία

Η Μακή έζησε στην Ολλανδία για 22 χρόνια και για το μεγαλύτερο διάστημα της εκεί διαμονής της απασχολήθηκε, ως επί το πλείστον, στις πρεσβείες της Ελλάδας και της Κύπρου στη Χάγη, καθώς και στο γραφείο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στο Άμστερνταμ. Αυτή η προϋπηρεσία παράλληλα με την ευχέρεια της στην ελληνική και την ολλανδική γλώσσα της επέτρεψαν να αποκτήσει εκτεταμένη εμπειρία στη διοικητική υποστήριξη και πολύτιμη τεχνογνωσία του ολλανδικού / ελληνικού / κυπριακού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Η τεχνογνωσία αυτή ενισχύθηκε περαιτέρω λόγω της 12χρονης θητείας της στην Πρεσβεία του Βασιλείου των Κάτω Χωρών στη Λευκωσία, από το 2002 έως το 2014.

Πιστοποιημένη μεταφράστρια (Ολλανδικά / Ελληνικά), η Μακή ασχολείται με όλα τα επίπεδα της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για πανεπιστημιακούς υποψήφιους φοιτητές, συμπεριλαμβανομένης της σύνταξης, της παρακολούθησης και της εξέτασης των αιτήσεων, καθώς και παροχή συμβουλών σε υποψήφιους που επιθυμούν να σπουδάσουν σε ολλανδικά πανεπιστήμια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα και ασχολείται με ολοκληρωμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής και επαγγελματικής καθοδήγησης  και τοποθέτησης σε πανεπιστήμια. Με αυτόν τον τρόπο, διατηρεί επίσης μια ανοιχτή επικοινωνία με τα διεθνή γραφεία των ολλανδικών πανεπιστημίων.